L’Esbart Ciutat Comtal recrea la vida i la mort de Santa Eulàlia a la Catedral de Barcelona

Imatge dels assajos d'Eulàlia de l'Esbart Ciutat Comtal

L’Esbart Ciutat Comtal recrea la vida i la mort de Santa Eulàlia a la Catedral de Barcelona

Resum: 

Amb motiu de les festes de Santa Eulàlia, l’Esbart Ciutat Comtal retrà un homenatge a la patrona de Barcelona amb un espectacle que recrearà la vida i la mort de la Santa. Les representacions tindran lloc els dies 16 i 17 de febrer a la Catedral de la ciutat, escenari que acull la cripta on reposa la Santa.

El muntatge original "Eulàlia" mostra, a través de la recreació història, la vida de la jove Santa Eulàlia, filla de Sarrià, condemnada a morir a la creu per ordre del pretor romà Dacià a causa de la seva condició de cristiana. Es tracta d’un passatge retrospectiu per donar reconeixement a la figura de la Santa, un referent per als cristians.

L'espectacle pren com a referència les diferents manifestacions folklòrikes de caràcter religiós del nostre país, com són les Moixigangues, Muixerangues i el Retaule del Martiri de Santa Tecla. Així, es vol fer arribar a les generacions futures un llegat del patrimoni social i cultural d'origen religiós que pot caure en l'oblit. Un repte que l'Esbart Ciutat Comtal va entomar l'any 2007 amb l'objectiu d'oferir a Barcelona un espectacle perdurable en el temps i en la memòria col·lectiva.

Sota la direcció de Lluís Calduch, que també ha estat el creador de l’obra, una cinquantena de dansaires i figurants actuaran amb un vestuari i una escenografia inspirada en el segle III-IV dC i que ha dissenyat l'indumentarista Pau Fernández.

Aquest espectacle inèdit només es podrà veure el dissabte 16 de febrer, a les 20:30h, i el diumenge 17, a les 16:45h. L’entrada és gratuïta.

Afegeix un comentari nou
0