Vols dir la teva sobre l'economia col·laborativa?

  • Digues la teva sobre economia col·laborativa. Imatge CC BY-SA 2.0. Font: OuiShare (FLickr)

    Digues la teva sobre economia col·laborativa. Imatge CC BY-SA 2.0. Font: OuiShare (FLickr)

  • Economia col·laborativa. Font: Pixabay

    Economia col·laborativa. Font: Pixabay

La Generalitat de Catalunya està treballant en l'encaix i la regulació de l'economia col·laborativa i vol escoltar la veu de la societat civil. Amb aquest objectiu, obre un procés participatiu fins al 30 d'abril.

Què és l'economia col·laborativa? No existeix un consens a l'hora de definir aquest concepte, però sí que hi ha alguns punts claus en què les organitzacions internacionals coincideixen, com ara, la importància de la tecnologia i Internet i de la figura del ciutadà/ana com a "agent productor". El Comitè Econòmic i Social Europeu, per exemple, la defineix com la manera tradicional de compartir, intercanviar, prestar, llogar o regalar, però a través de la tecnologia moderna i les comunitats.

Alguns sectors econòmics perceben les activitats de l'economia col·laborativa com a "competència deslleial" i s'ha fet evident que cal una regulació d'aquestes noves formes de relacions econòmiques. En aquest sentit, el mes d'abril de l'any passat la Generalitat de Catalunya va crear la Comissió interdepartamental de l'economia col·laborativa, que pretén garantir un entorn de confiança, preservant drets, per tal d'afavorir un desenvolupament adequat d'aquesta nova economia, en línia amb les recomanacions de la Comissió Europea.

Ara, aquesta comissió vol escoltar les opinions de la ciutadania sobre l'economia col·laborativa i el seu desenvolupament. Amb aquest fi, ha obert un procés participatiu a través de la plataforma "Participa gencat", que romandrà actiu fins al 30 d'abril.

Un cop finalitzat el procés, elaboraran un document de conclusions, tot destacant quina ha estat la influència de les aportacions ciutadanes.

Afegeix un comentari nou