Sàhara occidental

Rètol d'Ikea. Font: Geograph.org.uk

news-iconNotícia > Internacional

Suècia rectifica el seu suport a la independència del Sàhara i facilita l'arribada d'Ikea al Marroc

El Govern marroquí retira el desbloqueig per l'obertura del nou establiment a Casablanca després que vetés la seva construcció al setembre.

Nens Sahrauis a Catalunya

news-iconNotícia > Internacional

Tindouf – Girona: més que unes vacances

L'Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí de Girona impulsa cada any les Vacances en Pau en les que nens sahrauís venen a passar l’estiu a terres gironines.

news-iconNotícia > Internacional

En marxa el II Fòrum Mundial de Drets Humans a Marràqueix

L'esdeveniment ha arrencat amb polèmica i boicot d'ONG que acusen el govern del Marroc de no respectar els drets humans.

Sàhara Occidental

news-iconNotícia > Internacional

Ciberacció per demanar judicis justos pels detinguts sahrauís i fi de la tortura

Amnistia Internacional posa en marxa una ciberacció per demanar un tracte humà i judicis justos pels detinguts sahrauís d'aquest maig, i per tal que s'investiguin les denúncies de tortures. Aquestes vulneracions actuals dels drets humans a la zona són, segons l'ONG, la punta de l'iceberg d'anys de repressió de la societat sahrauí.

Nens i nenes Sahrauís amb un gran somriure

news-iconNotícia > Comunitari

Vacances en Pau arreu de l’estat espanyol per a nens i nenes sahrauís

Aquest estiu un total de gairebé 6.000 infants del Sàhara Occidental passaran dos mesos de vacances a diferents comunitats autònomes d’Espanya. Aprendran a nedar, faran una dieta equilibrada, passaran revisions mèdiques, gaudiran de l’afecte de les famílies que els acullen i tornaran a la seva terra amb alguns regals, una mica més de salut i un gran somriure, el d’haver conegut un trosset de món.

news-iconNotícia > Internacional

V Campus per la pau a Lleida

Justícia i Pau i l’Oficina de Cooperació i Solidaritat de la UdL (Universitat de Lleida) organitzen a Lleida el V Campus per la pau: “Governança mundial i conflictes. Palestina i Sàhara, dos exemples de desgovern?”. 16 i 17 de juny, gratuït, o amb matrícula prèvia.

news-iconNotícia > Internacional

Marruecos y el Sáhara Occidental: Derechos pisoteados en medio de protestas, violencia y represión

En un nuevo informe publicado hoy, Amnistía Internacional ha pedido a las autoridades marroquíes que investiguen de manera completa, imparcial e independiente todos los abusos contra los derechos humanos cometidos presuntamente en El Aaiún, en el territorio bajo administración marroquí del Sáhara Occidental, en relación con los sucesos del 8 de noviembre de 2010, y que pongan a los responsables a disposición judicial.

news-iconNotícia > Internacional

'Espanya ven i regala armes al Marroc', article del Centre Delàs de Justícia i Pau

Marroc s'ha convertit en el setè destí de la venda d'armes espanyoles i el segon després de Brasil fora de l'àmbit de la UE. En l'última dècada Espanya li ha venut armes al Marroc per més de 200 milions d'euros, que inclouen productes i tecnologia de doble ús (que probablement pot ser utilitzada com a arma) per un valor de 7.227.180 euros. La venda d'armes i municions, així com les seves parts i accessoris ha superat en aquest període els 10 milions d'euros, armament que pot ser destinat a les forces policials.

news-iconNotícia > Internacional

Carta abierta de AI a la Ministra de Asuntos Exteriores y Cooperación sobre la situación en el Sáhara Occidental

Amnistía Internacional insta al Gobierno español a seguir insistiendo en la petición de una investigación independiente, exhaustiva e imparcial que aclare qué ha ocurrido en El Aaiún.

La organización solicita al Gobierno español un papel más activo y que colabore en una solución a largo plazo, apoyando que la Misión de Naciones Unidas para el Sáhara Occidental incluya un componente de vigilancia de la situación de derechos humanos. Publicamos la carta.

news-iconNotícia > Internacional

Possible utilització d’armament espanyol al Sàhara Occidental

L’Estat espanyol ha venut armes al Marroc per més de 35 milions d’euros entre el 2009 i el primer semestre de 2010. Armes que, afirma la Fundació per la Pau, haurien usat les forçes i els paramilitars marroquins contra el Poble Sahrauí.

news-iconNotícia > Internacional

Deben investigarse las muertes en el campamento de protesta del Sáhara Occidental, pide Amnistia Internacional

Las autoridades marroquíes deben abrir una investigación independiente sobre los hechos que desembocaron en la muerte de varias personas y causaron heridas a otras en Gadaym Izik, campamento de protesta situado cerca de El Aaiún (Sáhara Occidental), ha declarado Amnistía Internacional.

news-iconNotícia > Internacional

Denúncies i mobilitzacions en favor del Poble Sahrauí

Publiquem el manifest que hem rebut a xarxanet, que ha elaborat l’entitat ACAPS - Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí, referent als darrers -i lamentables- esdeveniments ocorreguts a El Aaiún. En el procés del final del franquisme, Espanya va deixar temes pendents en la descolonització d'Àfrica. Des de llavors, els Drets Humans en pateixen les conseqüències.

news-iconNotícia > Internacional

17è Festival Mundial de la Joventut i els Estudiants

Teniu la web del Festival en català. Del 13 al 21 de desembre a Sud-Àfrica es celebrarà el 17è Festival Mundial de la Joventut i els Estudiants sota el lema "Per un Món en Pau, Solidaritat i de Transformacions Socials, enderroquem l’imperialisme!". Si esteu interessats/des en participar al Festival o rebre més informació poseu-vos en contacte a info@festivalmundial.cat.

news-iconNotícia > Internacional

Cruz Roja de Cataluña en los campos de refugiados saharauis

Cruz Roja Catalunya realiza un envío anual de ayuda alimentaria a los campos de refugiados saharauis en el marco del convenio que mantiene con la Agencia Catalana de Cooperación al Desarrollo (ACCD) desde 2006. A través del último envío, que tuvo lugar el 2009, se proporcionaron 356 toneladas de alimentos a 31.000 familias.

news-iconNotícia > Comunitari

Barcelona reivindica el Sàhara Occidental

El passat cap de setmana, del 20 al 22 de novembre, es va realitzar la 35ena Conferència Europea de Coordinació de suport al Poble Sahrauí (EUCOCO). Delegats de 36 països i dels cinc continents i centenars de persones d’organitzacions socials i ONG’s es van reunir per coordinar i planificar accions per reclamar una solució política pel poble Sahrauí que porta 34 anys lluitant contra l’ocupació del Marroc davant la indiferència de la comunitat internacional.