Camps de refugiats

Nina en un camp de refugiades sirianes a Jordània

news-iconNotícia > Internacional

D’Elna a Mafraq: Refugiades de Lluny i de Prop

Una exposició traça paral·lelismes entre dos episodis de cooperació internacional separats per gairebé vuitanta anys i 4.000 quilòmetres: la creació de la Maternitat d'Elna i l'arribada de refugiades sirianes a Jordània.

news-iconOpinió

La importància del voluntariat en els camps de refugiats

Som molts voluntaris i voluntàries els que ens hem desplaçat a camps de refugiats, i alguns en més d’una ocasió. I tot i així segueixen faltant mans. Com és possible?

Mare Nostrum

news-iconNotícia > Internacional

Una exposició fotogràfica analitza la resposta d’Europa davant la crisi del refugi

La mostra, que es podrà visitar a la Facultat de Dret UB fins al 12 d'abril, s’emmarca dins el projecte “Mare Nostrum” de la Fundació Solidaritat UB i l’Ajuntament de Sant Feliu, amb el suport del Fons Català de Cooperació.

news-iconNotícia > Internacional

"Síria, la paraula de l'exili", al Centre Cívic Zona Nord

La Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona acosta al Centre Cívic Zona Nord de Nou Barris, a través de l'òptica del fotoperiodista David González, el relat d’una refugiada siriana de 21 anys sobre la difícil situació del seu país.

El sol es pon de camí al nou espai d'Eko / Foto: Guillem Cabra

news-iconNotícia > Internacional

Dignificant l’espera

Voluntaris catalans impulsen Eko, un centre de dia on es porten a terme diferents projectes comunitaris per a persones refugiades que es troben estancades a Grècia.

Centre Social Micropolis / Foto: Ivet Eroles

news-iconNotícia > Internacional

Micropolis promou l’acollida de persones refugiades a cases de famílies gregues

El Micropolis Solidarity Group ofereix a les persones refugiades i migrades un espai comunitari de trobada i coordinació, suport econòmic, escola i assessorament jurídic.

Nens i joves participants del programa Vacances en pau / Font: SCAPS

news-iconNotícia > Comunitari

Neus Bosc: "Els voluntaris saben que el poble sahrauí fa massa temps que viu en una situació de precarietat total, en un conflicte oblidat, i no en volen estar al marge"

Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS) és una entitat sense ànim de lucre que treballa fent cooperació amb el poble sahrauí. En parlem amb la seva presidenta.

Nens Sahrauis a Catalunya

news-iconNotícia > Internacional

Tindouf – Girona: més que unes vacances

L'Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí de Girona impulsa cada any les Vacances en Pau en les que nens sahrauís venen a passar l’estiu a terres gironines.

news-iconNotícia > Internacional

La realitat dels refugiats siris a “District Zero”

La pel·lícula “District Zero” narra la història d’un refugiat que es dedica a arreglar dispositius mòbils. Gràcies a la seva feina, coneixerà vivències d’altres refugiats abans i després de la guerra i descobrirà les preocupacions de tot un poble.

Camp de refugiats siris. Azad Lashkari/Reuters

news-iconNotícia > Internacional

Crisi humanitària extrema a Síria, què es pot fer?

Les decisions de les potències militars en relació a una intervenció al conflicte sirià estan desviant, en bona part, l'atenció mediàtica de la crisi humanitària que viu el país i la zona, amb milions de refugiats interns i externs. Veiem com es pot ajudar, a través d'algunes ONG i de les agències de Nacions Unides.

Gravant el documental "Trencant tabús" de l'Associació Catalana per la Pau

news-iconNotícia > Internacional

Documental sobre els camps de refugiats palestins, a Cornellà

En el marc del Dia Mundial de les Persones Refugiades, la Biblioteca Central de Cornellà de Llobregat acollirà la projecció del documental "Trencant tabús", rodat als camps de refugiats palestins al Líban. Serà avui, 20 de juny, a les 19.00 hores.

Logo Noland

news-iconNotícia > Internacional

Benvinguts a Noland, el país de les persones desplaçades i refugiades

Noland acull a 44 milions de persones. Es tracta d'un país virtual, no existeix físicament, però tots els seus habitants tenen una cosa en comú: han hagut de deixar el seu país i no hi poden tornar. Aquesta iniciativa d'Entreculturas vol donar visibilitat i defensar els drets fonamentals de les persones desplaces i refugiades d'arreu del món.

Exposició 'Ser refugiat'

news-iconNotícia > Social

Sant Just Desvern viurà l’experiència de ser refugiat

En el marc de la Festa de la Pau que es celebra aquest dissabte dia 12 de maig a la Plaça de la Pau de Sant Just Desvern, Catalunya amb ACNUR instal·larà l’exposició SER REFUGIAT. Es tracta d’una mostra dinamitzada que recrea com es viu en un camp de refugiats i permet als assistents interactuar i visualitzar els elements que configuren la vida dels refugiats i refugiades afectats per les crisis humanitàries

Projecció de dos documentals d'ACNUR sobre al CaixaFòrum de Barcelona

news-iconNotícia > Cultural

Projecció de dos documentals d'ACNUR al CaixaFòrum de Barcelona

L'exposició temporal "Finestres al món" del Caixafòrum de Barcelona acollirà fins el proper dia 25 de març els documentals Yelda, la noche más larga i Una oportunidad para el deporte, ambdós produïts per l'ACNUR i amb protagonistes refugiats que ens mostren la seva realitat.

news-iconNotícia > Econòmic

La Generalitat ajudarà a atenuar la crisi humanitària a la Banya d’Àfrica

La Generalitat ha fet un manifest de compromís de col·laboració amb les ONG que actuen a la Banya d’Àfrica.