IDHC

El discurs d'odi està present tant online com offline

news-iconNotícia > Informàtic

Guia per a ciberactivistes contra l'odi a les xarxes socials

L'Institut de Drets Humans de Catalunya i SOS Racisme han participat en el desenvolupament de la guia pràctica 'Ciberespect', que proporciona eines per identificar el discurs d'odi i prendre acció davant d'aquest.

Una dóna expressa la seva emoció de tristor.

news-iconNotícia > Internacional

Un informe sobre la violència sexual a Colòmbia explicarà el paper de les dones víctimes en la construcció de pau

L’Institut de Drets Humans de Catalunya publicarà el document durant el mes de gener del 2018 presentant la violència contra les dones com un crim generalitzat durant el conflicte armat al país.

news-iconOpinió

Avui, drets humans emergents

Ens cal ser conscients que el reconeixement dels drets inherents a l’ésser humà és un procés en permanent evolució i actualització, que avança en funció de les necessitats i de les reivindicacions de cada temps i de cada lloc.

D'entre les 200 sol·licituds rebudes, Méndez, Ávila i Escobar són les que han estat guanyadores

news-iconNotícia > Jurídic

Tres activistes de Bolívia, Hondures i Mèxic, al Curs Anual de Drets Humans

Les persones ponents són especialistes en el camp de la psicologia social, la llibertat d’expressió i els drets LGTBI.

La jornada començarà el 25 de setembre

news-iconNotícia > Jurídic

Vuit activistes de drets humans visiten Catalunya

La cinquena edició de Ciutats Defensores dels Drets Humans vol donar a conèixer la feina que fan les persones convidades als seus països d’origen.

Periodisme responsable

news-iconNotícia > Formació

Eines per a un periodisme més humà

L'Institut de Drets Humans de Catalunya organitza del 4 de setembre al 15 d'octubre una formació online en comunicació amb enfocament de drets.

Reunió del grup impulsor de l'OPEV-Catalunya.

news-iconNotícia > Social

L'Observatori per a la Prevenció de l'Extremisme Violent es posa en marxa a Catalunya

Cinc ONG catalanes impulsen a nivell local aquesta plataforma d’àmbit euro-mediterrani que pretén promoure estratègies i accions per prevenir totes les formes d’extremisme violent.

news-iconNotícia > Econòmic

Miren Etxezarreta i la proposta d’un sistema alternatiu

La catedràtica en Economia Aplicada i precursora de l’activisme antiglobalització tanca el 35è curs anual sobre Drets Humans de l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC).

Celestino Sánchez, de 66 anys i membre de Iaioflautes. Font: Iaioflautes

news-iconNotícia > Social

Celestino Sánchez, de Iaioflautes: “Podem reivindicar sent amables”

Celestino Sánchez és un dels fundadors de Iaioflautes, el col·lectiu que ha rebut el Premi Solidaritat 2016 que l’Institut dels Drets Humans de Catalunya (IDHC) lliurarà el 15 de febrer.

El programa se centrarà en la justícia global - Foto: Flick

news-iconNotícia > Formació

35è Curs Anual de Drets Humans 2017

En aquesta edició, el programa se centrarà en la justícia global i farà un repàs dels sistemes de protecció actuals dels drets humans.

L’Institut de Drets Humans de Catalunya convoca el Premi Solidaritat 2016

news-iconNotícia > Social

L’Institut de Drets Humans de Catalunya convoca el Premi Solidaritat 2016

Es poden presentar candidatures fins el proper 10 de desembre, i el jurat donarà el seu veredicte final el mes de gener.

Drets socials.    Font: Informe Alimentari

news-iconNotícia > Formació

Curs sobre drets socials, precarització i gènere

L’Observatori DESC, juntament amb l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC), han obert les inscripcions per al curs online que tindrà lloc del 17 de maig al 17 de juny.

Drets Humans

news-iconNotícia > Formació

34è Curs Anual de DDHH: Una lluita activa per la igualtat de drets entre homes i dones

De l'11 al 28 d'abril tindrà lloc la 34ena edició d'aquest curs organitzat per l'Institut dels Drets Humans de Catalunya, el programa del qual se centrarà en la igualtat entre homes i dones.

Premi Solidaritat

news-iconNotícia > Social

L'Associació Noves Vies, guardonada amb el Premi Solidaritat 2015

El Premi és atorgat per l’Institut de Drets Humans de Catalunya des de 1987 per reconèixer la lluita pels drets humans.

news-iconNotícia > Formació

Coneix i defensa els teus drets i deures a la teva ciutat!

De l'1 al 30 d'octubre tindrà lloc aquest curs online impulsat per l'Institut dels Drets Humans de Catalunya per conèixer quins drets tenim a la ciutat i com podem defensar-los.

Font: Pixabay

news-iconNotícia > Formació

Coneix tot el que cal saber del Tribunal Europeu dels Drets Humans

L'Institut dels Drets Humans de Catalunya organitza a partir del 4 de maig una formació orientada a aprofundir en el paper i les possibilitats que ofereix el TEDH.

Premi Solidaritat 2013

news-iconNotícia > Social

Premi Solidaritat 2013 per la Coordinadora d’ONG de les comarques gironines

La Coordinadora d’ONG de les comarques gironines i l’Alt Maresme, que treballen pels drets humans, la pau i el desenvolupament, ha estat guardonada amb el Premi Solidaritat 2013.

Human rights. Font: University of Essex (flickr)

news-iconNotícia > Formació

Els drets humans en risc

L’Institut de Drets Humans de Catalunya porta a terme a partir de febrer una formació on line on s’aprofundirà en els drets civils i polítics i en els sistemes de protecció.

Seminari sobre drets humans i justícia a Colòmbia

news-iconNotícia > Formació

Seminari sobre drets humans i justícia a Colòmbia

L'Associació Catalana per a la Pau, juntament amb altres entitats i la Universitat de Barcelona organitza la quarta edició del seminari "Drets Humans, una visió pràctica: el cas Colòmbia". Adreçat a estudiants, membres d'organitzacions de defensa dels drets humans i a persones interessades en la situació social i política de Colòmbia, el seminari constarà de quatre sessions.

Premi Solidaritat 2012

news-iconNotícia > Social

La fundació Quatre Vents rep el premi Solidaritat 2012

L’Institut de Drets Humans de Catalunya atorga des de fa 26 anys aquests premis, que ahir es van lliurar al Parlament de Catalunya, sota la presidència de la presidenta Núria de Gispert.

31è Curs de drets humans

news-iconNotícia > Internacional

31è Curs de drets humans

L’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) organitza el 31è Curs de drets humans, que tindrà lloc a Barcelona del 4 al 21 de març del 2013.

Drets humans

news-iconNotícia > Internacional

Continua oberta la convocatòria del Premi Solidaritat 2012

El proper 10 de desembre, Dia Internacional dels Drets Humans, es tancarà la convocatòria del Premi Solidaritat 2012. Aquest guardó està destinat a reconèixer a persones i col·lectius que hagin destacat per la seva lluita en la defensa i promoció dels drets humans.

Institut de Drets Humans de Catalunya

news-iconNotícia > Internacional

Premis Solidaritat 2012

Un any més, l'Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) convoca els Premis Solidaritat, destinats a guardonar persones i institucions que hagin destacat per la seva lluita en la defensa i promoció dels drets humans arreu.

Cartell drets humans. Imatge CC de www.flickr.com/photos/tao_zhyn/2767099314

news-iconNotícia > Social

Carta oberta a Rajoy per demanar el II Pla de Drets Humans

75 organitzacions han reclamat al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, que aprovi un II Pla de Drets Humans que doni continuïtat i consolidi el Pla anterior, aprovat el 2009. Demanen mesures concretes, objectius clars i transparència.

Logotip IDHC

news-iconNotícia > Internacional

Premis Solidaritat 2011

De nou, l'Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) convoca el seu Premi Solidaritat, per reconèixer persones i institucions que hagin destacat en la seva lluita en la defensa i promoció dels Drets Humans. Termini per presentar candidatures, 10 de desembre.

news-iconNotícia > Informàtic

Nous drets humans: l'efecte de les TIC

El concepte de drets humans emergents neix d'analitzar com s'ha transformat la nostra realitat a partir de les innovacions tecnològiques constants, i com les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC) generen nous drets, noves llibertats i nous abusos sobre aquestes.

news-iconNotícia > Comunitari

"Mare, explica'm els Drets Humans"

La petició del titular, ja sigui al pare o a la mare, serà possible a partir d'ara gràcies al llibre "Drets Humans al carrer". Una publicació on cada un dels articles de la Declaració Universal dels drets humans ha estat convertit en un conte per pensar, aprendre i fer entendre als més petits els fonaments de la dignitat humana.

news-iconNotícia > Projectes

XXIVa Convocatòria Premi Solidaritat

Com cada any l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) convoca el Premi Solidaritat destinat a guardonar persones i institucions que hagin destacat per la seva lluita en la defensa i promoció dels drets humans.

news-iconNotícia > Projectes

L'IDHC obre una nova línia de treball dedicada a la incidència pública

L'Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) fa temps que desenvolupa la seva acció de promoció i defensa del Drets Humans. Durant la seva trajectòria han detectat unes necessitats que creuen important abordar mitjançant la incidència pública. Per aquest motiu, han obert una nova línia de treball en aquest sentit que pretén incidir en la societat civil i impulsar canvis.

news-iconNotícia > Formació

9è curs de formació en drets humans per a cooperants

L'Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) organitza el 9è curs de formació en drets humans per a cooperants amb l'objectiu de proporcionar a les persones que treballen als diferents àmbits de la cooperació al desenvolupament les eines necessàries per comprendre la realitat internacional.

news-iconNotícia > Formació

Curs de Drets Humans 2010

L'Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) presenta el 28è curs que es durà a terme cada dia de l'1 al 18 de març i que comptarà amb la participació de diferents experts, tallers i taules rodones.

news-iconNotícia > Formació

XXVIII edició del curs de drets humans de l'IDHC

L'Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) organitza la XXVIII edició del curs de drets humans el març del 2010 a Barcelona. L'objectiu d'aquest curs és oferir una primera formació en l'especialització de professionals que treballen en l'àmbit dels drets humans.

news-iconNotícia > Projectes

XXIII Premi solidaritat 2009

L'Institut de Drets Humans de Catalunya, com cada, any convoca el Premi solidaritat destinat a incentivar les persones o institucions que hagin destacat per per la seva lluita en defensa dels Drets Humans.