La Marató de TV3 dóna més d’11 milions d’euros per la recerca contra el càncer

Autor/a: 
Maite Torrents
 Font:
Font:

La Marató de TV3 dóna més d’11 milions d’euros per la recerca contra el càncer

Autor/a: 
Maite Torrents

Resum: 

La Fundació La Marató de TV3 ha repartit més d’11 milions d’euros a projectes de recerca sobre el càncer en un acte celebrat aquest dimarts.

El passat dia 12 es va celebrar al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (UPF) l’acte de lliurament d’ajudes que La Fundació La Marató de TV3 ha repartit a 79 científics procedents de 54 centres de recerca, que han rebut més d’onze milions d’euros per 42 projectes d’investigació contra el càncer, gràcies a la xifra rècord que va obtenir el programa a l’edició del 2012.

El rector de la UPF, Jaume Casals, ha destacat que aquest acte “diu molt del país i de la seva gent fruit del paper d’unió social que du a terme La Marató i que implica la societat en un projecte conjunt”.

Aquesta és la inversió en recerca més important que La Marató ha fet en 21 anys d’història del programa. Entre el 1992 i el 2013 es van destinar més de 104 milions d’euros a la investigació científica, finançant un total de 636 projectes de recerca.

Dels 54 centres d’investigació 41 són catalans, 10 de la resta de l’estat i 3 d’àmbit internacional, d’entre els quals cal destacar el prestigiós centre Mount Sinai School of Medicine, de Nova York.

Durant els pròxims tres anys els 79 equips de recerca treballaran en la creació de nous mètodes de prevenció i diagnòstic del càncer i en el disseny de teràpies més eficaces basades en la medicina personalitzada.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha manifestat “el talent dels qui saben fer d’un programa televisiu un esdeveniment amb repercussió social que desperta la generositat” referint-se a La Marató i ha destacat l’ús excepcional que els científics fan dels fons recaptats.

Afegeix un comentari nou