Observatori del Deute en la Globalització

El judici popular al projecte Castor se celebrarà el 17 de juny a Barcelona

news-iconNotícia > Social

Entitats de la societat civil promouen un judici popular al projecte Castor

El procés se celebrarà el 17 de juny a Barcelona i s’emmarca en una campanya per exigir responsabilitats i denunciar l’impacte ambiental, social i financer d’aquesta fallida infraestructura.

El BBVA és el banc que més comercia amb empreses armamentístiques. Font: No a la Banca Armada

news-iconNotícia > Econòmic

La campanya #NoalaBancaArmada participarà a la junta d'accionistes del BBVA

Les entitats involucrades en la iniciativa busquen accionistes que els cedeixin les seves accions per intervenir a la junta general i denunciar les polítiques d’inversions en empreses d’armament.

Documental sobre La ruta del tomàquet. Font: ODG

news-iconNotícia > Social

5 documentals imprescindibles per apostar per un altre model alimentari

Com funciona i què amaga el sistema agroalimentari actual? Què podem fer per transformar-lo? Quines alternatives estan ja en marxa? Si vols conèixer les respostes, no et perdis aquestes cinc històries.

Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute

news-iconNotícia > Internacional

Conferència internacional: Les crisis del deute

És una acció que té lloc el 31 de maig a Barcelona i l'1 de juny a Sant Cugat del Vallès. Organitzen l'Observatori del Deute en la Globalització (ODG) i la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute (PACD). La crisi del deute no és actualment un problema exclusiu d’Europa.

Taller ODG

news-iconNotícia > Internacional

Taller-debat en l'àmbit de la cooperació: "Mecanismes financers fora de control?"

És un taller de formació i debat adreçat a membres d’entitats, activistes de moviments de solidaritat internacional i experts i acadèmics en l'àmbit de la cooperació. Organitza l'Observatori del Deute en la Globalització (ODG).

David Llistar col·labora amb l'ODG

news-iconNotícia > Internacional

És necessari créixer o decréixer per eradicar la pobresa? Desenvolupament, anticooperació i decreixement

Són compatibles els creixements de Nord i Sud globals? O convé un decreixement del primer per permetre créixer al segon? Un article de David Llistar, de l'Observatori del Deute en la Globalització, a "Canvi Social i Cooperació en el s. XXI", nou llibre editat per la UB i la Fundació Intervida, ho analitza.

Observatori del Deute en la Globalització

news-iconNotícia > Internacional

Sobre les relacions d'"anticooperació" entre Europa i Amèrica Llatina – el Carib

Les relacions entre Amèrica Llatina – el Carib (ALC) i la Unió Europea semblen ser fàcils, segons els comunicats oficials. Però les relacions comercials, financeres, culturals, ambientals, migratòries i militars no van per un camí de roses, segons explica l'Observatori del Deute en la Globalització (ODG) en la seva última publicació.

La banca armada. Inversions explosives de bancs i caixes

news-iconNotícia > Internacional

Justícia i Pau analitza la relació entre la banca i la indústria de les armes

El darrer informe del Centre Delàs, de Justícia i Pau, "La banca armada. Inversions explosives de bancs i caixes", mostra la importància del finançament del negoci de les armes i el volum que ha assolit en els últims anys, en seixanta de les entitats financeres que operen a Espanya.

La primera pel·licula de ficció sota llicència Creative Commons a casa nostra.

news-iconNotícia > Internacional

S'estrena la pel·lícula Interferències a Internet, ara completa

Després de 4 setmanes en cartellera a dos cinemes de Barcelona i més de 19.000 visionats dels capítols i tràiler a Internet, des del 22 de desembre s'ha estrenat la pel·lícula Interferències, en línia. La crisi global, el deute extern, les alternatives dels moviments socials per a la transformació, ara en una pel·lícula sota llicència Creative Commons.