Campanya Roba Neta

news-iconNotícia > Internacional

Un vídeo de Roba neta ens explica perquè vestir-se pot ser una injustícia

L'organització Roba Neta estrena 'Què hi ha al darrere de l'imperi del tèxtil?', un vídeo que explica la història del sector i alerta sobre les situacions de precarietat que s’hi amaguen.

Ruta Pam a Pam al Raval

news-iconNotícia > Comunitari

Passa de la teoria a la pràctica, porta l'economia solidària al teu dia a dia!

Setembre és un bon moment per fer canvis en els nostres hàbits. També en els de consum. Menjar aliments de temporada, canviar de companyia telefònica, comprar roba sostenible o intercanviar-la... són alguns petits grans canvis que pots fer.

Treballadors del cuir a Bangladesh.

news-iconNotícia > Social

Firma per exigir a les marques de roba i calçat més transparència en les cadenes de producció

La Campanya Roba Neta impulsa dues peticions en línia perquè les grans multinacionals publiquin les dades dels seus fabricants i garantexin condicions laborals dignes i segures.

Una treballadora cosint sabates a casa seva. Font: Campanya Roba Neta

news-iconNotícia > Internacional

La campanya Canvia de Sabates denuncia l’explotació laboral de les dones índies que treballen en el sector del calçat

L’informe “S’hi deixen la pell” critica aquesta situació i insta les empreses i la ciutadania a actuar de forma responsable.

Voluntaris de Setem. Font: Imatge del formulari de la crida al voluntariat de Setem

news-iconNotícia > Internacional

Setem busca voluntaris arreu de Catalunya

Setem Catalunya s'ha marcat l'objectiu de portar el seu missatge i les seves accions a tot el territori català. Per aconseguir-ho necessita de l'energia voluntària de la seva base social.

Activistes a una acció de la Campanya Roba Neta: Font: Facebook de Clean Clothes Campaign

news-iconNotícia > Internacional

Roba Neta busca activistes pels drets laborals de les treballadores tèxtils

Denunciar les polítiques laborals de les grans marques de roba és un dels objectius de la Campanya Roba Neta. Per reforçar la seva tasca vol crear un grup d'activistes que "surti al carrer" i doni visibilitat a les injustícies i les denúncies.

Nova campanya de Roba neta – Setem: Salaris dignes

news-iconNotícia > Internacional

Nova campanya de Roba neta – Setem: Salaris dignes

Setem, en el marc de la campanya Roba neta, presenta l'informe “Salaris dignes”, que mostra, per exemple, que dels 29 euros que val una samarreta, només 0,18 són per a la treballadora que la cus.

Lema del Fashion Revolution Day en anglès: Who made your clothes?

news-iconNotícia > Internacional

Més de 40 països reivindicaran la moda ètica en el Fashion Revolution Day

Amb el lema "Qui ha fet la teva roba?", el Fashion Revolution Day tindrà lloc el 24 d'abril i commemorarà a les víctimes de l'ensorrament del Rana Plaza. Barcelona acollirà una desfilada de moda sostenible.

Imatge del vídeo "Allá vamos, otra vez" de Survival

news-iconNotícia > Internacional

3 vídeos per sensibilitzar sobre les desigualtats al món

No calen massa paraules per explicar i denunciar les causes i conseqüències de les desigualtats al món i del "desenvolupament imposat". Us proposem 3 vídeos que ho fan en pocs minuts.

Crida a Benetton per compensar víctimes de Rana Plaza (imatge de Clean Clothes)

news-iconNotícia > Internacional

La cara oculta de la moda, a gairebé un any de la tragèdia del Rana Plaza

La Campanya Roba Neta exigeix a les grans marques contribuir econòmicament al fons de compensació creat per a les víctimes del Rana Plaza, abans que es compleixi un any des de la tragèdia.

"Guia per vestir sense treball esclau" de la Campanya Roba Neta

news-iconNotícia > Internacional

Com vestir de manera ètica?

Davant la voluntat de moltes persones de saber què s'amaga darrere les etiquetes de la roba que vestim, la Campanya Roba Neta ha publicat la "Guia per vestir sense treball esclau". Aquest dimecres, 18 de setembre, es farà la presentació de la guia a l'Espai Icària de Barcelona.

Imatge: Campanya Roba Neta

news-iconNotícia > Internacional

Nova “Guia per vestir sense treball esclau”

La tragèdia a l'edifici de la indústria tèxtil de Bangla Desh ha tornat a posar en relleu les pràctiques de la indústria tèxtil global. La Campanya Roba Neta segueix el seu recorregut, ara amb la publicació d'una “Guia per vestir sense treball esclau”.

Campanya Roba Neta

news-iconNotícia > Internacional

Bangla Desh: de la tragèdia, a un pas endavant

La recent tragèdia en un edifici de producció tèxtil de Bangla Desh va posar en evidència les pràctiques productives de les principals empreses de roba internacionals. Ara 31 marques han signat un protocol per la millora de la seguretat en el treball al país; la Campanya internacional Roba Neta ha tingut un paper.

Campanya per la seguretat a les fàbriques tèxtils de Bangla Desh

news-iconNotícia > Internacional

Un milió de signatures per la seguretat a les fàbriques de Bangla Desh

Més d'un milió de persones han signat la petició per pressionar les marques que es proveeixen a Bangla Desh a adherir-se immediatament a l'Acord legalment vinculant per millorar la seguretat de les fàbriques d'aquest país.

Imatge: web de Setem

news-iconNotícia > Internacional

Novetats de la campanya Roba Neta, i nova denúncia ciutadana en línia

En aquest cas és Setem qui assenyala, dins d'una campanya internacional, l'empresa H&M -i altres- com a responsables de les deplorables condicions de treball a Cambodja i a altres països asiàtics. La societat civil internacional en aquest àmbit proposa una denúncia en línia.

Campanya "No més excuses" de Roba Neta

news-iconNotícia > Internacional

Roba Neta exigeix a Inditex i H&M salaris dignes a Cambodja

Durant l'any 2011 més de 2.400 treballadors/ores de fàbriques cambodjanes es van desmaiar per la mala alimentació i l'excés de feina. Davant la greu situació en què treballen i viuen les treballadores tèxtils a Cambodja, la Campanya Roba Neta demana a Inditex, H&M, GAP i Levi's que compleixin amb els seus propis codis de conducte i els paguin salaris dignes.

Setem

news-iconNotícia > Internacional

Regala un "kit" d'activista social, més una experiència en primera persona

Es tracta d'una iniciativa de Setem per regalar sensibilització respecte a la banca ètica, el comerç just i la campanya Roba Neta. Enguany, a més, s'afegeix el kit “Extrem”.

Defensa dels drets humans als Jocs Olímpics - Campanya Juga Net

news-iconNotícia > Internacional

Seran ètics els Jocs Olímpics de Londres?

Divendres 27 de juliol tornarà a encendre's la flama dels Jocs Olímpics. El Comitè Organitzador afirma que els Jocs de Londres són un referent "per inspirar un canvi positiu en l'àmbit social, econòmic i ambiental". La campanya Juga Net denuncia, però, que no es garanteixen els drets laborals dels treballadors que produeixen la roba esportiva i el marxandatge d'aquest esdeveniment.

Banner de la campanya Juga Net en castellà

news-iconNotícia > Internacional

Per uns Jocs Olímpics sense explotació!

Els Jocs Olímpics ens fan arribar cada quatre anys un missatge de respecte als principis ètics fonamentals. No obstant això, no garanteixen els drets laborals dels milers de treballadors i treballadores que produeixen, majoritàriament a l'Àsia, la roba esportiva i el marxandatge d'aquest esdeveniment internacional. La campanya Juga Net denuncia aquesta situació de cara als propers Jocs de Londres.

Guia per a vestir sense esclavitud

news-iconNotícia > Internacional

Aconseguit el primer projecte de crowdfunding de Setem

Setem Catalunya havia formulat la publicació d'una Guia de Roba Neta com un projecte de crowdfunding (micro-finançament col·lectiu) via plataforma Verkami. 265 mecenes han fet una donació puntual d'un mínim de 10 euros, en unes setmanes, aconseguint així els 7000 euros que costa el projecte, la "Guia per a vestir sense esclavitud".

Ching Lan, il·lustració de Sònia Pérez

news-iconNotícia > Internacional

Roba Neta denuncia l'esclavitud de la dona en el segle XXI

En el marc del Dia Internacional de les Dones, la Campanya Roba Neta ens recorda que encara hi ha moltes dones que treballen en condicions d'explotació, com ara les que cusen la nostra roba. La campanya mostra la seva indignació davant les condicions de vida d'aquestes dones i t'ofereix un conte que explica la història d'una d'elles.

Imatge: web de la Campanya

news-iconNotícia > Internacional

"Guia per vestir sense esclavitud", un projecte que pots patrocinar a partir de 10 euros

Amb un llarg recorregut a nivell internacional i català, la Campanya Roba Neta està entre l'impuls del comerç just, la defensa dels Drets Humans i la d'un treball digne en les subcontractacions a països del sud per part de les grans empreses de la moda. Ara inicia la publicació d'una "Guia per vestir sense esclavitud", per la qual demana aportacions ciutadanes puntuals a partir de 10 euros.

Cartell del documental "Perdre el fil"

news-iconNotícia > Internacional

No perdis el fil i exigeix una compra pública ètica!

SETEM Catalunya treballa des de fa temps per la introducció de criteris ètics en la compra de roba de les administracions catalanes. En el marc del seu programa de Compra Pública Ètica, presenta el documental "Perdre el fil" sobre la producció de roba de treball al Marroc. L'estrena va tenir lloc dimarts, 24 de gener, a Barcelona.

Les quatre opcions de la iniciativa Activistabox

news-iconNotícia > Internacional

Aquestes festes, regala un "kit" per a activistes

SETEM Catalunya et proposa un regal original i compromés per a aquestes festes. Es tracta de les Activistabox, una mena de kits per a activistes que inclouen material de sensibilització i amb els quals fas una aportació econòmica a una campanya.

test image

news-iconNotícia > Internacional

Què em poso? Es presenta la guia per a un consum crític de roba, i el curt '38'

'Mentre les firmes internacionals de moda i les grans cadenes de distribució sedueixen a la seva clientela amb l'actualització constant dels seus dissenys i amb els baixos preus dels seus productes, obreres de Xina, Marroc, Bangla Desh, Hondures o Romania, viuen envoltades de roba que confeccionen durant més de 12 hores diàries'. Això denuncia Setem.

test image

news-iconNotícia > Social

SETEM exigeix a marques de roba importants que pressionin a empreses proveïdores de Cambodja

La Campanya Roba Neta, que coordina SETEM a l’Estat espanyol, exigeix a les marques de roba Zara, H&M i Gap que pressionin a les seves empreses proveïdores de Cambodja. Aquestes grans firmes de roba tenen un enorme poder d’influència en els seus proveïdors, ja que són els clients més importants de les fàbriques que han acomiadat a 318 persones treballadores per haver exercit el seu dret a vaga.