L’Espai A aglutinarà la cultura 'amateur' de Catalunya

Autor/a: 
Ens de Comunicació Associativa
 Font:
Font:

L’Espai A aglutinarà la cultura 'amateur' de Catalunya

Autor/a: 
Ens de Comunicació Associativa

Resum: 

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i cinc federacions del moviment associatiu cultural català impulsen l’Espai A, Xarxa d’Arts Escèniques Amateurs de Catalunya, un projecte que servirà per crear per primera vegada una programació estable d’espectacles amateurs de teatre, dansa, música i cant coral, que circularan entre els ateneus catalans.

L’Espai A és el resultat de la col·laboració de diverses federacions de cultura popular, en concret la Federació d’Ateneus de Catalunya, el Moviment Coral Català, la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, la Federació Catalana de Societats Musicals i l’Agrupament d’Esbarts Dansaires, i permetrà vincular la ingent producció amateur del nostre país i la xarxa d’equipaments associatius i ateneístics.

La primera temporada es farà entre gener i maig de 2012 i es preveu una assistència de 50.000 espectadors.

El projecte té com a objectiu millorar l’explotació de les produccions amateurs, donant-les visibilitat i recorregut; posar en valor la qualitat de gran part d'aquestes produccions; augmentar l’ús dels espais escènics dels ateneus; crear una xarxa d'espais i produccions amateurs que tingui continuïtat en el temps; crear nous públics de proximitat, i fomentar la col·laboració entre les diverses federacions involucrades.

Pel que fa al seu funcionament, hi ha diverses fases:

1. Presentació de propostes:

- Els ateneus presenten a la Federació la sol·licitud per acollir espectacles d’Espai A (fins al 2 de novembre)

- Les entitats o grups presenten a la seva federació les propostes d’espectacles (fins al 7 de novembre)

2. Selecció dels espectacles que participaran a la programació de la xarxa, a càrrec de la comissió artística (9 de novembre).

3. Configuració de la programació, a càrrec de la Federació d’Ateneus de Catalunya, segons les peticions dels ateneus i la disponibilitat dels grups (21 de novembre).

4. Desenvolupament de la programació (gener-maig 2012)

Més informació

Afegeix un comentari nou