Sabadell

Estand amb llibres a la Fira del Llibre Feminista de Sabadell

news-iconNotícia > Cultural

La Fira del Llibre Feminista de Sabadell busca mecenes per créixer

Ampliar l'espai d'exposició de llibres, les actuacions, les ponències i la infraestructura. La tercera edició de la Fira del Llibre Feminista de Sabadell vol fer un pas endavant i ha engegat una campanya de crowdfunding per fer-ho possible.

Imatge de la presentació del projecte a Sabadell

news-iconNotícia > Econòmic

Sabadell facilita la recollida d’aliments a famílies vulnerables

El nou programa, impulsat per l’Ajuntament i la Creu Roja, va més enllà dels lots tancats i ofereix eines d’inserció sociolaboral

Punt d'informació mòbil

news-iconNotícia > Comunitari

El procés participatiu de Ca n’Oriac entra a la seva recta final

Impulsat pels veïns i les veïnes del barri de Matadepera, a Sabadell, el projecte pretén donar forma i contingut a aquesta masia com a equipament per al barri i per a la ciutat.

Cristina Garcia, Fira del Llibre Feminista de Sabadell.

news-iconNotícia > Cultural

Cristina Garcia: "S'està teixint un cànon d'escriptores en diàleg amb feministes de diferents societats"

Llibres, editorials i autores es trobaran a la Fira del Llibre Feminista l’11 de març a la plaça del Gas de Sabadell per revisar la història i la literatura amb perspectiva de gènere.

Mescla't 2016

news-iconNotícia > Comunitari

Sabadell acull la segona edició de Mescla't, la festa per la inclusió social

Organitzada amb la participació d'una cinquantena d'entitats, tindrà lloc el 21 i 22 d'octubre i oferirà tallers, mostra d'entitats, jocs, teatre i concerts.

Adenc comença una campanya d'apadrinament d'arbre pel riu Ripoll (imatge: apadrinamentfesreviureelripoll)

news-iconNotícia > Ambiental

Apadrina un arbre al riu Ripoll

Verns, freixes, pollancre o salzes. L'Adenc convida a apadrinar un arbre i col·laborar en la restauració del bosc de ribera del Riu Ripoll al seu pas per Sabadell.

Calendari solidari 2016. Font: Pallapupas

news-iconNotícia > Econòmic

Un 2016 de nassos amb Pallapupas

Per tenir un 2016 ple de somriures, Pallapupas ens proposa un calendari solidari que retrata el treball de l'entitat per fer dels hospitals uns espais més amables per infants, joves i gent gran.

El Voluntariat Mou Sabadell

news-iconNotícia > General

El voluntariat mou Sabadell

En commemoració del Dia Internacional del Voluntariat, que té lloc el 5 de desembre, Sabadell vol donar a conèixer el treball altruista que es duu a terme en el si de les entitats.

Una imatge de la pel·lícula "Valley uprising".

news-iconNotícia > Comunitari

El cinema de muntanya arriba al Vallès Occidental

Algunes de les pel·lícules premiades al Festival de Cinema de Muntanya de Torelló es podran veure aquest juliol a Sabadell i Terrassa.

Font: Ràdio Sabadell FM

news-iconNotícia > Projectes

Corre la cursa popular de la Festa Major de Sabadell i "Mou-te per l'Esquitx"

La Fundació Juvenil Esquitx proposa als participants "vendre" els 7 quilòmetres solidaris amb l'objectiu de recaptar fons per als projectes socials de l'entitat.

news-iconNotícia > Cultural

5a Mostra d'Entitats de Solidaritat i Cooperació a Sabadell

Sota el lema “Mou-te i compromet-te! el proper dissabte 4 d’octubre d’11 a 20.30h a la Plaça Doctor Robert es durà a terme la 5a Mostra de Solidaritat i Cooperació.

Activitat de l'Associació Juvenil Esquitx.

news-iconNotícia > Comunitari

"Mou-te per l'Esquitx": quilòmetres solidaris la cursa popular de la Festa Major de Sabadell

L'Associació Juvenil Esquitx proposa als corredors "vendre" els seus quilòmetres per ajudar a finançar projectes que fomentin la inclusió social i la igualtat d'oportunitats d'infants en situació vulnerable.

news-iconNotícia > Formació

Curs d’iniciació al voluntariat

L’Escola de formació del voluntariat de Càritas Diocesana de Barcelona inicia durant el mes de març un curs d'iniciació al voluntariat.

Discoteca Puzzle de Sabadell. Foto extreta de la seva pàgina de Facebook.

news-iconNotícia > Comunitari

Síndrome de Down, prohibida l’entrada

Denúncien una discoteca de Sabadell a la Fiscalia per haver negat l’entrada a un grup de joves amb discapacitat intel·lectual. En el Dia Mundial de la síndrome de Down, el col·lectiu denuncia que segueix patint discriminacions.

1a plantada Fes reviure el Ripoll! 2009 (foto: ADENC)

news-iconNotícia > Ambiental

Fes reviure el Ripoll! estrena tercera temporada

La recuperació ecològica del riu Ripoll al seu pas per Sabadell, impulsat per l'ADENC des del 2009, comença la tercera fase dedicada a la consolidació del projecte. Els voluntaris hi segueixen tenint un paper important.

Foto: Carles Duran - Arxiu Municipal de Terrassa

news-iconNotícia > Comunitari

50 anys de les riuades del Vallès: el paper clau dels voluntaris i les organitzacions juvenils

La nit del 25 al 26 de setembre de 2012, una immensa riuada es va escampar per Terrassa, Sabadell, Rubí i altres poblacions del Vallès Occidental, arrasant barris sencers, provocant gairebé un miler de morts i deixant 12.000 damnificats. Davant la inoperància de les institucions, el paper de centenars de voluntaris –especialment de l’escoltisme i altres organitzacions juvenils- va ser clau per atendre les víctimes i restablir la normalitat a les zones afectades.

Imatge de l'acció duta a terme a Sabadell. Foto: Xavier Lujan

news-iconNotícia > Comunitari

50 cotxes, un autobús o 60 vianants?

Has pensat mai quant espai ocupen 60 persones desplaçant-se per una ciutat? La resposta depèn de si ho fan en cotxe, en autobús o a peu. La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura és una bona ocasió per reflexionar-hi. A Sabadell van fer-ne una demostració fa uns dies.

Corro contra el càncer (Flickr)

news-iconNotícia > Projectes

Sabadell es volca amb “Corro contra el càncer”

La cursa, organitzada per la delegació d’AECC a la ciutat, ha tancat les inscripcions dos setmanes abans de la data perquè ja ha assolit el límit, 1.000 corredors. Descobreix altres maneres de recolzar la iniciativa.

Actuació de voluntaris al riu Ripoll a Sabadell (foto: ADENC)

news-iconNotícia > Ambiental

ADENC tindrà cura de la fauna al riu Ripoll

Donant continuïtat al projecte "Fes reviure el Ripoll"", ara ADENC enceta una nova intervenció al riu Ripoll al seu pas per Sabadell, per tal de seguir millorant la qualitat ecològica d'aquest tram i afavorir-ne la fauna fluvial.

news-iconNotícia > Projectes

Un estudi conclou que el Tercer Sector de Sabadell és un sector econòmic important i de futur

L'estudi sobre el Tercer Sector a Sabadell impulsat per l’Ajuntament de Sabadell a través de Vapor Llonch i encarregat a la Fundació SURT, demostra que el Tercer Sector és una peça ferma en la vida de la ciutat, amb resultats tant explícits com que durant el 2008 s’han atès 13.600 persones i s’ha gestionat un pressupost superior a 10M d’euros l’any 2009.

news-iconNotícia > Projectes

Subvencions per promoure la salut i la millora de la qualitat de vida a Sabadell

L'Ajuntament de Sabadell convoca subvencions per projectes, serveis i activitats dirigides a promoure i protegir la salut i la millora de la qualitat de vida a Sabadell.

news-iconNotícia > Projectes

Sabadell Suma, un programa per impulsar el voluntariat

Sabadell Suma, és un programa per impulsar el voluntariat a nivell local que pretén visibilitzar l'acció voluntària. La voluntat d'aquest programa és posar en comú totes les iniciatives de voluntariat i associacionisme que existeixen a Sabadell.

news-iconNotícia > Social

Posa llum a un projecte

La delegació de Mans Unides de Sabadell vol encendre 4000 espelmes per tal de recaptar fons destinats a finançar un projecte de foment de la producció de derivats de la llet a comunitats rurals de la República Dominicana.