Conservació

Entitats del sector ambiental alerten riscos sobre el sector a causa de la situació política

news-iconNotícia > Ambiental

El sector ambiental alerta de l'impacte del 155 sobre el medi ambient

L'Obrador del Tercer Sector Ambiental, el col·lectiu Conservació.cat i la Plataforma per la Qualitat de l'Aire prevenen sobre la situació del medi ambient a Catalunya.

Els prats de dall reuneixen una gran biodiversitat

news-iconNotícia > Ambiental

La importància dels prats de dall

El 7 d'octubre la Iaeden i la Xarxa de Custòdia del Territori organitzen una jornada al voltant de la gestió d'aquests hàbitats semi naturals, que es caracteritzen per la seva gran riquesa en flora i insectes.

Estiu ambiental

news-iconNotícia > Ambiental

Estiu amb compromís ambiental

Prendre'ns cura del medi ambient és un compromís que ens acompanya també l'estiu. Adoptant hàbits més sostenibles, implicant-nos en projectes d'entitats ambientals o fent ecoturisme.

coneixement del món animal

news-iconNotícia > Ambiental

2a Edició del Postgrau sobre Coneixement del Món Animal

Animal Latitude i la Universitat de Barcelona ofereixen la 2a edició d'aquest postgrau teòric i pràctic, que s'adapta als interessos i inquietuds actuals de les persones interessades en la fauna i el medi ambient.

Foto: Wildcat Bluff Nature Center

news-iconNotícia > Ambiental

Encontres Animals al barri de Gràcia de Barcelona

Per aquest any 2017, l’Associació Animal Latitude organitza de nou els Encontres Animals, un projecte de divulgació ambiental que vol acostar el món de la fauna al públic en un local musical del barri de Gràcia.

Xavier Martí és el president de l'Associació Hàbitats (imatge: Xavier Martí)

news-iconNotícia > Ambiental

Xavier Martí: "La millor manera perquè un espai natural es conservi és fer-ne partícip a la gent"

L'Associació Hàbitats mobilitza cada any milers de voluntaris i voluntàries pels rius i rieres de Catalunya, en el marc del Projecte Rius. Parlem amb Xavier Martí, president de l'Associació.

news-iconNotícia > Ambiental

Jornades Tècniques sobre Fauna Urbana a Barcelona

La setmana vinent es portaran a termes les primeres Jornades Tècniques de Fauna Urbana a Barcelona, una oportunitat per a conèixer a professionals i entitats que s'encarreguen de la seva gestió.

L'Associació Hâbitats  ha programat 5 noves sessions formatives per incorporar-se al Projecte Rius (imatge: projecterius.cat)informa

news-iconNotícia > Ambiental

5 jornades de formació per incorporar-se al Projecte Rius

Durant el setembre i l'octubre l'Associació Hàbitats organitza 5 sessions formatives per a tots aquells grups de voluntariat que desitgin incorporar-se al Projecte Rius.

Pinord elabora el vi solidari Nox, amb el qual contribueix a la conservació de les òlibes i els xots (imatge: wnature.org)

news-iconNotícia > Ambiental

Nox, un vi per la conservació dels mussols

Els cellers Pinord han presentat el vi solidari Nox, amb el qual col·laboren en el projecte de conservació de rapinyaires nocturnes amb l'entitat World Nature.

Es busquen voluntaris pel projecte de conservació del voltor a Alinyà (imatge: Fundació Catalunya La Pedrera)

news-iconNotícia > Ambiental

Voluntariat pel projecte de conservació del voltor negre

Es busquen persones voluntàries que vulguin col·laborar al projecte de reintroduccó del voltor negre a la muntanya d’Alinyà, amb la Fundació Catalunya La Pedrera aquest estiu.

news-iconOpinió

El moviment ecologista, clau en la protecció de la natura a Catalunya

Amb l’arribada de la democràcia es van constituir a Catalunya diferents organitzacions d’estudi i conservació de la natura.

news-iconNotícia > Ambiental

Bussejant amb taurons

Actualment és de gran importancia conèixer la situación actual de las poblacions de taurons, i els métodes d'investigació i estudi existents. Un exemple són els projectes que es realitzen a Costa Rica.

Pancarta col·locada per l'entitat. Font: GDT

news-iconNotícia > Comunitari

Neix a Torelló una plataforma en defensa de l'aigua

La nova entitat té com a objectiu vetllar per la qualitat de l’aigua que arriba als consumidors i la defensa dels valors mediambientals.

Guillem Mas, de l'associació Paisatges Vius (imatge:PaisatgeVius.org)

news-iconNotícia > Ambiental

Guillem Mas : "Els acords de custòdia són una eina per assolir la conservació de la natura"

Parlem amb Guillem Mas, de l'associació Paisatges Vius, entitat ambiental dedicada a la conservació de la natura, que ha signat acords de custòdia del territori.