La CAL inaugura el cicle d'activitats culturals Capvespres Oberts

CAL - Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalan
 Font:
Font:

La CAL inaugura el cicle d'activitats culturals Capvespres Oberts

CAL - Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalan

Resum: 

Es tracta d'un cicle d’activitats obertes a tothom que es durà a terme a la sala d’actes de la seu de la CAL Nacional.

Amb aquesta iniciativa l’entitat vol crear trobades de debat i reflexió entre socis, veïns i tota la ciutadania en general. Les activitats es programaran una vegada al mes i seran diverses, sempre relacionades amb el lema “Llengua, cultura i llibertat”.

La primera activitat serà la xerrada i presentació del llibre El cavaller Floïd de Genís Sinca. L’acte serà una presentació de la biografia de Joan Baptista Cendrós, un personatge important, i segurament desconegut per molts, de la cultura catalana del segle XX.

Creador de la loció postafaitat Floïd, la seva figura va més enllà de la d’un empresari d’èxit. Joan Baptista Cendrós va ser editor, promotor cultural, activista, cofundador d’Òmnium Cultural, patrocinador de la Gran Enciclopèdia Catalana, recuperador del Teatre Romea, creador del premi Sant Jordi de novel·la, polític i encarregat d’executar les darreres voluntats del poeta Josep Carner. A més, va remoure tot el món editorial en repatriar, el 1964, les Edicions Proa i va ser el responsable de la publicació en català de les novel·les de James Bond, entre moltes altres activitats.

La presentació anirà a càrrec de l’autor del llibre, el periodista i escriptor Genís Sinca, i de la filla d’en Cendrós, la Laura Cendrós, promotora cultural i comissària (conjuntament amb en Genís Sinca) de l’exposició “J. B. Cendrós, empresari d’acció, mecenes i activista cultural”.

La primera activitat cultural dels Capvespres Oberts tindrà lloc dimarts 14 de febrer, a les 8 del vespre, a la seu de la CAL Nacional (Olzinelles, 118), sota el títol Cendrós, el cavaller floïd, activista, empresari i mecenes.

Afegeix un comentari nou