ONGD

Camps de treball. Font: Gazteaukera (flickr)

news-iconRecurs > Formació

Vols aprofundir en l'àmbit de la cooperació?

Consulta aquesta selecció de màsters que es desenvoluparan a diferents universitats catalanes durant el curs 2017/2018

Trobada de la Coordiandora d'ONGD de Lleida amb amb la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament l'octubre de 2015

news-iconNotícia > Comunitari

Set entitats de Lleida es beneficien del Fons Específic

Aquesta subvenció està destinada a l’enfortiment del teixit associatiu de les comarques lleidatanes i té una dotació de 25.000 euros.

Curs de fons europeus

news-iconNotícia > Formació

Formació sobre accés a fons europeus per a la cooperació

El curs tindrà lloc els propers 10 i 11 de febrer al CaixaFòrum de Barcelona i farà èmfasi en els nous instruments financers pel període 2014-2020.

Imatge Coordinadora de ONGD

news-iconNotícia > Econòmic

Ajuts a ONGD en tecnologia

El govern signa un conveni de col·laboració per a promoure ajuts dirigits a actualitzar els equips informàtics en les ONG de cooperació al desenvolupament.

Ablació. Font: olgaberrios (Flickr)

news-iconNotícia > Projectes

L’abordatge de les mutilacions genitals femenines des de Catalunya i des dels països d’origen

El Departament de Benestar Social i Família impulsa, amb la col·laboració de diferents ONG, la celebració d’una jornada adreçada a reflexionar i debatre al voltant d’aquesta problemàtica.

news-iconNotícia > Jurídic

L'Executiu ampliarà la consulta sobre el Pla de Cooperació 2013-2016

El passat 25 de juliol, el Secretari General de Cooperació va anunciar que ampliarà el procés de consultes amb les ONG de Cooperació pel Desenvolupament en relació al Pla que regirà la política de cooperació pels propers 4 anys.

Imatge món en unes mans entrellaçades

news-iconNotícia > Jurídic

Acord entre Govern i les ONG de Pau, Drets Humans i Desenvolupament

Al Consell de Cooperació al desenvolupament del passat dia 17 de juliol, el Govern i les ONG de Pau, Drets Humans i Desenvolupament arriben a un primer acord: l’aprovació del Pla Anual 2012.

Ajuda al desenvolupament

news-iconNotícia > Econòmic

52,8 milions d’euros és la quantitat recaptada per Mans Unides en el 2011.

La ONGD ha iniciat 605 projectes nous en 58 països, tot i recaptar un milió menys que l’any anterior, quan va recaptar 52,9 milions d’euros.

news-iconNotícia > Jurídic

Aplicació de la Llei del Mecenatge a les ONGD

La Llei 49/2002 de mecenatge i incentius fiscals considera que aquelles associacions que tinguin la consideració d’ONGD segons la llei estatal 23/1998 i la llei catalana 26/2001, de cooperació al desenvolupament, es poden acollir al seu text sense necessitat d’obtenir la declaració d’utilitat pública.

IX Olimpíada Solidària d'Estudi

news-iconNotícia > Social

Els estudiants es solidaritzen amb els infants del tercer món des de les biblioteques

Coopera ONGD, Cooperación Internacional, ACTEC i Associació per a les Nacions Unides a Espanya organitzen des del 5 de novembre fins al 5 de desembre la novena Olimpíada Solidària d’Estudi, una acció internacional que busca convertir les hores d’estudi de les persones en diners destinats a projectes educatius pel tercer món.

test image

news-iconNotícia > General

Un treball multidisciplinar guanya el III Premi a la difusió del Decreixement

L’associació El Enjambre sin Reina, de Sevilla, guanya la III edició del Premi a la difusió del Decreixement i la secció gironina de l’Associació Enginyeria Sense Fronteres, s’endú l’accèssit. L’entrega dels guardons es farà el pròxim 28 d’octubre al Centre Cultural La Mercè de Girona, en el decurs de l’acte d’inici de campanya de l’Agenda Llatinoamericana 2012.

test image

news-iconNotícia > General

Drets Humans i Pau, al festival de cinema Festi.Dok

El Festival Internacional de Cinema a Girona pels Drets Humans i la Pau arrencarà el pròxim dissabte 1 d'octubre. La mostra inclou els 10 curts documentals seleccionats. Durant la mostra, es donarà a conèixer el treball guanyador, que s'endurà una obra de l'artista Vicenç Huedo. El Festi.Dok és una iniciativa de l'entitat Imatges per la Solidaritat.

test image

news-iconNotícia > Projectes

Oberta la convocatòria anual de suport a les ONGD

L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) ha iniciat el procediment per donar suport als projectes que es realitzen en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament i a aquelles accions d’Educació per al Desenvolupament. Podeu presentar les vostres propostes fins al 30 de setembre.

test image

news-iconNotícia > Projectes

En marxa el segon procediment per a la presentació d’activitats de cooperació i d’ajuda al desenvolupament

L’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament posa en marxa el segon termini de la convocatòria oberta i permanent corresponent a l’any 2011. Aquest termini finalitza el proper dilluns 20 de juny

test image

news-iconNotícia > Projectes

Obert el primer procediment per a la presentació d’activitats de cooperació i d’ajuda al desenvolupament

L’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament posa en marxa la convocatòria oberta i permanent corresponent a l’any 2011. El termini per presentar les propostes corresponents al primer procediment finalitza el proper dilluns 30 de maig.

test image

news-iconNotícia > Internacional

Una experiència de cooperació a Angola, des de la Fundació CODESPA

El 70% de la població a Angola viu en zones rurals i en condició de pobresa. La guerra ha transformat el país d'una economia agrícola a una economia dependent dels seus recursos minerals. Els preus dels productes bàsics d'alimentació s'han disparat, i Luanda és una ciutat molt cara. La dependència del petroli i de la importació de productes bàsics d'alimentació, dificulta el desenvolupament del país.

test image

news-iconNotícia > Econòmic

Aprovat el model 200 de l'Impost de Societats

El passat 17 de maig va sortir publicada al Butlletí Oficial de l’Estat l'Ordre EHA/1246/2011, de 9 de maig, per la qual s’aprova el model de declaració de l’Impost de Societats per a l’exercici 2010.

test image

news-iconNotícia > Projectes

Programa de Desenvolupament Socioeconòmic 2011-2012

Des del passat 29 d’abril, les ONGD ja poden presentar les seves propostes d’intervenció a la convocatòria de subvencions en l’àmbit de la Cooperació Internacional de l’ Obra Social “la Caixa”.

test image

news-iconNotícia > Projectes

Ajuts a projectes de cooperació per al desenvolupament

L’ Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) obre aquesta convocatòria destinada a donar suport als projectes en matèria de cooperació internacional per al desenvolupament que es realitzin durant l’any 2011 per les ONGD.

test image

news-iconNotícia > General

Què fan les ONGD gironines?

La Coordinadora d'ONG Solidàries i la Diputació de Girona inauguren una mostra sobre la tasca de les ONGD gironines. L'objectiu és fer més visible la feina de les ONG i donar eines per a participar en el món solidari.