Departament de Treball

Chakir El Homrani és el nou conseller de Treball, Afers Socials i Famílies.

news-iconNotícia > Econòmic

El Govern català desbloqueja els pagaments a entitats socials aturats per l’aplicació del 155

El Departament de Treball, Afers Social i Famílies signa 251 expedients per un import de 304 milions d’euros vinculats, principalment, a l’àmbit de dependència, discapacitat, infància i joventut.

Premis de Civisme 2017

news-iconNotícia > Projectes

Oberta la convocatòria dels Premis de Civisme 2017

Volen potenciar totes aquelles actituds que tenen a veure amb el respecte, la tolerància, l'educació i aquells valors que afavoreixen la bona convivència.

Monestir de Sant Cugat - Font: SQ1 Flickr

news-iconNotícia > Projectes

Celebració del Dia Mundial del Voluntariat

L'acte tindrà lloc el proper 1 de desembre al Monestir de Sant Cugat del Vallès.

Convocats els Premis de Civisme 2016

news-iconNotícia > Projectes

Convocats els Premis de Civisme 2016

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies engega una nova edició d'uns premis que valoren aquelles accions i treballs, fets des d'àmbits professionals i franges d'edat ben diferents, que tractin els valors cívics o que hi proposin reflexions i actuacions.

18 milions d’euros de finançament per a economia social i solidària. Font: Institut Català de Finances

news-iconNotícia > Econòmic

La Generalitat destina 18 milions d’euros a finançar l'economia social i cooperativa

Entitats i empreses del sector podran sol·licitar fins el 31 de desembre de 2017 entre 30.000 fins a un milió d’euros segons el projecte.

Es constitueix el Consell de la Discapacitat de Catalunya

news-iconNotícia > Social

Es constitueix el Consell de la Discapacitat de Catalunya

El nou organisme serà una eina de diàleg i de treball conjunt de la Generalitat i les organitzacions i entitats locals que treballen per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat.

Font: Ateneus

news-iconNotícia > Projectes

Subvencions del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per a entitats 2016

La Generalitat de Catalunya obre convocatòria de subvencions per a entitats, en matèria de família, infància, joves, civisme, foment del voluntariat i altres temes propis del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Imatge de la presentació de l'eina. Font: web gencat.cat

news-iconNotícia > Jurídic

Es publica una nova eina d’identificació d’infants en situacions de risc

La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència ha posat en marxa una nova eina per a que els professionals del serveis socials identifiquin i distingeixin casos d’infants en situació de risc o desemparament.

news-iconNotícia > Projectes

Ajuts per a la realització del Programa d’Experiència Professional per a l’ocupació juvenil a Catalunya (Programa Suma’t).

El Departament de Treball posa en marxa una convocatòria per subvencionar projectes que desenvolupin accions ocupacionals integrades que facilitin la inserció laboral dels joves.

news-iconNotícia > Jurídic

S'acorden els serveis mínims per la vaga general de 29 de setembre

El Departament de Treball ha dictat l’ordre de serveis mínims, dins de l’àmbit territorial de la Comunitat Autònoma de Catalunya, davant de la convocatòria de vaga general feta pels sindicats per al proper dimecres, 29 de setembre.

news-iconNotícia > Projectes

Subvencions per la realització de projectes ocupacionals

El Departament de Treball obre convocatòria de subvencions en el marc del Projecte Treball a les 7 comarques, per a la realització de projectes ocupacionals i de desenvolupament local complementaris al Pla d'iniciatives de dinamització comarcal a les comarques de l'Anoia, el Baix Ebre, el Montsià, el Pallars Jussà, la Ribera d'Ebre, el Ripollès i la Terra Alta.

news-iconNotícia > Projectes

Subvencions per a la realització de plans d'ocupació amb ENLs i universitats públiques

El Departament de Treball convoca subvencions dins del marc del Projecte Impuls-Treball, per a l'any 2010 dirigides a entitats sense ànim de lucre i universitats públiques.

news-iconNotícia > Formació

Diverses organitzacions socials s’oposen al tancament de les Escoles Taller

El Departament de Treball ha informat sobre la proposta d’eliminar les polítiques actives d’ocupació dirigides específicament als joves i als majors de 45 anys, la qual cosa comportaria el tancament de les Escoles Taller, les Cases d’Oficis i els Tallers d’Ocupació.

news-iconNotícia > Projectes

Subvencions per a fomentar, promoure i divulgar les cooperatives i societats laborals

Atesa la importància que la Generalitat atorga al moviment cooperatiu per al desenvolupament de Catalunya, des del Departament de Treball es convoquen subvencions per al desenvolupament de les empreses d'economia cooperativa i per fomentar, promoure i divulgar les cooperatives i societats laborals.

news-iconNotícia > Projectes

Subvencions per elaborar un Pla d'igualtat d'oportunitats en el treball

El Departament de Treball convoca subvencions destinades a l'establiment d'un Pla d'igualtat d'oportunitats en el treball: programes laborals per a la diversitat.

news-iconNotícia > Jurídic

Traspàs a la Conselleria de Treball la gestió de les competències en Inspecció laboral

El passat 1 de març, el President de la Generalitat va aprovar el Decret que assigna al Departament de Treball l’exercici de les competències en Inspecció de Treball.

news-iconNotícia > Projectes

Subvencions destinades als serveis de suport a la integració laboral de les persones amb discapacitat

El Departament de Treball obre una nova convocatòria per al concessió de subvencions destinades als serveis de suport a la integració laboral de les persones amb discapacitat.