L'Eulàlia torna a ballar!

Santa Eulàlia. Font: Esbart Ciutat Comtal
Santa Eulàla. Font: Esbart Ciutat Comtal

L'Eulàlia torna a ballar!

Resum: 

L'Esbart Ciutat Comtal tornarà a representar, els propers 8 i 9 de febrer, l'espectacle a la Catedral de Barcelona.

En motiu de les Festes de Santa Eulàlia, l'altar major de la Catedral de Barcelona tornarà a ser l'escenari on es recrearà la vida de la santa, just damunt de la cripta on descansen les seves despulles. La professió de la seva fe cristiana, els martiris que va patir, la seva mort i posterior glorificació prendran vida a través de la coreografia de Lluís Calduch, director de l'Esbart Ciutat Comtal, de la música de Francesc Cassú i el vestuari de Pau Fernàndez.

L'espectacle pren com a referència les diferents manifestacions folklòrikes de caràcter religiós del nostre país, com són les Moixigangues, Muixerangues i el Retaule del Martiri de Santa Tecla. Així, es vol fer arribar a les generacions futures un llegat del patrimoni social i cultural d'origen religiós que pot caure en l'oblit. Un repte que l'Esbart Ciutat Comtal va entomar l'any 2007 amb l'objectiu d'oferir a Barcelona un espectacle perdurable en el temps i en la memòria col·lectiva.

L'entrada serà gratuïta per ordre estricte d'arribada i només es podrà veure el dissabte 8 de febrer a les 20:30h i el diumenge 9 de febrer a les 16:45h

L'Esbart Ciutat Comtal

L'Esbart Ciutat Comtal va ser fundat l’any 1959 a Barcelona. Des dels seus inicis ha treballat en l'àmbit de la dansa popular i tradicional de Catalunya, així com de les terres de parla i cultura amb la mateixa influència. L'any 1979, en fer-se càrrec de la direcció artística en Lluís Calduch i Ramos, l'esbart canvia la seva línia de treball i inicia un nou període en la seva trajectòria. Al llarg dels seus 55 anys, l'esbart ha ballat en innombrables teatres i places del nostre país, així com en festivals internacionals de dansa arreu d’Europa.

Afegeix un comentari nou
0