Discapacitat visual

Una persona voluntària acompanyant a una persona amb discapacitat visual, usuària de l'ONCE

news-iconNotícia > Social

L’ONCE busca persones voluntàries per donar suport a persones amb discapacitat visual

L'organització ofereix diversos programes de voluntariat per tal de recolzar a les persones afiliades en determinades tasques de la seva vida diària.

Una app ajuda a recordar els moments d'una persona cega. Imatge de Nicolas Alejandro (Llicència d'ús CC BY 2.0)

news-iconNotícia > Informàtic

Una app ajuda a recordar els moments d'una persona cega

NFC Moments és una app que ajuda a les persones cegues a guardar els moments viscuts en format àudio. Amb els moments viscuts guardats, les persones cegues els poden recuperar i tornar-los a reviure.

Les millors apps sobre diversitat funcional en una infografia

news-iconNotícia > Informàtic

Les millors apps sobre diversitat funcional en una infografia

La companyia irlandesa «Home Healthcare Adaptations» ha elaborat una infografia amb les millors apps per ajudar les persones amb diversitat funcionals variades. La majoria de les apps tenen un cost inferior a 10 dòlars i algunes són gratuïtes.

news-iconNotícia > Projectes

Avui 9 d'octubre, ajuda als que menys hi veuen!

Coincidint amb el Dia Mundial de la Visió, l'Associació Discapacitat Visual Catalunya B1+B2+B3 impulsa una campanya per millorar la qualitat de vida de les persones amb problemes de visió.

Dia Mundial de la Visió

news-iconNotícia > Social

Per la teva vista i per la nostra!

L’Associació Discapacitat Visual Catalunya col·labora en el Dia Mundial de la Visió, el dijous 9 d'octubre, i demana l'ajut del voluntariat.

Instal·lacions de Sotxi 2014 (Font: Anna Cohí)

news-iconNotícia > Social

Els Jocs Olímpics i Paralímpics d'hivern mouen 25.000 voluntaris

Anna Cohí, corredora d'esquí alpí en les dues darreres edicions de Jocs Paralímpics en la categoria de discapacitat visual, explica la seva experiència com a esportista professional i, ara, com a voluntària.

Braille Phone, el primer telèfon que utilitza codi braille

news-iconNotícia > Informàtic

Braille Phone, el primer telèfon que utilitza codi braille

Idealitzat per l'enginyer indi Sumit Dagar, aquest telèfon mòbil utilitzarà el codi braille per la comunicació entre persones amb diversitat funcional visual. Hi han poques aplicacions que solucionin els problemes per aquest col·lectiu de gent.

Captura de pantalla de l'aplicació Mapp4all

news-iconNotícia > Informàtic

Mapp4all, un mapa per registrar llocs d'interès amb accessibilitat

Aquesta aplicació desenvolupada per la Fundación Equiparla té com a objectiu principal ajudar a les persones amb problemes visuals, auditius, de mobilitat o alimentaris, a poder cercar locals totalment accessibles a ells. De moment l'aplicació només està disponible per a iOS.

Tommy Edison explicant com utilitza el seu iPhone

news-iconNotícia > Informàtic

Com utilitza l'iPhone una persona completament cega

El locutor de radio Tommy Edison ens mostra com utilitza l'Iphone amb les opcions d'accessibilitat activades. Aquestes opcions ja van incorporades en el sistema operatiu d'aquest telèfon mòbil.

Eyering, un projecte del MIT

news-iconNotícia > Informàtic

Eyering, un assistent visual en forma d'anell

Projecte del prestigiós MIT, amb aquest anell una persona amb discapacitat visual pot saber la informació dels objectes que hi ha al seu voltant. Aquest producte es podria comercialitzar per uns 40 euros.

news-iconNotícia > Social

28N: Vot accessible en braile

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha presentat el procediment de vot accessible en Braille per a les persones amb discapacitat visual en un acte a la seu de l’ONCE a Catalunya. L’acte ha comptat amb l’assistència dels representants de les entitats de discapacitats visuals a Catalunya: l’ONCE, l’Associació Catalana per a la Integració del Cec (ACIC), l’Associació Discapacitat Visual Catalunya: B1+B2+B3 i la Fundació de Cecs Manuel Caragol.

news-iconNotícia > Social

Es compleixen 50 dies des de l'apagada analògica i la TDT encara no és accessible per a les persones amb discapacitat visual

Més de 60.000 usuaris amb discapacitat visual segueixen sense poder gaudir de forma accessible de la TDT. Les entitats reclamen una normativa europea que obligui els fabricants a fer aparells accessibles