La 30a edició de l’Ésdansa’T reflexionarà sobre les relacions entre Catalunya i Espanya

 Font:
Font:

La 30a edició de l’Ésdansa’T reflexionarà sobre les relacions entre Catalunya i Espanya

Resum: 

L’Ésdansa’T, el festival estival de dansa tradicional de Catalunya per excel·lència, torna amb un programa farcit de tallers pràctics per promoure els balls típics del territori i introduir-se en algunes de les danses característiques d’altres regions. Com a novetat, la mostra celebrarà el seu 30è aniversari, del 21 al 26 d’agost a Les Preses, reflexionant sobre la identitat catalana i les relacions entre Catalunya i l’Estat a través de diferents espectacles.

La principal atracció serà la representació de l’espectacle DAD.EXE (Dret a decidir, Executable) el 24 d’agost. Una proposta produïda per l’Agrupació d’Aplecs Sardanistes de les Comarques de Girona i interpretada per l’Esbart Joaquim Ruyra i la Cobla Catalana dels Sons Essencials. Es tracta d’una reflexió, inspirada en textos de Salvador Espriu, Pere Quart, Joan Maragall i Miquel Martí i Pol, sobre com s’ha forjat el sentiment d’identitat als Països Catalans, a través d’esdeveniments històrics de referència, i la seva influència en les relacions amb l'Estat espanyol. Tot això fet a través d'un llenguatge escènic renovat, adaptat al públic actual. El fonament de la música i la coreografia és el contrapàs, el ball pla, la rumba i la jota, però en el muntatge hi juga un paper determinant el jazz i la improvisació.

El públic assistent tindrà l’ocasió d’intercanviar punts de vista amb els creatius i intèrprets d’aquesta obra en un converses que s’inauguren enguany sobre temes concrets o aspectes generals relacionats amb la música i la dansa tradicional catalana.

La 30a edició de l’EsdansaT aprofundirà en les danses vives de la Garrotxa, els balls de bastons de Tarragona, entre altres. També serà el torn de la jota i les seves diverses variants, amb mestres de dansa i músics de Tarragona, de les Terres de l’Ebre, de València, de Mallorca i d’Aragó. Com a propostes internacionals, els assistents podran ballar danses del Pericón i criolles d’Argentina, danses de tambor de Belize, danses de l’Alentejo de Portugal i danses tradicionals de l’Índia.

Més informació i inscripcions

Afegeix un comentari nou