Terrassa

Membres de L'Eina i Sprintcoop que han participat en la creació d'aquesta cooperativa de segon grau

news-iconNotícia > Econòmic

Arrenca el projecte MES per impulsar l’economia solidària a Terrassa

Dues cooperatives i un periòdic independent vinculat a una associació s’han agrupat per crear una plataforma cooperativa de segon grau que doni una empenta a l'economia social a la ciutat.

Foto del Tercer Open de bloc de Gravetat Zero, open solidari

news-iconNotícia > Social

5è open d’escalada en pro de la inclusió social a Terrassa

Gravetat 0 i Prodis uneixen forces per la inclusió social i conviden a gaudir, el proper dissabte 14 d’abril, d’esport, solidaritat i inclusió amb el 5è open d’escalada en bloc de Terrassa.

1a Edició dels Premis de l’Associacionisme Cultural Català

news-iconNotícia > Cultural

Terrassa acollirà els II Premis de l’Associacionisme Cultural Català

L’acte de lliurament dels II Premis Antoni Carné de l’Associacionisme Cultural Català tindrà lloc el 5 d'abril a les 19.30 h al Centre Cultural de Terrassa.

Alguns dels referents veïnals de Terrassa al cicle de conferències "El Moviment Veïnal a Terrassa Durant la Transició", l'any 2015

news-iconNotícia > Comunitari

Comença la tercera fase del projecte d’història del moviment veïnal a Terrassa

Es va iniciar fa dos anys i al llarg d'aquest temps ha estat recollint totes les fonts, documents i material escrit i oral que ajudin a documentar les lluites dels veïns i les veïnes als barris de la ciutat.

Concentració a la Plaça Nova de Terrassa amb motiu de la Setmana de la Mobilitat

news-iconNotícia > Comunitari

“Terrassa Bike Experience”, un projecte per promoure l'ús de la bicicleta

Amb aquesta iniciativa es vol impulsar la bici com a mitjà de transport quotidià a la ciutat de Terrassa, engrescant a totes aquelles persones que no s'atreveixen a fer-la servir.

Logotip de Terrassa Cooperativa / Foto: Terrassa Cooperativa

news-iconNotícia > Econòmic

Cap a una Terrassa Cooperativa

El Servei d'Emprenedoria i Economia Social de Terrassa proposa activitats del 7 al 18 de novembre per promoure els valors del cooperativisme i l'economia social i solidària.

news-iconNotícia > Cultural

A pas de gegant fins a Terrassa

80 colles geganteres participaran del 18 al 20 de setembre a la 30ena edició de la Ciutat Gegantera que acollirà Terrassa.

Sembrant Solidaritat: hort comunitari a Terrassa

news-iconNotícia > Comunitari

Sembrant Solidaritat: hort comunitari a Terrassa

La Xarxa de Solidaritat Popular de Terrassa promou l'hort comunitari que amb el nom de «Sembrant Solidaritat» acaba d'obrir al barri.

Una imatge de la pel·lícula "Valley uprising".

news-iconNotícia > Comunitari

El cinema de muntanya arriba al Vallès Occidental

Algunes de les pel·lícules premiades al Festival de Cinema de Muntanya de Torelló es podran veure aquest juliol a Sabadell i Terrassa.

Imatge capçalera Facebook comuntitat Diversió sense limits - joves sense riscos

news-iconNotícia > Comunitari

Diversió sense límits, Jove sense riscos

Promoure els hàbits saludables i prevenir les conductes de risc, a través de les xarxes socials i de forma viral, és el nucli central de la campanya protagonitzada pels joves de Terrassa.

Xarxa d'Innovació Social del Vallès

news-iconNotícia > Projectes

Neix la Xarxa d'Innovació Social del Vallès

El divendres 19 de setembre el Parc Audiovisual de Terrassa acollirà la presentació d'aquesta nova Xarxa.

Cartell de ReciclArt 2014

news-iconNotícia > Comunitari

Fes art amb material reciclat i participa al ReciclArt Terrassa 2014

Voleu participar a l’exposició ReciclArt a Terrassa? Presenteu les vostres creacions fetes amb material reutilitzat o de rebuig abans del 31 d’octubre i optareu a formar part de la mostra.

Vídeo de la campanaya de captació de fons del Social de Terrassa

news-iconNotícia > Comunitari

Junts podrem rehabilitar la Sala d’Actes Regina!

El Centre Cultural El Social de Terrassa ha posat en marxa des de fa més d’un any una campanya de captació de fons per aconseguir acabar les obres de rehabilitació de la Sala d’Actes Regina.

Coral del Casal de Gent Gran Terrassa Centre

news-iconNotícia > Cultural

El moviment coral terrassenc s’agrupa en la federació Terrassa Ciutat Coral

Agrupar a les corals terrassenques per promoure el cant i la relació entre els grups. Aquests són els objectius de Terrassa Ciutat Coral, una nova federació que reuneix a 24 formacions de la ciutat.

Una dona trabucaire disparant una salva durant la 4a edició de la trobada

news-iconNotícia > Cultural

Terrassa, amb les dones del món trabucaire

Les dones trabucaires seran les principals protagonistes el proper diumenge, 9 de març, a Terrassa en la trobada anual que organitza la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya per retre-les homenatge.

II Festa del Voluntariat

news-iconNotícia > Social

Per segon any Terrassa festeja el seu voluntariat

Els dies 16 i 17 de novembre, la Coordinadora de Voluntariat d’Entitats Terrassenques organitza la II Festa del Voluntariat, que vol agrair i divulgar la tasca de les persones voluntàries.

Primers auxilis. Font: Iciarle (flickr)

news-iconNotícia > Formació

Aprèn com actuar davant d’una emergència

Creu Roja imparteix a Terrassa una formació adreçada a habilitar i capacitar per a la resolució de situacions d’emergències i problemes de salut que es plantegen a la vida diària.

Logotip del restaurant del temps La Trobada

news-iconNotícia > Comunitari

Obre les portes el restaurant del temps La Trobada

Una roda de premsa i, com no podia ser d'una altra manera, un bon àpat són els ingredients del primer dia de funcionament del restaurant La Trobada. 29 entitats han unit forces per posar en marxa aquesta iniciativa, que s'autodefineix com un restaurant del temps i no pas un menjador social.

Banc dels aliments. Imatge CC BY-ND 2.0 de Alameda County Community Food Bank

news-iconNotícia > Social

Tres iniciatives cíviques per cobrir necessitats socials bàsiques

Arran de la crisi, persones que mai havien pensat que es trobarien en situació de pobresa s'han vist obligades a demanar ajudar. Les organitzacions que les atenen no donen l'abast i, a partir de l'empenta de persones voluntàries i entitats, estan sorgint diferents iniciatives per ajudar a cobrir les necessitats bàsiques a persones amb pocs recursos econòmics.

Imatge d'un bloc de pisos. Autor: Pollobarba

news-iconNotícia > Comunitari

Els moviments veïnals creadors d’alternatives socials

La necessitat de recuperar l’essència dels moviments veïnals com a organitzacions de base reivindicativa i atendre les necessitats i urgències socials dels barris van centrar l’assemblea anual de les Associacions Veïnals (AV) organitzada per la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC).

L'Ajuntament de Terrassa s'ha adherit al manifest dels valors castellers

news-iconNotícia > Cultural

Terrassa reconeix els valors socials dels castellers

L’Ajuntament de Terrassa ha aprovat per unanimitat la seva adhesió al document Els valors socials del fet Casteller, aprovat per l’Assemblea de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya el 24 de març de 2012.

Iamtge del Vídeo del Centre Cultural El Social de Terrassa

news-iconNotícia > Comunitari

Ara més que mai, tu dónes vida a El Social!

El Centre Cultural El Social de Terrassa va decidir recuperar un espai propi per fer teatre rehabilitant una de les seves sales. Les retallades en les subvencions previstes van fer que les obres quedessin aturades però ara ha engegat una campanya per aconseguir microdonacions que ajudin a recuperar la Sala d’Actes Regina. Per Nadal, regala El Social!

Infància. Font: 100 grues_Escola Sadako (Flickr)

news-iconNotícia > Formació

Primers auxilis per a nens/es i nadons

Creu Roja organitza durant el mes de desembre dos tallers on donaran a conèixer els principals elements a tenir en compte davant una situació d’urgència i/o emergència amb infants.

Foto: Carles Duran - Arxiu Municipal de Terrassa

news-iconNotícia > Comunitari

50 anys de les riuades del Vallès: el paper clau dels voluntaris i les organitzacions juvenils

La nit del 25 al 26 de setembre de 2012, una immensa riuada es va escampar per Terrassa, Sabadell, Rubí i altres poblacions del Vallès Occidental, arrasant barris sencers, provocant gairebé un miler de morts i deixant 12.000 damnificats. Davant la inoperància de les institucions, el paper de centenars de voluntaris –especialment de l’escoltisme i altres organitzacions juvenils- va ser clau per atendre les víctimes i restablir la normalitat a les zones afectades.

news-iconNotícia > Comunitari

Èxit de participació a la Fira Modernista de Terrassa

Ni la crisi, ni el mal temps. La novena edició de la Fira Modernista de Terrassa aconsegueix superar els entrebancs per esdevenir un èxit en participació i públic. En gran part, gràcies a les 114 entitats involucrades en l'esdeveniment que han aconseguit que l'esforç i les ganes lluïssin més que el pressupost o el mal temps. Així es va viure des de dins.

news-iconNotícia > Cultural

Jornada d’Associacionisme i Participació a Terrassa

Terrassa, 6 de novembre del 2010, Auditori Municipal passeig d’Ernest Lluch, 1.
Aquesta jornada s’emmarca en el context del Pla Estratègic de Participació Ciutadana i pretén ser un espai de reflexió, debat i intercanvi amb l’objectiu de millorar el paper que pot desenvolupar el teixit associatiu i el voluntariat com a elements bàsics per a la millora de la qualitat democràtica.

news-iconNotícia > Comunitari

32ena edició de la Fira del Dibuix a Terrassa

Els Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa conviden un any més als artistes plàstics a la fira de dibuix i pintura de Terrassa.

news-iconNotícia > Projectes

4t premi en valors Montserrat Roig

L'Institut Montserrat Roig de Terrassa, amb el suport de les regidories d'Educació, Promoció de la Dona i Ciutadania i Drets Civils de l'Ajuntament de Terrassa, convoca enguany una nova edició d'aquest premi adreçat a totes les persones vinculades a la comunitat sòcio-educativa.

news-iconNotícia > General

Mones de Pasqua solidàries!

Alternativa-3 proposa una manera responsable, dolça i creativa de celebrar el dilluns de Pasqua: fer una Mona amb productes de Comerç Just! Aquesta dolça iniciativa és una manera més de contribuir al consum just i responsable amb els productors del Sud.

news-iconNotícia > Cultural

Més de 1.300 músics actuaran en una cercavila pels carrers de terrassa el proper dissabte 3 d’octubre

La Federació Catalana de Societats Musicals celebrarà la seva XXVIII Trobada Nacional de Bandes de Música de Catalunya a la ciutat de Terrassa.