Cau

news-iconOpinió

El valor de l’educació en valors... al llarg de la vida!

Els valors no són conceptes que es puguin administrar als infants i joves com si d'una píndola es tractés. Per educar en valors ens calen educadors amb valors.

AEiG Xaloc

news-iconNotícia > Comunitari

Raons per anar a l’agrupament o a l’esplai

Què et pot aportar fer voluntariat a un agrupament o l’esplai? Quins beneficis té pels infants i joves l’educació en el lleure?

news-iconOpinió

Els beneficis del lleure educatiu

La presidenta de Didania analitza la necessitat i la gran aportació que implica la realització d'activitats de lleure en el procés educatiu i de creixement de qualsevol infant.

MInyons Escoltes en ruta a la natura

news-iconNotícia > Ambiental

El vincle entre educació ambiental, el lleure i l’escoltisme

La natura és ben propera al món del lleure i l’escoltisme. Els valors de l’educació ambiental apareixen en excursions i colònies, i també als esplais i als caus.

Cartell de la campanya "Vine al cau, vine a l'esplai" / Foto: Direcció General de Joventut

news-iconNotícia > Comunitari

Vine al cau, vine a l’esplai

La direcció general de Joventut reprèn la campanya per fomentar la participació en entitats de lleure.

Cartell del Dia del cau i de l'esplai / Foto: Esplaisicaus.cat

news-iconNotícia > Comunitari

Barcelona celebrarà el Dia del Cau i l’Esplai

La iniciativa es durà a terme el 22 d’octubre i busca omplir les places i carrers de la ciutat amb activitats de lleure.

Web de la campanya www.esplaisicaus.cat

news-iconNotícia > Comunitari

Trobar esplais i caus a Barcelona, ara més fàcil

El web esplaisicaus.cat permet buscar entre 126 esplais i caus i vol posar en valor la tasca de l'associacionisme educatiu.

Nenes jugant a la plaça. Foto: Agrupament Escolta i Guia Tsunami de Vic.

news-iconNotícia > Comunitari

Escola i educació en el lleure, un tàndem al què cal canviar les rodes?

L’educació formal i els esplais i caus tenen múltiples aliances, però els canvis en tots dos àmbits plantegen nous reptes a afrontar.

Imatge d'un vídeo del web "Coneix els teus drets".

news-iconNotícia > Comunitari

Recursos per treballar el Dia Universal dels Drets dels Infants al cau i a l’esplai

Si esteu pensant en preparar una activitat perquè els nens i nenes coneguin els seus drets, us oferim alguns recursos útils amb informació i idees.

Activitat d'un agrupament escolta. Foto: MEG

news-iconNotícia > Comunitari

Comença el curs... al cau i a l’esplai!

50.000 infants i joves participaran aquest curs en entitats de lleure. L’educació no formal és un espai molt important per créixer com a persona... i per passar-s’ho bé!

Nens de l'AEiG Anselm Albareda de Barcelona en uns campaments. Foto: MEG

news-iconNotícia > Comunitari

"Els campa... què?" Nens i nenes ens expliquen què són els campaments

Dormir a la tenda, pujar muntanyes, trobar "bitxos" al bosc... Anar de campaments amb el cau és experiència única! Alguns dels seus protagonistes, un grup d'infants de 6 a 11 anys d'un agrupament de Barcelona, ens expliquen què són els campaments segons el seu punt de vista.

Un moment d'una sortida d'un agrupament escolta a la natura. Foto: MEG.

news-iconNotícia > Comunitari

5 recompenses de fer de cap o monitor voluntari

No cobren res per la tasca que fan, però a canvi s’emporten moltes més coses. Descobrim algunes recompenses que aporta fer de cap al cau o monitor a l’esplai, i analitzem fins a quin punt són útils a nivell personal, professional i social.

Nois i noies d'agrupaments escoltes del Barcelonès. Foto: MEG

news-iconNotícia > Comunitari

8 recursos per treballar la banca ètica al cau i a l’esplai

“Sistemes financers”, “beneficis socials”, “rendibilitat econòmica”... Parlar de banca ètica al cau o a l’esplai pot semblar avorrit o complicat, però amb els recursos que us oferim podreu acostar aquest tema als nois i noies, passar una bona estona... i aprendre com implicar-vos-hi!

Recursos i activitats per treballar el comerç just al cau i a l'esplai.

news-iconNotícia > Comunitari

El comerç just al cau i a l’esplai

Com podem treballar el comerç just en espais d’educació en el lleure? Us presentem una bateria de recursos, activitats, dinàmiques i propostes per passar a l’acció.

Dani Palau, voluntari des de fa 10 anys a Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.

news-iconNotícia > Comunitari

Dani Palau: “El voluntariat et fa créixer i amb el voluntariat ajudes a créixer”

L’educació no formal és una gran oportunitat de deixar una empremta en la vida dels nois i noies, i alhora transformar-los en agents de canvi de la seva pròpia vida i del seu entorn. Així ho creu el Dani, que fa 10 anys va entrar al cau per fer-hi de cap i ara és responsable dels aspectes pedagògics de la principal associació d’escoltisme i guiatge del país. El voluntariat li ha permès tornar a pensar que la naturalesa humana no és individualista, egoista ni violenta, sinó que, a vegades, som capaços de col·laborar i treballar plegats per una societat més justa.

Pica d'Estats. Segon cim del cicle "10 anys, 10 cims". Novembre 2011. Font: CAU

news-iconNotícia > Comunitari

Deu anys fent cims

El Club Alpí Universitari de la UAB va complir 10 anys el passat mes de setembre. Per celebrar-ho, durant tot el curs passat van realitzar 10 ascensions a diversos pics. D’aquesta manera, el CAU es consolida com una de les associacions més actives de la universitat.

Foto: Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

news-iconNotícia > Comunitari

El cau i l’esplai ajuden a créixer

La Direcció General de Joventut ha engegat la campanya "Vine al cau, vine a l'esplai", amb l'objectiu de difondre la tasca de les associacions juvenils d’educació en el lleure, que ofereixen una proposta educativa activa, participativa i compromesa per al creixement personal d'infants i joves.

I més recursos de Ci+

news-iconNotícia > Comunitari

I més recursos per l'educació en el lleure

Formes part d'algun cau, esplai o casal de joves? El Servei Campaments i Més, de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, et proposa 4 nous recursos per a treballar diferents temàtiques ambientals.

I més recursos de Ci+

news-iconNotícia > Comunitari

I més recursos de novembre: excursions

Formes part d'algun cau, esplai o casal de joves i vols marxar de campaments? Ja tens clar on anar? Saps totes les possibilitats que tens? El Servei Campaments i Més, de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, et proposa 4 recursos per a treballar diferents temàtiques durant els vostres campaments. En aquesta ocasió, es tracta de fitxes d'excursions, d'un text sobre els impactes ambientals dels esports a la muntanya, i de materials complementaris als plafons interactius que podeu trobar en alguns terrenys d'acampada. Esperem que us siguin de profit!

test image

news-iconNotícia > Comunitari

Mobilitat sostenible al cau

Campaments i Més (Ci+), el servei que gestiona la central de reserves dels terrenys d'acampada de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, ha elaborat el recurs "Mobilitat sostenible al cau". Us podeu descarregar el document a través del web El Rebost.

test image

news-iconNotícia > Comunitari

Aquest estiu, educació en el lleure

Tens entre 5 i 21 anys i estàs pensant què fer aquest estiu? Doncs coneix totes les activitats que et proposen els caus, esplais i casals de joves de Catalunya colònies i campaments, rutes, camps de treball i casals d’estiu, un munt d’amics i amigues per conèixer i moltes diversions i aventures. A l’estiu, vine al cau/esplai!

test image

news-iconNotícia > Comunitari

Els escoltes i guies celebren la Diada del Pensament

Avui, 22 de febrer, els escoltes i guies de tot el món celebren la Diada del Pensament (World Thinking Day). Es la data en que van néixer els fundadors de l’escoltisme i el guiatge mundial: Lady Olave Baden-Powell y Robert Baden-Powell i la World Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS, Organització Mundial de l’Escoltisme i el Guiatge) organitza aquesta diada des de fa anys.

test image

news-iconNotícia > Comunitari

Fills de Xesco Boix

Destaquem el següent article publicat el passat 12 de febrer al diari Ara, i escrit per l’Anna Brullet, sobre la importància de les cançons i la música als caus i esplais.

test image

news-iconNotícia > Comunitari

“Calidoscopi Enllà”, la publicació per treballar la interculturalitat al cau

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) amb la feina del seu Equip Finestra d’Interculturalitat, edita el Calidoscopi Enllà, una eina per treballar la interculturalitat als agrupaments.

test image

news-iconNotícia > Comunitari

Descarrega't 'La nostra xarxa social' de Carles Capdevila

Vols llegir el llibre 'La nostra xarxa social', del periodista Carles Capdevila en col·laboració amb la Secretaria de Joventut i les entitats catalanes d'educació en el lleure, però t’has quedat sense el teu exemplar? No et preocupis: entra al següent enllaç i descarrega’t la publicació. I tu, què fas...? Vine al cau/esplai!

test image

news-iconNotícia > Comunitari

El llibre 'La nostra xarxa social' reconeix la tasca educativa dels caus i esplais catalans

La Secretaria de Joventut, amb la col·laboració de les entitats catalanes d'educació en el lleure, ha editat el llibre 'La nostra xarxa social', del periodista Carles Capdevila, em el que es fa un reconeixement a la tasca que duen a terme els 18.000 monitors i monitores, que dediquen tardes i caps de setmana sencers a contribuir en l'educació no formal dels infants catalans. La publicació també recull experiències i testimonis del 80.000 nois i noies que van al cau o a l'esplai, així com totes aquelles persones que formen o han format part de les activitats de l'educació en el lleure de Catalunya.

test image

news-iconNotícia > General

Campanya ‘I tu què fas? Vine al cau/esplai’

La Secretaria de Joventut juntament amb el CNJC i les entitats d'educació en el lleure catalanes han impulsat aquesta iniciativa a fi d'informar i sensibilitzar a la societat de la tasca que duen a terme els caus, centres esplais i agrupaments escoltes.