Avaluació de programes i entitats - Repositòri

Balance. Font: LN (Flickr)

news-iconRecurs > Projectes

4 claus per realitzar un bon seguiment dels projectes

El seguiment comença abans que l'execució. En aquest recurs t’expliquem quins elements cal tenir presents.

Rosie McLeod.

news-iconNotícia > Projectes

Rosie McLeod: "Quan en un sector només es donen a conèixer èxits, és difícil ser-ne l’excepció"

Com poden aprendre les entitats de les males experiències i donar a conèixer resultats inesperats dels seus programes sense comprometre el seu finançament? Hem parlat amb la consultora de la NPC, Rosie McLeod, sobre aquesta cara de l’avaluació d'impacte.

Team working. Font: Mubarak Fahad (flickr)

news-iconRecurs > Formació

6 elements per planificar el nou any

S’acosta final d’any i és un bon moment per començar a preparar les activitats del 2016. Us exposem a continuació alguns elements que hem de tenir en compte per fer una bona planificació.

Quality. Font: Thomas Hawk (Flickr)

news-iconRecurs > Projectes

8 guies clau per a la gestió de la qualitat

Us proposem diferents publicacions que ajudaran a reflexionar i preparar l'entitat per a la implantació de sistemes de gestió de la qualitat.

diana.png - Font: Flickr

news-iconNotícia > Projectes

Avaluació d’impacte a les entitats: 5 dilemes que cal afrontar

Avui en dia moltes entitats parlen sobre teoria del canvi o avaluació de l'impacte, però amb quins dilemes es troben les entitats a l'hora d'enfrontar-s'hi?

news-iconNotícia > Projectes

Marçal Farré: "L’avaluació de l’impacte és l’estudi sistemàtic d’una intervenció i dels canvis que aquesta provoca en la vida de les persones"

El Departament de Consultoria i Estudis de la Fundació Pere Tarrés ha creat una eina d'avaluació de l'impacte per a entitats. En parlem amb Walter González i Marçal Farré.

Qualitat i millora. Font: Freeimage

news-iconNotícia > General

Eines per avaluar la teva entitat

Saps com està la teva entitat en temes de gestió? I de qualitat? Coneixes les polítiques d’igualtat que podríeu aplicar? O com treballar temes lingüístics?

news-iconNotícia > Projectes

Jornada sobre avaluació i impacte en el món no lucratiu

De quines maneres es pot avaluar l'impacte? Què és i què no és avaluació de l'impacte? Resol aquests dubtes el proper 11 de març de 9:30h a 13h al Palau Macaya de Barcelona.

Measuring time - de aussiegall a flickr

news-iconNotícia > Projectes

8 consells d’experts per iniciar un procés d’avaluació a l’entitat

L'interès estratègic per a l'avaluació està creixent entre el món de les associacions i el voluntariat, entre d'altres raons perquè permet millorar la gestió, l'eficiència i generar confiança entre els donants. A continuació 4 experts donen 8 consells per a iniciar un procés d'avaluació a la teva entitat.

thermometer 4 - de  BBQ Junkie a flickr

news-iconRecurs > Projectes

Quin tipus d’avaluació volem fer? Breu guia per moure's en el món de l’avaluació

Quan parlem d’avaluació comencen a aparèixer paraules i conceptes que ens poden semblar totalment estranys. A continuació us oferim una breu guia per entendre una mica més el món de l’avaluació.

Measuring distance - Chandra Marsono a flickr

news-iconNotícia > Projectes

SROI: Una eina per avaluar l’impacte i donar sentit a la feina que fem

L'SROI, una metodologia d'avaluació de l'impacte social, està generant molt d'interès. A través de 3 experts t'expliquem en què consisteix, quines condicions ha de complir la teva entitat per implementar-la i et recomanem dos manuals.

Logo de la Norma

news-iconNotícia > General

Pot mesurar-se la coherència amb els valors de l'entitat?

L’Institut per a la qualitat de les ONG (ICONG) desenvolupa des de fa més de deu anys la norma ONG Qualitat, una norma concebuda per a entitats no lucratives, orientada a la millora contínua i basada en principis i valors.

Evaluation room. Font: be OH (flickr)

news-iconRecurs > Formació

6 publicacions per iniciar-te en el món de l’avaluació

Coneix com pots incorporar l’avaluació en la teva entitat i avançar cap l’enfortiment de en la gestió i la millora de la transparència i la rendició de comptes.

Logo de Millora de la gestió

news-iconNotícia > General

Avalua la gestió de la teva entitat amb l'eina d'autodiagnòstic de Suport Associatiu

L'Eina d’autodiagnòstic de la gestió desenvolupada per Suport Associatiu està orientada a facilitar que les entitats avaluïn l'estat de la seva gestió en diverses àrees a fi de detectar punts febles i establir plans de millora.

Jornada "Quin retorn té la inversió social?"

news-iconNotícia > Projectes

SROI: una metodologia de moda per avaluar l’impacte

Aquestes avaluacions conceben la despesa en l’àmbit social com una inversió. L’objectiu final és saber quin impacte genera cada euro invertit en un projecte o entitat. Més enllà d’aquesta dada, l’SROI també pot millorar l’estratègia i la gestió d’un programa social o entitat.