Dansa

news-iconEsdeveniment > Acte

Per amor a l'hart – XIV Festival d'arts de carrer de l'Hospitalet

Arriba la XIV edició de Per amor a l'hart, el Festival D’Arts de Carrer de L’Hospitalet, que aquest any tindrà lloc el 5, 6 i 7 de juliol als seus ja habituals escenaris de La plaça de Lluís Companys i Jover i a la Rambla La Marina.

Imatge d'una de les representacions escèniques del festival

news-iconNotícia > Cultural

El FITI, una experiència de teatre integratiu biennal

El festival ha madurat combinant interculturalitat i integració.

La Carpa Revolució, l'escenari del festival ribetà

news-iconNotícia > Cultural

Sant Pere de Ribes es tornarà a omplir d'artistes de carrer

Torna el Fes+Chapeau, el festival d'arts de carrer ecosocial.

IX Festival solidari Dansem

news-iconNotícia > Social

Ball solidari al IX festival Dansem

Escoles i grups de dansa actuaran per recaptar fons pels projectes de Càritas a Girona i Salt.

Anna Jordana

news-iconNotícia > Cultural

Anna Jordana: "Xamfrà és un espai on infants, joves i famílies del Raval poden compartir vivències a través de l'art"

Amb la música, el teatre i la dansa com a eines, Xamfrà, Centre de Música i Escena del Raval afavoreix l'autoconeixement i la valoració mútua d'infants i joves de Barcelona.

news-iconNotícia > Cultural

Figueres es mou amb l'AGITART

24 propostes artístiques faran moure Figueres del 6 i 8 de juliol amb una selecció potent de cinema de dansa, tallers per a la comunitat i classes per a professionals.

Fes+Chapeau

news-iconNotícia > Cultural

El Festival Fes+Chapeau presenta la Carpa Revolució

Fes+chapeau és un festival dedicat a les arts escèniques al carrer que acollirà Sant Pere de Ribes del 27 d’abril a l’1 de maig. Els i les participants es financien amb sistema de taquilla inversa i/o barret.

Isa López.                 Font: Fundació Estany

news-iconNotícia > Formació

Isa López: "Realitzem espectacles amb contingut social per superar els prejudicis i estereotips que hi ha entorn la discapacitat"

Des de la Fundació Estany ens parlen sobre Danscapacitat, un projecte de dansa inclusiva format per persones amb discapacitat i sense.

news-iconNotícia > Cultural

El C.A.T. recorda al ballarí Joan Serra

El 10 de juny el Centre Artesà Tradicionàrius acull la presentació d’un llibre i concerts de Carles Belda i Jordi Rubio en homenatge a l’artista.

Un nen del centre tocant el violí

news-iconNotícia > Social

Campanya de suport al projecte de Xamfrà d'inclusió amb la música i l'escena

Està impulsada pel col·lectiu d’instrumentistes de l’Institut del Teatre amb l'objectiu de que aquest centre pugui continuar desenvolupant la seva tasca educativa i social al barri del Raval de Barcelona.

Animació al carrer al Poble Sec

news-iconNotícia > Comunitari

El barri de Poble Sec busca persones que expliquin la seva història

El projecte Rua XIC busca persones que vulguin format part d'un espectacle artístic per explicar la història del barri de Poble Sec, a Barcelona. Una quinzena d'entitats del territori en formen part.

Festival HOP. Foto de Llorenç Conejo

news-iconNotícia > Cultural

L'associació El Generador promou les danses urbanes amb el Festival HOP

El festival pretén ser un punt de trobada de companyies i ballarins que a través del llenguatge de les danses urbanes intenten entrar al món de la creació escènica. Per poder participar-hi cal presentar una proposta abans del 29 de juliol.

Part del cartell de la 8a Mostra d'Art Social de Mataró

news-iconNotícia > Cultural

L'art que genera canvi social, protagonista a Mataró

Durant aquesta setmana Mataró acull la vuitena edició de la Mostra d'Art Social, que dóna cabuda a manifestacions artístiques que estimulen i afavoreixen canvis en l’àmbit social.

Cartell de la Fira Mediterrània 2014

news-iconNotícia > Comunitari

Els programadors dels ateneus a la Fira Mediterrània

L’Espai A organitza en el marc de la Fira Mediterrània de Manresa una trobada amb els ateneus i programadors que han participat a la tercera temporada de la Xarxa d’arts escèniques amateurs de Catalunya.

Usuari de Saräu amb mobilitat reduïda

news-iconNotícia > Comunitari

Ens molesten els diferents?

De vegades sí, malgrat ens costi reconèixer-ho en veu alta. Per tal de barrejar els "iguals" amb els "diferents" l'Associació Sarau proposa laboratoris creatius: l'espai gastronòmic, dansa integrada i teatre de l'oprimit.

El Casal de Vilafranca recull fons per La Marató

news-iconNotícia > Comunitari

El Casal de Vilafranca recull 500 euros per La Marató

L’escola de dansa Assumpta Trens de Vilafranca del Penedès ajuda a recaptar més de 500 euros per La Marató de TV3 amb els seus tastets de dansa al Casal de Vilafranca.

L'Espai A és la Xarxa d’Arts Escèniques Amateurs de Catalunya

news-iconNotícia > Cultural

La tercera temporada de l’Espai A cerca noves propostes artístiques

Entitats i grups amateurs de música, teatre, dansa i cant poden presentar les seves propostes escèniques per a la tercera temporada de l’Espai A, la Xarxa d’Arts Escèniques Amateurs de Catalunya.

Logo de l'Espai A

news-iconNotícia > Comunitari

L'Espai A prepara la seva tercera temporada

L’Espai A, la Xarxa d’Arts Escèniques Amateurs ha obert la convocatòria per seleccionar grups i companyies amateurs. El 2014 programarà una cinquantena de representacions als teatres dels ateneus de Catalunya.

Fragment del cartell de l'edició 2012

news-iconNotícia > Internacional

Festival Àsia 2013

Casa Àsia dóna un toc asiàtic a la Mercè. Fins el 24 de setembre, diversos escenaris acullen música, il·lusionisme, acrobàcia i dansa.

Imatge de l'espectacle Bruixes de l'Espai A

news-iconNotícia > Cultural

L’Espai A oferirà més de 60 espectacles amateurs durant el 2013

La crema de bruixes a ritme de dansa, actuacions de gospel i jazz, un repàs als grans noms de la història del pop rock i referents teatrals com El Cafè de la Marina són algunes de les 60 actuacions amateurs que l’Espai A té previst oferir per tota Catalunya fins al mes de maig.

Imatge de l'obra 'No et vesteixis per sopar' de la segona temporada de l'Espai A

news-iconNotícia > Cultural

La segona temporada de l’Espai A recorrerà Catalunya amb 80 espectacles

La Xarxa d’Arts Escèniques Amateurs de Catalunya, Espai A, arrenca la seva segona temporada amb la participació de 23 companyies corals, de teatre, bandes i esbarts, seleccionats per a representar una vuitantena de propostes per tota Catalunya fins al maig del 2013.

Fotograma d'un dels vídeos del projecte Raval Scan&Dance!

news-iconNotícia > Comunitari

Descobreix les cultures del Raval a través de les seves danses i els codis QR

El Raval et proposa un itinerari pels seus carrers i racons, on de la mà de codis QR podràs descobrir músiques i danses de les diferents cultures que conviuen al barri barceloní. Es tracta d'un projecte que sorgeix de la intersecció entre la dansa, la immigració i les noves tecnologies amb la voluntat de destacar el caràcter multi-ètnic del Raval.

Imatge de l'espectacle DAD.EXE que es representarà a l'Ésdansa'T

news-iconNotícia > Cultural

La 30a edició de l’Ésdansa’T reflexionarà sobre les relacions entre Catalunya i Espanya

L’Ésdansa’T, el festival estival de dansa tradicional de Catalunya per excel·lència, torna amb un programa farcit de tallers pràctics per promoure els balls típics del territori i introduir-se en algunes de les danses característiques d’altres regions. Com a novetat, la mostra celebrarà el seu 30è aniversari, del 21 al 26 d’agost a Les Preses, reflexionant sobre la identitat catalana i les relacions entre Catalunya i l’Estat a través de diferents espectacles.

Logotip de la festa FEM Paral·lel

news-iconNotícia > Cultural

Reivindicant el Paral·lel com a espai lúdic i cultural

Durant el dissabte 9 de juny el Paral·lel de Barcelona romandrà tancat al trànsit, ja que, el teatre, la música, tallers i exhibicions ompliran el carrer. Es tracta de FEM Paral·lel, una jornada festiva per a totes les edats que té com a finalitat reivindicar el Paral·lel com a espai lúdic i cultural de la ciutat de Barcelona.

L'espectacle Mikado clourà la primera temporada de l'Espai A

news-iconNotícia > Cultural

L’Espai A clou la seva primera temporada

L'espai A, Xarxa d’Arts Escèniques Amateurs de Catalunya, baixa el teló de la seva primera temporada el proper dissabte 26 de maig, a les 21h, representant l’espectacle El Mikado al Centre Cultural Sant Vicenç de Sarrià (Barcelona).

Espai A, Xarxa d’Arts Escèniques Amateurs de Catalunya

news-iconNotícia > Cultural

Es presenta la programació de l’Espai A

L’Espai A, Xarxa d’Arts Escèniques Amateurs de Catalunya, ha presentat la programació dels espectacles que tindran lloc entre gener i maig d’enguany. La iniciativa, impulsada per cinc federacions de l’associacionisme cultural català, permet crear, per primera vegada, una programació estable d’espectacles amateurs de teatre, dansa, música de banda i cant coral que circularan entre els ateneus catalans.

Espai A, Xarxa d’Arts Escèniques Amateurs de Catalunya

news-iconNotícia > Cultural

L’Espai A aglutinarà la cultura 'amateur' de Catalunya

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i cinc federacions del moviment associatiu cultural català impulsen l’Espai A, Xarxa d’Arts Escèniques Amateurs de Catalunya, un projecte que servirà per crear per primera vegada una programació estable d’espectacles amateurs de teatre, dansa, música i cant coral, que circularan entre els ateneus catalans.

Logo de l'Espai A

news-iconNotícia > Comunitari

Neix la Xarxa d’Arts Escèniques Amateurs: Espai A

Donar visibilitat a la cultura popular és l’objectiu d’aquesta iniciativa que posa èmfasi en el caràcter creatiu, comunitari i identitari de les agrupacions amateurs que promouen i potencien la cultura catalana.

news-iconNotícia > Cultural

La dansa a debat

En motiu del Dia Internacional de la Dansa, que des del 1982 es celebra cada 29 d’abril, el Programa de gestió Cultural de la Universitat de Barcelona i l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya han organitzat un debat sobre els reptes de la dansa.
Inscripcions obertes per participar al debat fins el 26 d’abril.

news-iconNotícia > Comunitari

30ena edició de la Fira de Tàrrega

Un any més els carrers de Tàrrega s’ompliran de teatre, dansa, música, titelles i espectacles de carrer per a totes les edats i gustos. Del 9 al 12 de setembre la ciutat acollirà la 30ena edició de la Fira.