Conflicte

Conflicte de voluntats by Julieta Rosell, extreta de flickr

news-iconRecurs > Formació

Voleu aprofundir en la mediació i gestió de conflictes?

Consulteu aquest recull de màsters i postgraus que s’impartiran durant el curs 2017/2018 a les universitats catalanes.

Fundació IReS - Violències - Projecte Fils

news-iconNotícia > Social

Eines per a construir relacions de parella més saludables i conscients

L'equip de violència de la Fundació IReS parla sobre la importància de tenir una relació de parella saludable i conscient. Llegeix els mites sobre l’amor i les eines per a fer front a situacions de conflicte i/o violència.

news-iconNotícia > Formació

Postgrau en Mediació (semipresencial - 3a edició)

La mediació com a procés permet a les persones parlar, responsabilitzar-se i treballar de manera col·laborativa en les possibles solucions als seus problemes.

Imatge de satèl·lit que mostra que el 83% dels llums de Síria s'han apagat

news-iconNotícia > Internacional

Després de quatre anys, els llums s'apaguen a Síria

Síria se sumeix en la foscor, literalment. Una foto aèria nocturna demostra que, des que va començar el conflicte fa quatre anys, s'han apagat el 83% dels llums del país.

Gènere, conflictes i pau

news-iconNotícia > Internacional

Gènere, conflictes i pau

Dones, oportunitats per a la pau, L'Escola de Cultura de la Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona ha publicat, en format pdf, el seu primer document trimestral dedicat a gènere i pau.

Migracions, racisme i xenofòbia

news-iconNotícia > Internacional

Migracions, racisme i xenofòbia

Un curs sobre conflictologia i transformació social. “Orígens i conseqüències: Migracions, racisme i xenofòbia”. Una proposta del SCI Catalunya.

Imatge: Associació Catalana per la Pau

news-iconNotícia > Internacional

Conèixer les crisis al Sahel, i concretament a Mali

L'ACP proposa una trobada sobre la situació a Mali i les perspectives del país i la regió del Sahel, davant les diferents crisis que l'afecten: l'alimentària, l'econòmica i la institucional.

La pau és possible?

news-iconNotícia > Internacional

La pau és possible?

L'Escola de Cultura de la Pau de la UAB acaba de publicar en paper i en digital l'Anuari de processos de pau 2014. Armats o no, els conflictes no disminueixen. Les negociacions són vitals.

II Cicle Formatiu ‘Periodisme i comunicació davant conflictes socials propers'

news-iconNotícia > Formació

La segona edició del Cicle Formatiu ‘Periodisme i comunicació davant els conflictes socials propers’ girarà entorn les desigualtats socials i la diversitat cultural actuals

MPDL i la Comissió de Periodisme Solidari del Col•legi de Periodistes de Catalunya han organitzat una nova edició amb el títol de “Nous reptes per a la Pau i la Convivència”.

Campanya de Congo Calling per consumir "productes lliures de conflicte"

news-iconNotícia > Informàtic

Congo Calling: La tecnologia també pot ser de comerç just

L'organització Congo Calling fa una crida per tal de consumir "productes lliures de conflictes".

Captura web Egyptian Initiative for Personal Rights

news-iconNotícia > Internacional

Moviments socials i crisi extrema al conflicte egipci

Hi ha fets clars en el conflicte egipci: brutalitat, complexitat, i internacionalització de la crisi. Activistes catalans han emès aquests dies un comunicat en relació a la situació a Egipte, obert a adhesions d'entitats i individus. Veiem també posicionaments de la societat civil egípcia.

Teaming

news-iconNotícia > Internacional

Nou grup a Teaming: Tots amb Síria

Teaming és una iniciativa pionera del micromecenatge: donar un euro al mes per una causa social. Alguns grups de Teaming ja estan per sobre de les 2000 persones que fan aquesta donació. Ara s'ha obert un nou grup, per pal·liar una de les més grans crisis humanitàries: el conflicte a Síria.

Crisi humanitària al Sahel

news-iconNotícia > Internacional

Unicef necessita 1.039 milions d'euros per atendre necessitats dels infants el 2013

Unicef estima en més de 1.000 milions d'euros les seves necessitats per garantir una atenció bàsica d'ajuda humanitària a infants afectats per conflictes i catàstrofes durant 2013.

Encaixada de mans

news-iconNotícia > Jurídic

Aprovat el Reglament de mediació en l'àmbit del dret privat

S’ha aprovat el Reglament de mediació en l'àmbit del dret privat. El reglament respon a la necessitat de fer plenament efectiu el desplegament de la Llei 15/2009 de mediació en l’àmbit del dret privat i de facilitar la mediació pública entre els ciutadans.

Imatge: ACNUR

news-iconNotícia > Internacional

L'ONU registra 7.000 abusos dels drets humans en la República Democràtica del Congo en 4 mesos

Nacions Unides vol posar aquest conflicte “oblidat” a l'agenda del dret humanitari. Violacions de dones, reclutament forçós d'adults i d'infants i altres vulneracions dels drets humans segueixen afectant greument la regió, en conflicte armat.

Concentració contra la guerra, a Barcelona

news-iconNotícia > Internacional

Síria: posicionament d'ONG catalanes i concentració unitària a Barcelona

La situació a Síria ha estat objecte de debat entre les ONG catalanes. El conflicte al país té moltes cares però s'ha arribat a un acord: ha sortit un manifest i una convocatòria de concentració unitària de solidaritat amb el poble de Síria.

Posant pòsters de la campanya "Kony 2012"

news-iconNotícia > Internacional

Passió i escepticisme, reaccions contraposades davant "Kony 2012"

La campanya en linia Kony 2012 ha aconseguit posar en boca de milions de persones a un dels criminals més buscats del món: Joseph Kony, líder de la milícia ugandesa Exèrcit de Resistència del Senyor. En canvi, diverses ONG i experts/es en el conflicte ugandès l'acusen de simplificar i manipular la informació.

Metàfora de l'arbre, Mario Carvajal (Flicker)

news-iconNotícia > Formació

Curs sobre acompanyament a adolescents i a les seves famílies: la metàfora de l’arbre

La Fundació Ser.gi realitza a partir de 20 de gener aquest curs adreçat a tots els professionals que treballen amb infants i adolescents.

test image

news-iconNotícia > Formació

Introducció a la conflictivitat del s.XXI

El Servei Civil Internacional-Catalunya organitza del 25 al 29 de juliol una nova edició d’aquesta formació adreçada a parlar sobre la cultura de pau i prevenció de la violència, la promoció dels drets humans i les llibertats individuals, a governabilitat i el teixit social i del desenvolupament.

test image

news-iconNotícia > Formació

Mediació Comunitària: els conflictes a l´espai compartit

La Fundació Pere Tarrés desenvolupa aquesta formació adreçada a donar eines de gestió dels conflictes familiars, comunitaris i d'organitzacions als alumnes, per tal que les puguin fer servir transversalment en tots aquests contextos.

test image

news-iconNotícia > Internacional

II aniversari del final de la greu crisi a Gaza 2008-2009: ciberacció internacional

Amnistia Internacional llança una campanya mundial amb la finalitat de demanar justícia per a les víctimes del conflicte de Gaza. Amb motiu del segon aniversari del final del conflicte de 2008-2009 a Gaza i el sud d'Israel, Amnistia Internacional en tot el món ha llançat una campanya per a garantir que el Consell de Drets Humans de l'ONU atengui les peticions de justícia de les víctimes amb antelació al període de sessions de març de 2011.

test image

news-iconNotícia > Projectes

Subvencions a projectes d’acció humanitària que realitzin ONGD

La Conselleria de Solidaritat i Ciutadania de la Generalitat Valenciana convoca aquests ajuts destinats al cofinançament de projectes d’acció humanitària a desenvolupar a països i poblacions estructuralment empobrides.

test image

news-iconNotícia > Internacional

S'agreuja el conflicte del Sàhara Occidental

Després de l’atac marroquí de dilluns al campament sahrauí de Gdeim Izik, l’estat de setge s’ha instal·lat a Al-Aaiun. La tensió és present encara al campament, sobretot perquè hi ha molta confusió sobre el nombre de víctimes: deu saharians morts, més de 150 desapareguts i 700 ferits segons el Front Polisario; vuit agents i un funcionari segons el govern marroquí.

test image

news-iconNotícia > Social

El preu de la pau: dones oblidades després d'un conflicte

El Programa de Nacions Unides pel Desenvolupament (PNUD) presenta un informe en què analitza quatre països i denuncia que les dones són les grans oblidades en situacions de recuperació i reconstrucció després d’un conflicte.

test image

news-iconRecurs > Jurídic

El règim disciplinari en una associació

En ocasions, persones que es troben en la fase de constitució de la seva associació es plantegen suprimir en el model d’estatuts el règim disciplinari.

test image

news-iconRecurs > Jurídic

Resolució de conflictes (II): la mediació

La mediació és un sistema de resolució de conflictes, aplicat en tota Europa i que en Catalunya va tenir una primera aplicació en l’àmbit familiar, principalment per resoldre qüestions pràctiques en els casos de crisi matrimonials (separacions i divorcis) i d’aquesta manera evitar la judicialització de qüestions familiars. No és en cap cas un assessorament jurídic.

test image

news-iconNotícia > Internacional

L'art i la construcció de la pau. III Jornades de Creativitat i Conflicte, UAB, 9-10 de novembre

  • • Compartir experiències creatives vinculades a l'art i la construcció de pau.
  • • Investigar i experimentar vivencialment les característiques vinculades al pensament i al procés creatiu.
  • • Analitzar la relació entre creativitat i transformació noviolenta de conflictes.
  • • Valorar el potencial de l'expressió artística com a eina d'educació en el conflicte.

test image

news-iconNotícia > Comunitari

Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació

Aquest postgrau ofereix els coneixements teòrics i pràctics per a la intervenció i mediació de conflictes en l’espai comunitari, la xarxa de serveis públics, el treball en equip d’institucions i organitzacions... Ofereix, a més a més, un mòdul dedicat exclusivament a la gestió de
conflictes en les entitats del tercer sector

test image

news-iconNotícia > Jurídic

Increment de les vendes d'armes en un 33,37% respecte de l'any 2008

Aquesta és una de les conclusions de l’informe Anàlisi de les exportacions espanyoles de matèria de defensa i doble ús 2009.

test image

news-iconNotícia > Jurídic

Foment de la Mediació a tot Catalunya

El Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya va signar el passat 21 de juny un conveni de col•laboració amb els Degans de 14 col•legis d’advocats per tal de posar en funcionament 29 punts de servei d’orientació sobre mediació arreu de Catalunya.

test image

news-iconNotícia > Internacional

Analitzat el grau de pacificació a 149 països

S'ha publicat el Global Peace Index (Índex de la Pau Mundial) del 2010, estudi que aplega informació sobre el grau de pacificació de cent quaranta-nou països. Nova Zelanda, Islàndia i el Japó ocupen el primer, segon i tercer lloc i són els països més pacífics, mentre que, l'Iraq (el darrer al rànquing), Somàlia, Afganistan i Sudan són els països en situació de més conflicte.

test image

news-iconNotícia > Internacional

Diagnòstic en profunditat, però també divulgatiu, de l'evolució de la pau i els conflictes mundials

S'ha publicat l'Anuari 2010 dels Processos de Pau de l'Escola de Cultura de la Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona. Una 5ª edició en la qual s'analitzen els conflictes en els que hi ha negociacions per a arribar a un acord de pau, amb independència que aquestes negociacions estiguin formalitzades, es trobin en fase exploratòria, transcorrin satisfactòriament o, al contrari, es trobin estancades o en crisi.

test image

news-iconNotícia > Internacional

Recurs: una Base de dades de Conflictes i Construcció de Pau

Aquesta Base de dades de Conflictes i Construcció de la Pau és una eina que pretén contribuir al seguiment i anàlisi de la conflictivitat internacional. Aquest instrument ofereix informació sobre una trentena de conflictes armats actius en el món, també amb referència a la dimensió de gènere.

test image

news-iconNotícia > Comunitari

Guanyadors del PREMI NAFENT 2009

Es falla el Premi Nafent 2009. Un premi que vol premiar una gestió alternativa dels conflictes a les diferents comarques de Catalunya. Ja coneixem els grups de joves guanyadors. Els més implicats d’aquest any en qüestió de gestió i resolució de conflictes en entorns socials conflictius.

test image

news-iconRecurs > Jurídic

Resolució de conflictes de forma extrajudicial (I): L’arbitratge i la transacció

Les persones físiques així com les persones jurídiques –associacions i fundacions-, en el cas de controvèrsia o vulneració de drets poden acudir als tribunals per defensar els seus interessos.
És cert que la via de solució de conflictes més coneguda és la judicial, però n’hi ha d’altres que també convé tenir en compte. D’una banda la transacció i l’arbitratge que seran objecte d’estudi en aquest recurs i d’altra banda la mediació.