L'art que genera canvi social, protagonista a Mataró

  • Cartell de la 8a Mostra d'Art Social de Mataró

    Cartell de la 8a Mostra d'Art Social de Mataró

Durant aquesta setmana Mataró acull la vuitena edició de la Mostra d'Art Social, que dóna cabuda a manifestacions artístiques que estimulen i afavoreixen canvis en l’àmbit social.

El teatre fòrum, la dansa fusió, concerts diversos, projeccions de documentals i presentacions de llibres són els ingredients de la 8a Mostra d'Art Social de Mataró, que té lloc del 2 al 8 de març i pretén ser "un petit aparador d'experiències i un espai on trobar-se i reflexionar junts".

L'Associació Taller d'Idees, que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat a través de l'art i la teràpia, i la Casa de la Música de Mataró organitzen la mostra, que en cada edició aplega més de 50 associacions de diferents àmbits d'acció i disciplines. L'eix vertebrador sempre ha estat l'art social, que entenen com "aquelles manifestacions artístiques en què una de les seves finalitats sigui estimular i afavorir canvis en l'àmbit social". Així, l'edició d'enguany acull accions i activitats molt diverses.

Dimarts 3 i dimecres 4 de març, per exemple, el protagonista serà el teatre fòrum, una tècnica de teatre social creada per Augusto Boal i que convida el públic a participar i buscar respostes alternatives als conflictes socials representats. Dimarts 3 de març a les 17.00 hores, la sala Clap acollirà l'espectacle "Andante" i dimecres 4, a les 17.30 hores, serà el torn de la companyia Nus.

El programa del dimecres es completa amb la presentació del llibre "Fa deu anys que vaig arribar i encara no sé on és casa meva" i del documental "Five days to dance". El primer recull les veus de joves immigrats que participen al Casal del Infants al barri del Raval i el segon mostra una experiència de dansa portada a terme amb un grup d'adolescents.

El dijous l'entitat Fupar, que ofereix acompanyament i suport integral a la persona adulta amb discapacitat intel·lectual, representarà l'obra de teatre musical "A trenc de l'alba". I el divendres hi haurà un espectacle de dansa fusió i un concert dramatitzat.

Dissabte 7 es realitzarà una acció per donar visibilitat i recaptar fons per a l'espai Can Fugarolas, una proposta que pretén rehabilitar l'edifici en desús Can Fugarolas de Mataró. Aquest espai acull iniciatives socials, culturals, artístiques i de barri, de diversos col·lectius, que seran els encarregats d'oferir un espectacle de circ i altres disciplines artístiques obert al públic, el dissabte 7 de març a partir de les 19.00 hores.

La mostra tancara les portes el diumenge amb la projecció del curtmetratge "Booleecy" (presentat als premis CADI d'aquest any i nominat al millor guió, actor i actriu), la representació de l'espectacle 10+1, a càrrec de la Companyia de Teatre la TRIBU, i el "Discconcert" amb Zona VX.

Comentaris

Afegeix un comentari nou