Tretzena edició dels Premis Joan Coromines

Dissabte 10 de maig se celebrarà la Tretzena edició dels Premis Joan Coromines que anualment entrega la CAL a persones i entitats que s’han distingit en la defensa i promoció de la llengua i la cultura catalana.

El proper dissabte 10 de maig se celebrarà a Sabadell la Tretzena edició dels Premis Joan Coromines que anualment entrega la CAL a persones i entitats que s’han distingit en la defensa i promoció de la llengua i la cultura catalana.

Enguany les persones guardonades són el periodista, assagista i dramaturg Víctor Alexandre, el programa radiofònic La Primera Pedra de RAC1, els Cinemes Boliche, el músic Carles Belda i la periodista i escriptora Patrícia Gabancho.

En el decurs de l’acte s’anunciarà el guanyador/a del Concurs de Cartells del Correllengua i es llegirà el manifest del Correllengua 2014. A més, el sociolingüista Francesc Xavier Vila farà una conferència sobre els reptes de les polítiques lingüístiques educatives a la Catalunya independent. Finalment, el trobador i cantautor Jaume Arnella farà una petita actuació de cloenda.

Aquest esdeveniment és obert al públic i l’assistència és gratuïta prèvia inscripció. Per a més informació i confirmacions, cal enviar un correu a cal@cal.cat o bé trucar al telèfon 934 159 002.

Programa dels Premis Joan Coromines 2014


Els Premis Joan Coromines

L’any 2002, quan es complien cinc anys de la mort del gran filòleg i lingüista Joan Coromines, des de la CAL es va decidir, en record a la seva trajectòria i a la seva persona, donar el nom de Joan Coromines als premis que de forma anual lliurem al voltant de la festivitat de Sant Jordi. Aquests premis volen ser el reconeixement de la CAL cap a persones o col·lectius que han destacat pel seu compromís en la normalització de la nostra llengua, cultura i nació. Al mateix temps volen ser un revulsiu que ens esperoni a seguir treballant per assolir el ple reconeixement de la nostra identitat nacional i la nostra llibertat.

Des de l'any 2002 aquests premis s'han lliurat a Gràcia, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Just Desvern, Mataró, etc. Aquest any celebrarem la XIII edició dels Premis a Sabadell, el 10 de maig a les 20h al Casal Pere Quart.

Per a més informació: www.cal.cat

Afegeix un comentari nou