Escola de Cultura de Pau

Persones refugiades caminant

news-iconNotícia > Formació

Diàlegs per entendre la crisi del refugi arreu del món

Serviran per parlar sobre les causes del desplaçament forçat i els conflictes armats que forcen a milions de persones a fugir de les seves llars.

Imatge a la pàgina web. Font: http://donespauseguretat.cat/

news-iconNotícia > Internacional

Dones, pau i seguretat, un projecte per construir la pau des de la igualtat de gènere

L’Escola de Cultura de Pau i la Lliga dels Drets dels Pobles uneixen forces i ofereixen un recurs on es poden trobar guies, informes, materials pedagògics, etc., a l’abast de tothom.

Amal al Torchani, una nena d'11 anys que en la imatge camina davant dos tancs aturats. És el camí que ha de fer per anar a l'escola, a Misrata, Líbia (Font: flickr.com - Autor: Jordi Bernabeu Farrús)

news-iconNotícia > Internacional

35 conflictes armats i 60 milions de persones desplaçades durant el 2015

L'Informe Alerta 2016!, de l'Escola de Cultura de Pau, analitza el món en termes de conflictivitat i possibilitats de construcció de la pau. Destaca l'ús de la violència sexual com a arma de guerra, així com cinc possibles escenaris de construcció de la pau.

Residus de telèfons mòbils. Font: Fairphone (Flickr)

news-iconNotícia > Informàtic

4 iniciatives que fomenten un ús conscient del telèfon mòbil

Coincidint amb el Mobile World Congress, recordem que aquesta indústria provoca greus vulneracions dels drets humans, així com una gran quantitat de residus. Donem a conèixer quatre iniciatives que pretenen generar un canvi.

Gent jugant al 2n Festival DAU. Fotografia d'Eneida Iturbe

news-iconNotícia > Comunitari

Guanyar no sempre és l'objectiu als jocs de taula

Regalar un joc de taula durant aquestes festes pot ser una bona idea. Encara més si, a part d'oferir diversió, busca sensibilitzar sobre un tema social o anima a cooperar per guanyar plegats.

Formació

news-iconNotícia > Internacional

Nous cursos: intervenció davant la crisis; gènere, educació i cultura de pau

L'Escola de Cultura de Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona ens informa que aquesta setmana s'obren les inscripcions pels nous cursos.

El potencia del joc per fomentar valors

news-iconNotícia > Comunitari

Un altre joc és possible

FundiPau, la cooperativa Artijoc, l'Escola de Cultura de Pau i d'altres entitats, centres i xarxes et donen un cop de mà a l'hora de triar els jocs i joguines per regalar aquestes festes. Ho fan a través de la campanya "Un altre joc és possible".

Portada de l'Anuari 2012. Autor: Vicenç Fisas

news-iconNotícia > Internacional

L’Escola de Cultura de Pau ha publicat l’Anuari 2012

El centre situat a la Universitat Autònoma de Barcelona dirigit per Vicenç Fisas ha publicat el conegut informe anual sobre processos de pau que actualment s’estan duent a terme. Recentment ha sortit també l’Alerta 2012, un informe que busca fer una radiografia de la conflictivitat mundial.

Entitats catalanes promouen la Campanya No amb el meu mòbil!

news-iconNotícia > Internacional

Entitats catalanes promouen la Campanya No amb el meu mòbil!

Si preguntem als proveïdors de la nostra telefonia mòbil, no ens sabran dir d'on procedeixen els materials bàsics amb els quals es fabriquen els aparells que usem, bàsicament el coltan. Tampoc ens diran que procedeix d'un país en conflicte sagnant, de les mines de la RD del Congo, un país on la guerra civil està provocant la mort de gran part de la població civil. Ens ho diuen les ONG promotores de la Campanya, i demanen adhesions.

Abraçant la pau. Una imatge de www.muxotepotolobat.com

news-iconNotícia > Internacional

Les entitats catalanes per la pau celebren el cessament de la violència d'ETA

Fundació per la Pau, Justícia i Pau i l'Escola de Cultura de Pau s'han sumat a la satisfacció que ha suscitat la decisió d'ETA de cessar la lluita armada. Els seus comunicats inclouen el record de les víctimes, el reconeixement a les persones i entitats que han treballat per arribar a aquest punt i recomanacions per al procés de pau.

news-iconNotícia > Comunitari

Recursos per treballar l’educació per a la pau

Des de fa temps, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) treballa l'educació per la pau en les seves activitats de lleure, els dissabtes al cau, durant els campaments, a les sortides, etc. D'aquesta manera, l'eix del curs 2004/2005 va ser l’Educació per a la pau i el diàleg.