Egipte

Mikel Ayestaran treballant a Sanà (Iemen)

news-iconNotícia > Internacional

Mikel Ayestaran: "A Gaza els cooperants són com una casta i el voluntariat ha mort!"

El periodista ens ajuda a descobrir i entendre l'Orient Mitjà, una regió de la qual sentim molt a parlar però de la que en tenim un gran desconeixement.

Captura web Egyptian Initiative for Personal Rights

news-iconNotícia > Internacional

Moviments socials i crisi extrema al conflicte egipci

Hi ha fets clars en el conflicte egipci: brutalitat, complexitat, i internacionalització de la crisi. Activistes catalans han emès aquests dies un comunicat en relació a la situació a Egipte, obert a adhesions d'entitats i individus. Veiem també posicionaments de la societat civil egípcia.

Plaça Tahrir. Fotografia de l'usuari Flickr Jonathan Rashad

news-iconNotícia > Informàtic

El programari lliure a l'Egipte dels Faraons

Una publicació al Facebook del primer ministre destapa l'important despesa en programari privatiu. La reacció a la xarxa ha sigut contundent.

Tahrir 2011

news-iconNotícia > Cultural

Tahrir 2011, el documental de la revolució egípcia arriba a Catalunya

El cicle El documental del mes obre el 2012 amb l’estrena de Tahrir 2011, el primer documental estrenat en sales a Egipte després dels 30 anys de mandat de Mubàrak. Un treball dirigit per Tamer Ezzat, Ayten Amin i Amr Salama, tres joves egipcis amb una curta però reconeguda experiència en la direcció de documentals i de cinema de ficció independent.

El Caire, Egipte

news-iconNotícia > Internacional

La primavera àrab, des de dins

El cicle de cinema documental l'organitza RAI, Recursos d'Animació Intercultural, i els documentals es projecten juntament amb intervencions per videoconferència dels seus creadors. Es tracta de dos documentals sobre la revolta popular a Egipte, vista des de dins.

news-iconNotícia > Internacional

AI: 'Las autoridades de Egipto deben permitir las protestas pacíficas y el derecho a la huelga'

'Las autoridades egipcias deben abolir una reciente ley que tipifica como delito las protestas pacíficas y las huelgas', ha dicho Amnistía Internacional (con sede tambien en Cataluña) ante las manifestaciones planeadas en la plaza Tahrir de El Cairo con motivo del Día Internacional del Trabajo.

news-iconNotícia > Internacional

'Per un canvi des de baix a Síria', article de David Karvala

'Al llarg de les últimes setmanes, les mobilitzacions populars contra la dictadura siriana s'han intensificat, i han patit una terrible repressió. Divendres, 22 d'abril, les forces de seguretat van matar un centenar de manifestants, al dia següent van disparar als funerals. En total, fins al moment hi ha més de 400 morts. Aquests dies, a més, han detingut 500 opositors.'

news-iconNotícia > Internacional

Les revolucions àrabs: democràcia, drets socials, laïcisme i el paper de la dona

XV Jornades Àrabs de Barcelona. Els esdeveniments de Tunísia, Egipte, Síria, Líbia, Iemen i altres països àrabs sota règims autoritaris, analitzats, en primera persona, per experts. Les Jornades les organitza l'Associació Catalunya – Líban, amb diverses entitats i institucions col·laboradores. Són els dies 9, 10, 11 i 14 de maig de 2011, a Barcelona.

news-iconNotícia > Internacional

Acte-Debat: 'Els moviments populars als països àrabs i la intervenció imperialista a Líbia'

La flama de la revolta s’ha encès als països àrabs. Les lluites populars i les resistències -la societat civil, els moviments socials- a les dictadures han aconseguit, en un curt període de temps, acabar amb els governs totalitaris de Tunísia i Egipte.

news-iconNotícia > Internacional

La Plataforma Aturem la Guerra condemna la repressió als ciutadans del Nord d'Àfrica i el Pròxim Orient

Les protestes que s'estan escampant pels països de la zona del Nord d'Àfrica i el Pròxim Orient són reprimides ferotgement. La població d'aquests països reclama llibertats civils i justícia social. I els respectius governs, denuncien des de la Plataforma Aturem la Guerra, intenten ofegar la veu de la ciutadania amb la repressió.

news-iconNotícia > Internacional

El Col·legi de Treball Social de Catalunya s'adhereix a les protestes ciutadanes del poble d'Egipte

Ens informem que han signat, com a Col·legi, la carta adreçada a l’ambaixador d’Egipte a Espanya sota el títol “Llibertat per als detinguts a Egipte que defensen la democràcia”. Amb aquesta acció "volen deixar clara la seva postura davant aquests incidents tan greus que estan succeint diàriament a aquest país".

news-iconNotícia > Internacional

Una lectura oportuna: 'Herencias de El Cairo', de Yasser Abdel-Latif

Amb traducció de l'àrab d'Álvaro Abella, a Icària Editorial. Un pare, un avi, un fill… tres generacions conformen la quotidianitat del segle XX en una ciutat cosmopolita, plena de tradició i contradiccions i poc coneguda als ulls d'Occident.

news-iconNotícia > Internacional

Now, Egypt

Egypt must stop crackdown on protesters. Amnesty International today condemned a crackdown on demonstrations in Egypt amid continuing protests against poverty, police abuse and corruption. Reports of ongoing demonstrations in Egypt today follow a day of protest in Cairo, Alexandria and other major cities that saw at least three deaths, rubber bullets and tear gas employed against crowds, beatings of detainees and at least 500 protesters arrested.

news-iconNotícia > Internacional

Novetats sobre els activistes catalans a la Marxa per la llibertat de Gaza (actualitzacions)

Un contingent internacional de la Marxa per la Llibertat de Gaza, de Catalunya, Estat espanyol, França, Anglaterra i Estats Units es troben retinguts i vigilats sense possibilitat de sortir de la zona de l'Hotel Sinai Stars (de Al-Arish, prop de la frontera amb Gaza, altres contingents es troben en iguals condicions en altres hotels de la zona i de El Cairo). Actualització del dia 29/12/09. Actualització del 31/12/09, gràcies a Efraim Davidi (des d'Israel). Actualització 3/01/10 . I del 5 i 6 de gener.