Mediterrània

Presentació de la guia "Entre Terres" / Foto: SCI

news-iconNotícia > Comunitari

La guia Entre Terres es presentarà a Girona

El dissabte 1 d’abril es farà la presentació d’aquesta guia educativa sobre migracions a la Mediterrània elaborada pel Servei Civil Internacional (SCI) i Stop Mare Mortum.

Logotip del Global Eco forum de Barcelona

news-iconNotícia > Ambiental

Torna el Global Eco fòrum de Barcelona

Emmarcat en la Mediterranean Week of Economic Leaders, torna el Global Eco-forum, en la seva 7a edició, consolidant-se en l’agenda de la sostenibilitat.

Logo de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Sant Feliu de Llobregat

news-iconNotícia > Internacional

Una altra mirada sobre el món àrab i mediterrani, a través del cinema

Del 25 al 29 d'octubre l'Associació CineBaix organitza la sisena edició de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Sant Feliu de Llobregat. Aquesta mostra vol contribució a la difusió i promoció del cinema àrab i mediterrani a fi de donar a conèixer una altra mirada, des de dins i des de fora, sobre les problemàtiques d'aquestes societats.

test image

news-iconNotícia > Internacional

Figueres obre una finestra a la cinematografia àrab

Amb la projecció de títols provinents de Palestina, Algèria, Marroc, Síria i Tunísia, del 22 de setembre a l'1 d'octubre se celebrarà la I Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani a Figueres. Organitzada per l'ONG Sodepau i el Cineclub Diòptria, persegueix afavorir la difusió i promoció del cinema àrab i mediterrani a Catalunya.

test image

news-iconNotícia > Cultural

Fira Mediterrània d'espectacles d'arrel, a Manresa

Del 4 al 7 de novembre Manresa acollirà la 13a edició de la Fira Mediterrània, un mercat de noves creacions artístiques, inspirades en la tradició catalana o aquella més comuna a la riba de la Mediterrània. Espectacles de música, teatre i dansa, xerrades i audiovisuals, jocs, circ i degustacions gastronòmiques conformen l'extens programa de la fira.

test image

news-iconNotícia > Ambiental

Jornada "Conflictes, Pau i Sostenibilitat a la Mediterrània"

El proper 23 de setembre tindrà lloc la jornada "Conflictes, Pau i Sostenibilitat a la Mediterrània", que té com a objectiu fer una anàlisi rigorosa de la vinculació entre pau, conflictes i desenvolupament sostenible a la Mediterrània, abordats des de tres eixos d’interès: l'aigua, l'energia i les qüestions demogràfiques.

test image

news-iconNotícia > Internacional

Congrés Mundial d’Estudis sobre l’Orient Mitjà a Barcelona

Més de 2.500 participants procedents de 72 països es trobaran a Barcelona, del 19 al 24 de juliol, al Congrés Mundial d’Estudis sobre l’Orient Mitjà (WOCMES). Organitzat per l’IEMed, el congrés ofereix un programa amb més de 500 sessions de 18 disciplines acadèmiques, que centren la seva mirada en la Mediterrània, l’Orient Mitjà i els estats musulmans asiàtics.

test image

news-iconNotícia > Internacional

Experts/es en temes clau de l'EuroMediterrània reflexionen a: FOCUS

FOCUS és una sèrie d’articles d’opinió presentats per l’Institut Europeu de la Mediterrània que pretén fomentar i enriquir el debat entorn de qüestions clau d’actualitat a la Mediterrània. Es tracta d’un espai obert a la reflexió personal d’experts acreditats i personalitats destacades.

test image

news-iconNotícia > Cultural

VEUS DE LA MEDITERRÀNIA, una exposició que cal visitar

L’exposició "Veus de la Mediterrània" mostra, per primera vegada, un estudi de la veu, un dels patrimonis immaterials més importants de la Humanitat, com a element de comunicació entre els pobles de la Mediterrània propera, la Mediterrània Occidental i ens convida a un passeig sorprenent per les mil i una veus de la Mediterrània. L’exposició la podeu visitar al Museu de la Mediterrània Can Quintana de Torroella de Montgrí a partir del 27 de març del 2010.

test image

news-iconNotícia > Internacional

Construïm una MEDITERRÀNIA per la PAU, la JUSTÍCIA i la DIGNITAT dels pobles. Jornades gratuïtes, 13 i 14 de novembre del 2009

La Mediterrània ha estat al llarg dels segles un mar de trobada de pobles, cultures i religions, que ha forjat una identitat compartida entre els seus habitants riberencs. Cal doncs aprofundir en el coneixement mutu entre els moviments socials de base dels països de la mediterrània per establir ponts de diàleg i superar tòpics i prejudicis que representen un obstacle en la nostra lluita per la pau, la justícia i la dignitat dels pobles d’aquesta àrea a la que pertanyem geogràficament, històrica i culturalment.