Inauguració de “Jo també sóc del barri”, el projecte artístic on ha participat el voluntariat de la FAS

  • Cartell promocional / Font: FAS

    Cartell promocional / Font: FAS

  • Exposició / Font: FAS

    Exposició / Font: FAS

Tags

S'inaugura l’exposició d’art comunitari “Jo també sóc del barri de gira/on tour” que donarà a conèixer un recull d’obres dutes a terme per menors i joves interns en centre de justícia juvenil. 

“Jo també sóc del barri DE GIRA/ON TOUR”és un projecte d’art comunitari que investiga la relació entre art, societat i internament. El projecte es construeix a partir de visites i incursions artístiques a centres educatius de justícia juvenil. Aquesta iniciativa ha estat impulsada des del 2014 per l’artista Alter Krapp i la Fundació Autònoma Solidària (FAS) en col·laboració amb el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.  
 

El projecte, emmarcat en el debat sobre l’Art Brut, reivindica el potencial creatiu de cada ésser humà, al marge de les seves condicions personals i les seves capacitats tècniques. “Jo també sóc del barri DE GIRA/ON TOUR”pretén donar a conèixer les obres de menors i joves interns i obrir, d’aquesta manera, una finestra a un món sovint desconegut per la major part de la ciutadania.
 
El format expositiu preparat a la Fundació Setba mostra els resultats del laboratori de pintura creativa realitzat entre el 2014 y el 2015 al Centre Educatiu de Justícia Can Llupià, on han participat més de cinquanta joves. A més, l’exposició presenta per primera vegada algunes obres gràfiques i collages realitzades durant l’any 2016 als centres educatius de justícia juvenil Oriol Badia i Els Til·lers. L’obra reflecteix el procés creatiu compartit entre joves interns, equip docent i persones professionals del centre, voluntariat de la Fundació Autònoma Solidària i l’artista Alter Krapp.
 
Totes les obres gràfiques presentades formen part de MAID IN PRISON, una col·lecció d’accés obert que pretén donar veu a les visions de col·lectius impropis dels circuits tradicionals d’art, com ara autodidactes, interns a hospitals psiquiàtrics i centres penitenciaris o joves interns a centres de justícia. La col·lecció podrà consultar-se pròximament al Dipòsit Digital de Documents de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Hi vols anar?

De l’1 al 18 de març de 2017 l’exposició romandrà oberta a tothom de dilluns a divendres de 10.00 a 14.00h i de 16.00 a 18.00h a la Fundació Setba - Carrer Consell de Cent, nº 335 (Barcelona). Està prevista pel dijous 16 de març la realització d’una jornada per donar clausura a les 9,30h al Centre d’Estudis Jurídics i de Formació Especialitzada (C/ Ausias Marc 40, Barcelona). La jornada tindrà per títol “La creació artística a les institucions penitenciàries i altres centres d’internament. Visibilitat, resultat i impactes” i properament se’n publicarà el programa.

Afegeix un comentari nou