SUSPESA LA JORNADA DE PORTES OBERTES

Autor/a: 
Ens de Comunicació Associativa

SUSPESA LA JORNADA DE PORTES OBERTES

Autor/a: 
Ens de Comunicació Associativa

Resum: 

LA JORNADA DE PORTES OBERTES DEL CENTRE DE DANSA TRADICIONAL CATALANA, L'ESPONA, HA QUEDAT SUSPESA A CAUSA DE LA SOBTADA MORT DEL QUE HAVIA DE SER EL SEU NOU DIRECTOR EDUARD VENTURA.

El Centre de Dansa Tradicional Catalana, l’Espona de Rubí (passeig de les Torres 37), havia de celebrar una jornada de portes obertes per a tota la ciutadania el proper dissabte 19 de març, a les 12h, presidida per l’alcaldessa de Rubí, Carme García Lores, acompanyada del regidor d’Identitat i Projecció Exterior, Martí Pujol i del que havia de ser nou director del Centre, el rubinenc Eduard Ventura.

Durant el seu nomenament, el passat 8 de març, Eduard Ventura va expressar la seva voluntat d’aconseguir que la dansa tradicional “sigui un distintiu de la nostra identitat cultural en un segle XXI amb una societat complexa que viu en un entorn globalitzat”. Ventura creu que l’activitat del centre, que serà d’abast nacional, ha de ser capaç “d’expandir pel país la sensibilitat per la dansa que neix de Rubí per tradició, aprofitant les sinèrgies de l’Esbart i la col·laboració de la Generalitat i l’Ajuntament de Rubí” i convertir-se en “un centre que es projecti amb solidesa cap al futur”.

Ubicat a l’antiga fàbrica tèxtil l’Espona, el Centre serà la seu d’una futura xarxa territorial de centres dedicats a la preservació, la creació, la recerca, la formació i la difusió de la dansa tradicional catalana. Fruit de la cooperació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Rubí, el consistori ha assumit l’adequació de les instal·lacions, mentre que la Generalitat ha aportat 330.000 euros per a l’adequació d’infraestructures, equipament, mobiliari, programació, difusió, comunicació i funcionament del nou centre.

El centre estarà destinat preferentment a la pràctica de la dansa tradicional catalana així com de qualsevol altra manifestació de la dansa i de la cultura popular. Hi tindran cabuda totes les activitats que puguin difondre la dansa en forma de cursos, tallers, conferències, xerrades o seminaris, entre d’altres.

A més, dins de les instal·lacions hi haurà la seu de l’Esbart Dansaire de Rubí, entitat local que farà ús d’alguns dels espais d’acord amb el conveni de cessió d’espais signat entre Ajuntament i l’entitat, que es podria traslladar a començaments del nou curs 2011-2012.

Etiquetes: 
Afegeix un comentari nou
0