Contractació pública

Llibreta

news-iconNotícia > Projectes

Entitats, comenceu l’estiu estant al dia!

La Confederació organitza dues sessions que tractaran la nova llei de contractes del sector públic i la prevenció de l’assetjament sexual en l’entorn de treball.

Programa de millora de competències en contractació Pública per a entitats del Tercer Sector Social. Font: La Confederació

news-iconEsdeveniment > Curs

Programa de millora de competències en contractació pública (Girona)

Aquesta formació ofereix a les entitats del tercer sector eines teòriques i pràctiques a tenir en compte a l'hora de presentar-se a licitacions públiques.

La nova llei es va aprovar amb el suport de tots els partits excepte PP i Ciutadans

news-iconNotícia > Jurídic

La nova llei de contractació pública, publicada al BOE

La legislació pretén acabar amb les ofertes ‘low cost’ i prioritzar els costos salarials establerts en els convenis sectorials respecte els fixats pels convenis d’empresa.

Laia Grabulosa, directora de La Confederació

news-iconNotícia > Jurídic

"Les entitats hem de conèixer els nostres drets i deures a l’hora de fer front a un concurs públic"

Laia Grabulosa, directora de La Confederació, ens parla del Programa de millora de competències en contractació pública adreçat al Tercer Sector que aquesta organització posa en marxa els mesos de novembre i desembre a Barcelona.

El projecte fa referència a serveis d'atenció i acompanyament a gent gran i gestió de residències, entre molts altres.

news-iconNotícia > Jurídic

El Govern català dona llum verda al projecte de Llei de Contractes de Serveis a les persones

El document prioritza els criteris de qualitat i continuïtat sobre els econòmics a l’hora de seleccionar les entitats i empreses contractades.

Més d'una vintena de municipis catalans s'han adherit a la campanya.

news-iconNotícia > Econòmic

Firma per una contractació pública lliure de paradisos fiscals

Exigir a les administracions que no contractin empreses que operen en paradisos fiscals és l’objectiu d’aquesta campanya impulsada per la Plataforma Fiscalitat Justa i Intermon Oxfam.

Codi sobre Contractació Pública Socialment Responsable

news-iconNotícia > Jurídic

El Govern català aprova un codi per promoure la contractació pública socialment responsable

El document reuneix clàusules, guies i recomanacions que ja estan en funcionament i n’incorpora de noves vinculades a la igualtat, la transparència fiscal i el comerç just, entre d’altres àmbits.

Les oportunitats que ofereix la Contractació pública com eina per a una economia més social es van posar en relleu en la jornada

news-iconNotícia > Econòmic

La Confederació reivindica que les Administracions prioritzin el Tercer Sector en la provisió de serveis a les persones

Les oportunitats que ofereix la contractació pública com a eina per a una economia més social es van posar en relleu en la jornada que l'entitat va celebrar el mes de juny a Barcelona.

Programa millora competències en matèria de contractació pública

news-iconNotícia > Formació

El Tercer Sector: aliat estratègic per un nou model de col·laboració públic-social en la provisió de serveis a les persones

La jornada conclou el Programa de millora de competències en matèria de contractació pública per entitats del tercer sector social.

news-iconOpinió

Tercer Sector i contractació pública

Quin és l'estat de la contractació pública lligada al tercer sector? Quins són els nous models de col·laboració? Pot ser el tercer sector un aliat estratègic en aquest camp? Aquestes i d'altres reflexions són les que ens planteja el president de La Confederació.

Logotip de La Confederació

news-iconNotícia > Jurídic

Contractació pública: programa de millora de competències per a entitats

La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social organitza una formació per ajudar les entitats a afrontar en millors condicions els processos de licitació pública. Les inscripcions al programa ja són obertes!

L’acte tindrà lloc el 14 de març a Barcelona. Font: Taula d’Entitats del Tercer Sector Social

news-iconNotícia > Jurídic

La Taula d’Entitats del Tercer Sector organitza una jornada sobre contractació pública en els serveis a les persones

L’acte tindrà lloc el 14 de març a Barcelona i comptarà amb la participació de membres de l’administració i de l’àmbit associatiu. Les inscripcions ja estan obertes.

La guia s'ha consensuat amb actors socials i empresarials. Font: Ajuntament de Barcelona

news-iconRecurs > Jurídic

Guia de contractació pública social de l’Ajuntament de Barcelona

Per primera vegada, el consistori ha fet pública una guia de contractació social que les entitats han de conèixer. A continuació, repassem els punts més destacats.

Fulletó informatiu sobre la Guia de contractació pública de l'Ajuntament de Barcelona. Font: Ajuntament de Barcelona

news-iconNotícia > Jurídic

L’Ajuntament de Barcelona publica una Guia de contractació pública social

El document inclou nous criteris per potenciar els drets laborals, l’economia cooperativa, la igualtat de gènere o el comerç just i disminuir el pes de l’oferta econòmica en els concursos públics.

Josep Vidal, director general d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa de la Generalitat. Font: La Confederació

news-iconNotícia > Social

Josep Vidal: "La figura del concert social permetrà donar estabilitat i prioritzar aquelles entitats que ja estan prestant serveis socials"

El director general d'Economia Social, Tercer Sector, Cooperatives i Autoempresa de la Generalitat de Catalunya, Josep Vidal, explica en aquesta entrevista les mesures que està promovent el govern català per enfortir l'economia social.

Sessió informativa sobre la Directiva Europea de contractació pública organitzada per La Confederació. Font: Suport Associatiu.

news-iconNotícia > Jurídic

El Govern català aprova un decret llei de mesures urgents sobre contractació pública

La resolució introdueix la concertació social i la gestió delegada com a nous sistemes de contractació per a la prestació de serveis socials.

Signatura contracte public_font:flickr

news-iconRecurs > Econòmic

Acreditar la solvència de l'entitat

Les entitats que es presenten a licitacions de concursos públics de prestació de serveis han d'acreditar la seva solvència econòmica financera, i també la seva solvència tècnica.

Signatura contracte

news-iconNotícia > Jurídic

Creat el Tribunal Català de contractes del Sector Públic

Es crea el Tribunal Català de contractes del Sector Públic, es tracta d’un òrgan de caràcter col·legiat format per tres membres, que ha de donar resposta als recursos interposats en matèria de contractació pública.

Contractes públics per a entitats socials

news-iconNotícia > Social

El Govern reserva prop de 7 milions d’euros per a contractes públics amb entitats socials

En el Consell Executiu de dimarts 28 de maig, el govern de la Generalitat ha aprovat l’import de la contractació pública que els diferents departaments de la Generalitat, organismes autònoms i empreses públiques hauran de destinar a entitats d'inserció sociolaboral o que treballin amb persones amb risc d'exclusió social.

Internacional. Font: PublicDomainPictures (Pixabay)

news-iconNotícia > Projectes

Contractació pública internacional per a entitats d’acció social

ECAS i ACC1Ó celebren el 5 d’abril una jornada conjunta on es detallaren tots els mecanismes que cal tenir present per a la internalització de l’organització.

Imatge món

news-iconNotícia > Jurídic

Les entitats demanen més contractes públics en lloc de subvencions

Enfront de la situació econòmica actual les entitats del Tercer Sector demanen a les administracions més contractació en lloc d’haver de dependre d’ajuts o finançament públic.

Logo de la  Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya

news-iconNotícia > Jurídic

La Taula del Tercer Sector denuncia males pràctiques en la contractació pública

El passat 28 de gener la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social i la Confederació Empresarial de l’Economia Social de Catalunya van denunciar les males pràctiques que es duen a terme en la contractació pública i que, segons elles, afecta directament a la qualitat dels serveis a les persones.

Portada de la publicació elaborada per la Taula

news-iconNotícia > Projectes

El valor afegit del Tercer Sector en la prestació de serveis públics

La Taula d’entitats celebra el proper 1 de desembre una nova jornada de debat sobre la contractació pública.

news-iconNotícia > Jurídic

Contractació pública responsable a la Unió Europea?

Aquest passat mes de juliol, el Comitè Econòmic i Social Europeu va aprovar el seu dictamen sobre el “Llibre Verd sobre la modernització de la política de contractació pública de la UE, cap a un mercat europeu de la contractació pública més eficient” recolzant les polítiques d’inclusió de clàusules socials en la contractació pública.

news-iconNotícia > Jurídic

Foment de la contractació pública amb entitats sense ànim de lucre per aquest any 2011

El Govern acorda formalitzar durant el decurs de 2011 contractes administratius d’obres, subministraments o serveis amb entitats sense ànim de lucre o centres de caràcter social per valor de 8’2 milions d’euros.