Vic esdevé capital mundial de la dansa i el cant coral amb el Festival Internacional de Música de Cantonigròs

Dansaires a la darrera edició del festival

Vic esdevé capital mundial de la dansa i el cant coral amb el Festival Internacional de Música de Cantonigròs

Resum: 

32 grups de dansa i cant coral de 21 països es donaran cita del 17 al 20 de juliol a la 32a edició del Festival Internacional de Música de Cantonigròs de Vic.

Malgrat el seu caràcter amateur, les 32 entitats participants competiran en cinc categories: música coral mixta, veus iguals femenines, cors infantils, cors de música popular i danses populars.

Enguany, el certamen homenatjarà al músic i compositor Enric Morera i la seva obra "L'Empordà", amb text de Joan Maragall, i commemorarà el 250è aniversari de la mort del músic barroc Jean Philipp Rameau amb l'obra "La Nuit", en una adaptació feta pel músic i director artístic del festival, Lluís Vila. L’Empordà és l’obra obligada de la competició de cors mixtos de fins a 40 veus, mentre que 'La Nuit' ho és per la de cors infantils.

El premi previst per aquesta edició és d'un total de 10.000€. El festival és una iniciativa liderada per l'Associació Festival Internacional de Música de Cantonigròs, que va iniciar les seves activitats l'any 1983 i que s’ha mantingut sense interrupció. A banda de grups corals d’Espanya i Catalunya, destaquen els argentins Cantoria de la Merced de Córdoba i Estudi Coral Meridies de Santa Fe, el cor colombià de la Universitat Autònoma i de Santander, mentre que de la Xina arribarà el Choir of Xangai, el Pudong Youth and Children's Choir de Xangai i el Sacred Heart Canossian College Dance Tweam de Hong Kong.

Famílies de Cantonigròs i de les comarques d'Osona, Garrotxa, Selva i Bages acolliran als grups de fora de Catalunya.

Afegeix un comentari nou
0