L'Asian Film Festival aterra a Barcelona

Federació Ateneus de Catalunya
Fotograma del film "Hikari"
Fotograma del film "Hikari"

L'Asian Film Festival aterra a Barcelona

Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Del 2 al 12 de novembre, la Casa Àsia acosta 120 cintes del millor cinema asiàtic a la ciutat de Barcelona.

De la mà de Casa Àsia, el cinema asiàtic torna a la ciutat comtal amb l'Asian Film Festival. Barcelona (AFFBCN). En aquesta cinquena edició es projectaran més d’un centenar de llargmetratges a tres seus principals: Cinemes Girona, CaixaForum i Filmoteca de Catalunya. A més seran subseus l'Hotel Generator, el Museu de la Immigració, el Soho House de Barcelona i la Biblioteca Singuerlin de Santa Coloma de Gramenet.

Aquest any el festival arrencarà a CaixaForum amb una preestrena el 2 de novembre, amb la projecció de la pel·lícula "Bench Cinema", del director iranià Mohammad Rahmanian, i s'inaugurarà oficialment als Cinemes Girona, el 8 de novembre, amb l'última pel·lícula de Naomi Kawase, "Hikari (Radiance)",que es va presentar a l'últim festival de Cannes i s'estrenarà al nostre país. La sessió de clausura tindrà lloc el 12 de novembre als Cinemes Girona amb el llargmetratge "Memoir of a Murderer", del cineasta Won Shin-yun.

El Festival s’articula en sis seccions: la Secció Oficial, la Secció Panorama, la Secció Netpac -les tres a concurs, la Secció Discoveries, la Secció Especial, i la Secció “Retrospectiva” que està dedicada al cineasta Hsiao Hsien-Hou, i també inclou un programa de curtmetratges.

Amb una organització assentada, el festival ofereix una programació cada vegada més extensa i geogràficament més diversa amb 25 països asiàtics representats aquest any. Amb aquest certamen es pretén apropar les narratives procedents del continent asiàtic a tots els públics, convertint-se en un lloc de trobada i de diàleg intercultural.

Com a festival especialitzat en cinema asiàtic, aspira a convertir-se en un certamen de referència internacional, i fer de pont entre d’altres festivals que tenen una presència asiàtica rellevant en la seva programació com Cinemes del Sud (Granada), el Festival de Cinema de Gijón, Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges, i el Festival de Cinema de Sant Sebastià.

Afegeix un comentari nou
0