La taxa sobre les transaccions financeres per a fins socials

Autor/a: 
Maite Torrents
 Font:
Font:

La taxa sobre les transaccions financeres per a fins socials

Autor/a: 
Maite Torrents

Resum: 

La Plataforma del Tercer Sector ha demanat al ministre Montoro que la taxa per transaccions financeres es destini a inversió social.

El passat mes de maig 10 països de la comunitat europea, entre ells Espanya, van subscriure un acord per aplicar un impost d'àmbit europeu sobre les transaccions financeres, heretat de la coneguda taxa Tobin. Es preveu que l'impost entri en vigor a partir de 2016 i que gravi, en un primer moment, les accions i els derivats.

En aquest sentit, el president de la Plataforma del Tercer Sector, Luciano Poyato, ha explicat que durant la reunió que es va celebrar la setmana passada amb el ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro i la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, per parlar com afectarà la reforma fiscal al tercer sector, es va demanar que una part d’aquesta taxa es destini a serveis socials.

El Govern s’ha compromès a estudiar la demanda de la Plataforma sobre la taxa a les transaccions financeres, encara que no s’ha confirmat el percentatge que s’invertiria en acció social, segons ha confirmat Luciano Poyato, que ha remarcat la necessitat que el Ministeri d’Hisenda no esperi fins a l'any 2016 per aplicar alguns dels incentius fiscals proposats a la reforma.

Afegeix un comentari nou