La Xarxa Vives d'Universitats celebra el seu 20è aniversari

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

La Xarxa Vives d'Universitats celebra el seu 20è aniversari

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

La institució sense afany de lucre que aglutina 21 universitats de parla catalana de 4 estats europeus organitza per al 2014 un seguit d'activitats per celebrar els seus 20 anys de vida.

El proper 24 de Gener, el Museu de la Universitat d'Alacant acollirà l'acte inaugural amb el qual la Xarxa Vives d'Universitats donarà el tret de sortida a un 2014 carregat d'activitats per celebrar el seu vintè aniversari.

La Xarxa Vives d'Universitats és la institució sense afany de lucre que uneix 21 universitats de diferents estats europeus (l'Estat espanyol, el francès, l'italià i l'andorrà) però que queden lligades per la unitat cultural i lingüística: el català. De manera que, al marge de la separació fronterera entre estats i universitats, la Xarxa permet establir un vincle lingüístic, cultural i d'intercanvi de coneixements i recursos entre les universitats de la regió.

La rellevància de la Xarxa Vives d'Universitat recau en la magnitud de la institució i en els beneficis que suposa tant per les 21 universitats que en formen part, com per la contribució social que conjuntament poden dur a terme, en termes sobretot d'innovació tecnològica, recerca i desenvolupament i internacionalització de la cultura i la llengua catalanes. Ofereixen també ajuda i serveis tant a les universitats com a l'estudiantat que en forma part.

Entre les universitats que formen part de la Xarxa, tant públiques com privades, s'hi troben la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat de Girona (UdG), Universitat Oberta de Catalunya (UPC), Universitat de Perpinyà, la de Vic, d'Alacant, de Sàsser, de València i d'Andorra entre d'alters. Formen, entre totes, la Regió Vives, l'espai internacional sense fronteres unit per la cultura i la llengua catalanes.

La inauguració de l'aniversari

El proper 24 de gener se celebrarà doncs l'acte amb el qual la institució dóna sortida a l'any de celebració dels seus 20 anys de vida. D'una banda, s'hi presentarà el programa per a aquest any i d'altra, s'hi inaugurarà l'exposició Imatges Vives, que aplegarà una representació del patrimoni artístic, científic, documental de les universitats de la Xarxa en 5 àmbits expositius: arts plàstiques, documents i llibres, objectes, campus virtual, videocreacions i projeccions videogràfiques i, finalment, Espai Gaudí. A l'acte hi acudirà també Carles Solà, expresident de la Xarxa i exrector de la UAB.

Així doncs, tot i que el programa definitiu no es farà públic fins el proper 24 de gener, a hores d'ara ja hi ha convocat el I Campionat de Curses d'Orientació per a les universitats de la xarxa, que tindrà lloc del 5 al 7 de març.

Afegeix un comentari nou