Iemen

Mikel Ayestaran treballant a Sanà (Iemen)

news-iconNotícia > Internacional

Mikel Ayestaran: "A Gaza els cooperants són com una casta i el voluntariat ha mort!"

El periodista ens ajuda a descobrir i entendre l'Orient Mitjà, una regió de la qual sentim molt a parlar però de la que en tenim un gran desconeixement.

news-iconNotícia > Internacional

Setmanes desprès de la 'primavera àrab', què passa a Aràbia Saudita

Amnistia Internacional (AI) alerta sobre un projecte de llei a Aràbia Saudita que criminalitzarà les mobilitzacions populars i les manifestacions pacífiques, per 'terrorisme'. Això significa un pas més en contra dels Drets Humans, ja que el dret de reunió ja està prohibit al país.

news-iconNotícia > Internacional

'Per un canvi des de baix a Síria', article de David Karvala

'Al llarg de les últimes setmanes, les mobilitzacions populars contra la dictadura siriana s'han intensificat, i han patit una terrible repressió. Divendres, 22 d'abril, les forces de seguretat van matar un centenar de manifestants, al dia següent van disparar als funerals. En total, fins al moment hi ha més de 400 morts. Aquests dies, a més, han detingut 500 opositors.'

news-iconNotícia > Internacional

Les revolucions àrabs: democràcia, drets socials, laïcisme i el paper de la dona

XV Jornades Àrabs de Barcelona. Els esdeveniments de Tunísia, Egipte, Síria, Líbia, Iemen i altres països àrabs sota règims autoritaris, analitzats, en primera persona, per experts. Les Jornades les organitza l'Associació Catalunya – Líban, amb diverses entitats i institucions col·laboradores. Són els dies 9, 10, 11 i 14 de maig de 2011, a Barcelona.

news-iconNotícia > Internacional

Acte-Debat: 'Els moviments populars als països àrabs i la intervenció imperialista a Líbia'

La flama de la revolta s’ha encès als països àrabs. Les lluites populars i les resistències -la societat civil, els moviments socials- a les dictadures han aconseguit, en un curt període de temps, acabar amb els governs totalitaris de Tunísia i Egipte.

news-iconNotícia > Internacional

Per entendre una mica més la crisi als pobles àrabs, i les seves societats civils

Amb aquest objectiu publiquem la breu 'Crida d'intel·lectuals àrabs en solidaritat amb el poble egipci i la resta de pobles àrabs en la seva lluita per la llibertat'. Societat civil, revolta, i crisi.