Propostes culturals i socials plenes d’estiu!

 • La Prospe Beach

  La Prospe Beach - Font: Prospe Beach

 • La Prospe Beach

  La Prospe Beach - Font: 9barrisimatge.org

 • Cartell Gandules'17

  Cartell Gandules'17 - Font: CCCB

 • Gandules al CCCB

  Gandules al CCCB - Font: CCCB

 • Cartell d'Instint Básic

  Cartell d'Instint Básic - Font: Sensacine

 • Fotografia del Fotopres d'enguany

  Fotografia del Fotopres d'enguany - Font: Anna Bosch Miralpeix

 • Trencament del càntir a la festa Major de la Bisbal

  Trencament del càntir a la festa Major de la Bisbal - Font: Diari de Girona

 • Villalonga de Ter

  Villalonga de Ter - Font: Ajuntament de Villalonga de Ter

 • Visita al CRAM

  Visita al CRAM - Font: CRAM

Et proposem diversos plans per gaudir al màxim de l’estiu 2017.

L’estiu és un bon moment per fer tot allò que la rutina i l’estrès del dia a dia no ens ha deixat. I hi ha molts plans diferents per triar i combinar. Us en proposem set!


1. Volei platja a Nou Barris: la Prospe Beach

La Prosperitat és un dels 13 barris del districte de Nou Barris de Barcelona.  I a la Plaça Àngel Pestaña, hi trobem el Casal de barri, La Prospe, en actiu des de fa 25 anys i que s’ha convertit en un espai estratègic en la dinamització del barri.

Cada estiu des del 1991, la plaça s’omple de sorra i s’organitzen partits de voleibol, activitats familiars, dinars populars, cinema a la fresca... Amb motiu de la crisi, la Prospe Beach va estar aturada durant quatre temporades fins que, després de molta lluita, el veïnat la va recuperar l’any passat.

Ja estan obertes les inscripcions pels tornejos de volei platja, hi ha dues categories diferents: 4x4 i 2x2. Són equips mixtos de més de 16 anys. Consulta’n més informació a la pàgina web. I atenció! Les inscripcions tanquen el 30 de juny.

2. Cinema feminista al CCCB

Torna el cicle de cinema del CCCB ‘Gandules 17’ del 8 al 24 d’agost, els dimarts, dimecres i dijous a les 22 h al Pati de les Dones gratuïtament. Enguany, el cicle girarà entorn del cinema de dones rebels i perilloses. Les pel·lícules han estat seleccionades per la investigadora feminista María Castejón.

‘Gandules 17’ proposa un concurs per saber els films seleccionats: consulta el seu compte de Twitter i endevina els fotogrames publicats cada setmana. De moment, ja se saben alguns títols com “I’m no angel” o “Instint Bàsic”.

 

3. Fotografia documental al Caixa Forum

FotoPres és un concurs de fotografia documental organitzat per la Caixa des de fa trenta anys. Aquest estiu, els mesos de juliol i agost, el Caixa Forum exposa els deu projectes guanyadors de la 20a convocatòria del concurs. Els visitants hi trobaran fotografies de projectes i llocs ben diferents: Síria, la Manxa, el Salvador...

Per a més informació, consulta’n el web.

 

4. En època de festes majors... Tria la teva!

L’estiu és l’època de festes majors per excel·lència. Arreu del territori català, pobles i barris organitzen la seva festa major. N’hi ha moltíssimes, així que en proposem quatre de diferents, una a cada província de Catalunya: la Festa Major de la Bisbal de l’Empordà (Girona), la Festa Major del barri de Sants de Barcelona, la Festa Major de Castelleserà a l’Urgell (Lleida), i a finals d’agost, la Festa Major de Torredembarra (Tarragona).

 

5. ‘La Màgia de la Veu’, amb Joan Chamorro

Trombó, saxo, violí, clarinet... Joan Chamoro actua amb una petita big band de músics i alumnes del trompetista que canten i toquen un repertori variat de jazz clàssic arranjat i reinterpretat. Titulat ‘La Màgia de la Veu’, l’espectacle es podrà veure el pròxim 19 de juliol a les 22h al Pati de la Casa Elizalde, el Centre Cívic de l’Eixample dret.

6. Una mica de muntanya...

Segona proposta esportiva per tenir un estiu ben actiu i fugir de la ciutat. El dia 2 de juny se celebra la Setdellonga, una prova no competitiva, oberta a tothom, que té per objectiu donar conèixer l’entorn del municipi de Vilallonga de Ter, un petit municipi de la Vall de Camprodon.

La Setdellonga té dos recorreguts, un de 43 km i un de 22 km. Consulta’n tota la informació al fulletó i inscriu-te mitjançant el següent enllaç.

 

7. I una mica de platja!

Si es prefereix la platja, aquí una altra proposta per conèixer millor l’ecosistema marí. El CRAM és la Fundació per a la Conservació i Recuperació d'Animals Marins, una entitat privada i sense ànim de lucre que treballa per la protecció del fons marí i està situada al Passeig de la Platja del Prat de Llobregat.

Hi ha moltes activitats disponibles: de tipus més familiar, per amants del mar que vulguin saber-ne més, etc. Tria i remena i passa un dia apassionant a prop del mar!

Afegeix un comentari nou