El Dia Internacional de les Cooperatives reivindica la contribució a l'equitat

  • Logotip del 21è Dia Internacional del Cooperativisme

    Logotip del 21è Dia Internacional del Cooperativisme

  • Activitats obertes a les cooperatives catalanes, del 22 de juny al 4 de juliol

    Activitats obertes a les cooperatives catalanes, del 22 de juny al 4 de juliol

La diada se celebra el 4 de juliol, però a partir del 19 de juny les cooperatives catalanes ja programen diferents activitats per sumar-se al lema d'enguany: Les cooperatives contribueixen a l'equitat.

L'equitat ha estat un dels eixos del moviment cooperatiu des dels seus inicis. Per això, les Nacions Unides han volgut agafar-la com a eix del 21è Dia Internacional del Cooperativisme, que se celebrarà arreu del món el proper 4 de juliol. Serà una diada per reivindicar l'equitat "com un valor fonamental que garanteix a totes les persones la possibilitat de beneficiar-se del desenvolupament econòmic i social".

A Catalunya, el programa aracoop i un conjunt d'entitats vinculades al moviment cooperatiu han decidit celebrar la diada en base a tres eixos: Reflexionant amb una jornada, obrint les cooperatives i celebrant el dia amb un sopar.

Per reflexionar sobre com contribueixen les cooperatives a l'equitat, divendres 19 de juny se celebrarà una jornada al Palau Robert, Barcelona. Serà d'11.00 a 14.00 hores i caldrà inscripció prèvia per assistir-hi.

Del 22 de juny al 4 de juliol empreses de l'economia social i cooperativa organitzaran activitats obertes a tothom per donar a conèixer als grups d'interès i a la ciutadania la seva organització, la missió, els seus valors, els reptes, els beneficis, l’acció social i com contribueixen a l'equitat.

El mateix dia 4 de juliol se celebrarà el Dia Internacional de les Cooperatives amb una ruta històrica pel cooperativisme del barri de Sant Andreu de Barcelona, amb La Ciutat Invisible, una actuació de Quique Malabars i un sopar popular, a càrrec de Menjador Ca la Rosa, SCCL. Després del sopar es farà la lectura del manifest i hi haurà música amb Kike Ubieto i De vuelta.

Afegeix un comentari nou