10881

Bales. Imatge de la plana web de FundiPau

news-iconNotícia > Internacional

El Tractat sobre Comerç d'Armes entrarà en vigor a finals de 2014

Calien 50 ratificacions perquè la normativa pogués entrar en vigor i ja es una realitat. En 90 dies després de la cinquantena ratificació hauria d'entrar en vigor.

Desarmament: victòries i reptes

news-iconEsdeveniment > Acte

Taula rodona “Desarmament: victòries i reptes”

FundiPau (Fundació per la Pau) ens proposa aquesta taula rodona amb ponents internacionals.

Imatge de la Campanya Armes sota control

news-iconNotícia > Internacional

Baixa la despesa militar a occident, però augmenta a la resta del món

Això mostra un detallat estudi del SIPRI sobre la despesa militar global, que es pot consultar en línia. Són dades i interpretació.

Imatge: Coalició Armes sota Control

news-iconNotícia > Internacional

Les exportacions d'armament dels països de la UE a l'Àfrica, nou informe de Justícia i Pau

Segons l'informe, “els països de la Unió Europea prefereixen mantenir les seves relacions comercials en aquesta matèria a aplicar criteris estrictes de protecció dels drets humans, prevenció de conflictes o de foment del desenvolupament sostenible”.

Imatge: web de la Fundació per la Pau

news-iconNotícia > Internacional

Després del fracàs de les negociacions de juliol, el Tractat d'armes té una última oportunitat el 2013

La Fundació per la Pau (Fundipau) es posiciona en la línia de la Coalició Armes sota Control, de la qual és membre, sobre el nou pas en la negociació d'un Tractat mundial de comerç d'armes.

Armes sota control

news-iconNotícia > Internacional

"No als interessos comercials per sobre dels drets humans"

Entitats membres de la xarxa Armes sota control alerten que la crisi pot ser una excusa per deixar de complir la Llei sobre el comerç d'armes. Concretament, demanen que es reforci el control a les exportacions espanyoles que pel seu destí puguin ser "preocupants" des d'una perspectiva de drets humans. Igualment demanen més transparència i dades més concretes en els informes del Govern.

Fes-te sentir pel control de les armes! Cartell Armes sota Control

news-iconNotícia > Internacional

Per un tractat sobre comerç d'armes que salvi vides

El mes de juliol de 2012 les Nacions Unides celebraran la Conferència diplomàtica per un Tractat sobre Comerç d'Armes. La coalició Armes sota Control fa una crida a la ciutadania perquè exigeixi als governs un acord legalment vinculant robust i eficaç, que protegeixi els drets humans, la vida i els mitjans de subsistència.

La banca armada. Inversions explosives de bancs i caixes

news-iconNotícia > Internacional

Justícia i Pau analitza la relació entre la banca i la indústria de les armes

El darrer informe del Centre Delàs, de Justícia i Pau, "La banca armada. Inversions explosives de bancs i caixes", mostra la importància del finançament del negoci de les armes i el volum que ha assolit en els últims anys, en seixanta de les entitats financeres que operen a Espanya.

Entitats catalanes promouen la Campanya No amb el meu mòbil!

news-iconNotícia > Internacional

Entitats catalanes promouen la Campanya No amb el meu mòbil!

Si preguntem als proveïdors de la nostra telefonia mòbil, no ens sabran dir d'on procedeixen els materials bàsics amb els quals es fabriquen els aparells que usem, bàsicament el coltan. Tampoc ens diran que procedeix d'un país en conflicte sagnant, de les mines de la RD del Congo, un país on la guerra civil està provocant la mort de gran part de la població civil. Ens ho diuen les ONG promotores de la Campanya, i demanen adhesions.

Participants de la societat civil a la reunió preparatòria del Tractat d'Armes

news-iconNotícia > Internacional

La societat civil, present a les negociacions del Tractat sobre comerç d'armes

Del 13 al 17 ha tingut lloc a la seu de Nacions Unides a Nova York l'última reunió preparatòria abans de la Cimera de juliol sobre el Tractat. La Fundació per la Pau, que va estar present i es va adreçar als diplomàtics participants, afirma que "les negociacions sobre el Tractat d’armes se salven del descarrilament". Ara tenim accés a la seva intervenció.

Armes. Imatge: web de la Fundacio per la Pau

news-iconNotícia > Internacional

Les ONG per la pau intensifiquen accions de cara al Tractat sobre comerç d'armes

El Tractat sobre comerç d'armes (TAC) fa un pas decisiu els dies 13 a 17 de febrer, ja que té lloc la darrera reunió preparatòria, a la seu de Nacions Unides a Nova York, abans de la Conferència mundial sobre el TAC. S'hi definiran continguts i abast del futur Tractat. La Fundació per la Pau hi serà present, com a membre de la Coalició Armes sota Control.

El Centre Delàs, una de les entitats signants del comunicat

news-iconNotícia > Internacional

ONG europees denuncien mancances en el nou informe de la UE sobre exportacions d'armes

La denuncia es refereix al “13è Informe anual sobre control d'exportaccions de tecnologia i equips militars”, que ofereix dades del 2010. Les ONG dubten de la fiabilitat de les dades i del compromís de la UE per tal que el control de les exportacions sigui efectiu.