Comunitat gitana

Els infants més vulnerables a Internet són aquells de famílies amb pocs recursos econòmics i dels col·lectius tradicionalment victimitzats

news-iconNotícia > Informàtic

Internet pot impulsar els drets de la infància, segons UNICEF

El Fons de les Nacions Unides per a la Infància destaca que l'accés a la xarxa pot ajudar als infants més vulnerables a desenvolupar el seu potencial i trobar-hi referents, però també alerta dels riscos que els comporta.

news-iconNotícia > Comunitari

#PartirDeCero, el primer vídeo amb 750 mil visualitzacions en negatiu

750 mil són les persones gitanes que viuen a l'Estat espanyol. La nova campanya de la Fundación Secretariado Gitano denuncia que totes elles han de fer front a prejudicis i desavantatges, és a dir, que no parteixen de zero.

Lluís Puigdemont: “La participació dels familiars en processos formatius té una incidència directa en el rendiment dels nens i nenes” - Foto: Fundació SER.GI

news-iconNotícia > Projectes

Lluís Puigdemont: “La participació dels familiars en processos formatius té una incidència directa en el rendiment dels nens i nenes”

El director de la Fundació SER.GI ens parla de Khetanipem, el projecte formatiu per a adults de la Comunitat Gitana del barri de Sant Joan de Figueres.

El reforç educatiu és un dels pilars del projecte Educació amb tothom. Font: Fundació Privada Pere Closa

news-iconNotícia > Jurídic

Mercedes Porras: “Som companys de camí durant la seva trajectòria formativa”

Mercedes Porras és la responsable d'Educació amb tothom, el primer projecte de la Fundació Privada Pere Closa. Aquesta entitat gitana es dedica exclusivament a l’impuls de la formació i la promoció de la comunitat gitana a Catalunya.

Poble Gitano.

news-iconNotícia > Projectes

La Generalitat crea el Programa del Poble Gitano i de la Innovació Social

L'objectiu principal és consolidar el reconeixement d'aquest col·lectiu a la societat catalana així com la seva participació institucional.

Població gitana. Font: Ass. cultural gitana de Viladecans

news-iconNotícia > Jurídic

Nou Pla Integral del poble gitano 2014-2016

S’ha presentat el tercer Pla Integral del poble gitano que comprèn el període de 2014 a 2016, amb el qual es pretén actuar d’acord a les directrius de la Comissió Europea en aquest àmbit.

Dona d'étnia gitana. Font: Revista Crítica

news-iconNotícia > Jurídic

Primer instrument jurídic de la UE per a la integració del poble gitano

El Consell Europeu ha adoptat el primer instrument jurídic a escala de la Unió Europea per a la integració del poble gitano a fi de millorar la situació actual respecte al col·lectiu.