Torna el ForadCamp: Cinema i Natura al Figaró-Montmany

Associació de Documentalistes Independents - INDOC
Autor/a: 
ForadCamp
#ForadCampAtrapa Font: ForadCamp
Enguany la Mostra tindrà una Secció Oficial composta per 15 curtmetratges de no ficció

Torna el ForadCamp: Cinema i Natura al Figaró-Montmany

Autor/a: 
ForadCamp
Associació de Documentalistes Independents - INDOC

Resum: 

El VII ForadCamp ofereix una Secció Oficial amb 15 curts de no ficció, activitats paral·leles i compta amb la presència dels directors Mercedes Álvarez i Ricardo Íscar amb cinema de qualitat de 12 països als peus del Parc Natural del Montseny.

El cap de setmana del 20 i 21 d'octubre se celebrarà la setena edició del ForadCamp, Mostra de Cinema amb la Natura, al Nou Casino de Figaró-Montmany. Enguany la Mostra tindrà una Secció Oficial composta per 15 curtmetratges de no ficció, provinents d'11 països i la majoria d'ells amb un recorregut en festivals d'alt nivell. El públic podrà gaudir de la presència dels directors Maxime Contour i de Xavier Marrades, ambdues peces reconegudes amb varis premis, i amb els quals es podrà conversar a l'espai ForadCamp Lounge.

El jurat, format per la prestigiosa directora Mercedes Álvarez, Sara Xiol i Raül Ruiz, atorgarà el Premi al Millor Documental. Els curts també optaran al Premi del Públic, el Premi Festhome de Distribució i la Menció Associació Cultural de Granollers. La Mostra es completa amb el ForadCamp Off, que inclou la projecció del llargmetratge islandès Rams i una entrevista posterior al seu director Grímur Hákonarson. Finalment, ForadCamp 2018 acollirà un taller teòricopràctic a càrrec de Ricardo Íscar, un vermut, i una excursió guiada per l'Espai d'Interès Natural Els Cingles del Bertí.

Dins la Secció Oficial, la directora Puck Lo explora a 'After/Life', les polítiques nord-americanes en la línia de la seva obra centrada en la diàspora i la migració; l'expressionisme abstracte de les pintures del menorquí Francesc Hernández-Mora són el punt de partida de Macià Florit a 'Cerúlia i negra', on el mar i la llum dansen plegades; Xavier Marrades retrata al multipremiat Cucli una relació particular, única, en què el realisme màgic es planteja amb un naturalisme extrem; a 'El mar inmóvil', Macu Machín explora "la memòria del paisatg" des d'una mirada antropològica, en aquest cas la quietud i plasticitat dels salers a Lanzarote.

Un protagonisme compartit entre homes i arbres, entre silencis i el so estrident de les serres mecàniques a 'Ins Holz', una tala retratada per Corina Schwingruber Ilić i Thomas Horat; la tradició i la malenconia d'un passat més favorable envolta aquest dia de caça guiat pel nombrós grup de gossos entrenats per aquest moment a 'La dernière meute', de Morgane Thibaut; la selva i la guerrilla és l'entorn més segur que ha trobat la Camila, la seva història a 'La flor de la lengua de vaca', de Germán Reyes Ruiz.

A 'Ligne noire', Mark Olexa i Francesca Scalisi converteixen una senzilla successió de moments en una sacsejadora escena per la consciència; la quotidianitat del mar com a taüt de secrets, tragèdies i petits moments a 'Maregrave' de Justine Cappelle; a 'The Mauritania railway: backbone of the Sahara', MacGregor endinsa el públic en un recorregut de tren pel desert, en un viatge cap a la supervivència i la emprenedoria; Laura Belinky retrata la bellesa de la Patagònia amb la història d'un fotògraf que es busca a si mateix a la inhòspita i complicada 'Tierra del viento'.

Maxime Contour ensenya un possible futur a 'Two°C – New York City' , una ciutat solitària i anegada, una reflexió aterradora; a 'White trash', Sunčica Ana Veldić ofereix un espectacle fantasmagòric en què centenars de gavines s'alimenten en un dipòsit de ferralla de Jakuševec; Claire Sanford assaja amb textures, sons i elements en diferents situacions i espais, un relat sobre la petjada humana sobre la terra i els seus efectes a 'Wind should be heard not seen' i, completarà la Secció Oficial un dels últims treballs de Laila Pakalnina, on juga amb paisatges, moments, transicions i les estacions de l'any, a 'Zirdzin, hallo!'.

Informació del Taller 'Paisatge amb figura' de Ricardo Íscar

Programa d'activitats

Afegeix un comentari nou