Fòrum

La cultura popular en l'ensenyament

news-iconEsdeveniment > Acte

Fòrum d’Educació i Cultura Popular

L'esdeveniment s'emmarca a la mostra 'Som Cultura Popular' d'enguany i tractarà entre els seus temes la relació entre l'educació en el lleure i les tradicions culturals.

La cultura popular en l'educació

news-iconNotícia > Comunitari

L'educació en el lleure serà un dels temes del Fòrum d’Educació i Cultura Popular

L'esdeveniment s'emmarca a la mostra 'Som Cultura Popular' d'enguany i vol donar peu al debat, la reflexió, l'aprenentatge i l'intercanvi sobre l’educació i la seva relació amb la cultura popular.

Del 31 de maig al 2 de juny es celebra a Barcelona el Forum dels Boscos Urbans ( imatge : efuf2017.amb.cat)

news-iconNotícia > Ambiental

El valor dels boscos urbans

L'Atles del Fòrum Europeu de Boscos Urbans és una eina participativa en la qual es pot col·laborar recollint projectes i iniciatives sobre els boscos urbans i els seus marges.

Imatge del programa de la trobada

news-iconNotícia > Comunitari

El XIX Fòrum d’Estudis sobre la Joventut tindrà com a eix temàtic la immigració juvenil

En aquesta trobada es reflexionarà sobre l’impacte que té l’emigració juvenil a Catalunya i sobre com es pot actuar per facilitar l’experiència laboral internacional de les persones joves.

Conferència en una de les anteriors edicions del fòrum

news-iconNotícia > Cultural

FCForum 2015: trobada a Barcelona al voltant de la Cultura Lliure

La setena edició del Free Culture Forum tindrà lloc entre els dies 30 d'octubre i 2 de novembre per parlar i crear una agenda sobre la cultura lliure, l'accés al coneixement i la democràcia en xarxa, entre d'altres temes.

Fragment de la imatge de capçalera del web del fòrum

news-iconNotícia > Comunitari

Fòrum veïnal sobre l'urbanisme de Barcelona

La trobada està organitzada pel moviment veïnal de la ciutat i vol apropar els veïns i les veïnes a les decisions públiques sobre l’entorn urbà que els envolta.

XVI Fòrum d’Energia Sostenible

news-iconNotícia > Ambiental

Energia sostenible i ben comunicada

El 14 de maig serà un dia per reflexionar sobre l’energia a casa nostra, a través del XVI Fòrum d’Energia Sostenible i la XXVIII Conferència Catalana per un futur sense nuclears i energèticament sostenible.

Logotip del World Forum for Democracy

news-iconNotícia > Internacional

Es busquen joves que vulguin repensar la democràcia

Del 23 al 29 de novembre se celebrarà a Estrasburg la segona edició del World Forum for Democracy. Per tal que la joventut hi tingui una representació destacada, 40 joves d'entre 18 i 30 anys tindran l'oportunitat de participar-hi. Vols ser un d'ells?

Logotip Spainsif

news-iconNotícia > Econòmic

I Fòrum de la Inversió Socialment Responsable

Amb la participació de gairebé 200 assistents, el passat dilluns 16 de juliol va arrencar el I Fòrum de la Inversió Socialment Responsable (ISR) conduït per la fundació Spainsif. L’entitat va organitzar cursos i taules rodones on van cercar solucions efectives per sortir de la crisi d’una forma solidària i responsable.

Logotip de Forif

news-iconNotícia > Internacional

Es crea una plataforma per aprofundir en la transparència de les organitzacions

Xarxes de fundacions llatinoamericanes i espanyoles han creat FORIF, el Fòrum Iberoamericà de Fundacions, amb l'objectiu d'aprofundir en bones pràctiques de govern d'organitzacions, de transparència, i d'impacte i la seva avaluació.

test image

news-iconNotícia > Comunitari

15è Fòrum FEDAIA sobre les mancances dels infants que es troben en situació de risc

La FEDAIA organitza el seu 15è Fòrum sobre “Pobreses invisibles en la infància: un risc per a les seves oportunitats” per aprofundir en les mancances que a nivel educatiu, afectiu, social i familiar afecten als infants que es troben en situació de risc.

test image

news-iconNotícia > Internacional

Sobirania alimentària: una resposta europea a la crisi

Entre el 18 i el 21 d'agost, 400 delegats de 34 estats europeus s'han reunit en la ciutat austríaca de Krems, en el primer Fòrum Europeu per a la Sobirania Alimentària (Nyeleni 2011).

test image

news-iconNotícia > Cultural

Dissabte 10 i diumenge 11 setembre de 2011: Fòrum de les Associacions de Perpinyà

Els propers dissabte 10 i diumenge 11 de setembre tindrà lloc a Perpinyà, “El XIX è Fòrum de les Associacions” una fira tradicional d’entitats sense ànim de lucre, que enguany s’agermanarà amb la “Festa de l’Esport”.

test image

news-iconNotícia > Social

II Fòrum de serveis socials municipals

Avui i demà, 3 i 4 de març de 2011, se celebra el II Fòrum de serveis socials municipals a l'Auditori ONCE (Gran Via de les Corts Catalanes, 400 de Barcelona). Un fòrum que pretén reflexionar sobre l'actual escenari econòmic i social, el rol dels serveis socials municipals, els reptes i prioritats.

test image

news-iconNotícia > Comunitari

Vols participar en un fòrum de desenvolupament juvenil a Sofia, Bulgària?

Vols formar part d’un projecte europeu?

Es tracta d’un fòrum titulat Youth in Development Forum, que tindrà lloc el juny de 2011 a Sofia, Bulgària. Ha estat dissenyat específicament per donar suport al lideratge dels joves i crear un diàleg que sobrepassi les fronteres nacionals, les línies culturals, i la diferència religiosa. Joves de 18 a 25 anys d'Europa i Àsia podran enviar propostes en els camps de la fotografia, idea de projecte o redacció per poder participar-hi.
test image

news-iconNotícia > Internacional

Fòrum Social Mundial 2011, una revisió

El Fòrum Social Mundial (FSM) ha tingut lloc aquests primers dies de febrer a Dakar. Seguint la línia d'edicions anteriors, s'han dut a terme activitats autogestionades, seminaris, tallers, ponències..., i la Declaració de Moviments Socials. Tot un seguit d'alternatives, que, aquest any, ha quasi coincidit amb l'esclat de les revoltes populars a països del Magrib i d'Orient Pròxim. Ja us hem informat sobre la participació catalana al FSM, sobre els eixos bàsics i informació complementària d'una alternativa al Fòrum Econòmic de Davos, origen, el 2001, de la primera edició a Porto Alegre (Brasil), veiem una revisió.

test image

news-iconNotícia > Internacional

El Fòrum Social Mundial aterra a Dakar, Senegal, Àfrica. Article d'Esther Vivas

Un article-crònica des de Dakar. Esther Vivas ens posa al corrent d'un moviment social global sense retorn. Un nou Fòrum Social Mundal (FSM). Moviments socials per "Un altre món possible". Ens ho explica Esther Vivas.

test image

news-iconNotícia > Comunitari

Balanç del VI Fòrum contra les violències de gènere i el III Fòrum europeu

Demà dimecres 15 de desembre, a les 19h a la seu de la Plataforma unitària contra la violència de gènere, C/ Junta de comerç, 17 entresòl 1a, ens conviden a col·laborar en l'el·laboració del balanç del VI Fòrum contra les violències de gènere i el III Fòrum europeu celebrats el passat 18, 19 i 20 de novembre.

test image

news-iconNotícia > Internacional

Preparats per canviar?

Aquesta es la pregunta que ha sigut debatuda en un Fòrum experimental sobre la cultura i la innovació social a Europa i la Mediterrània que ha tingut lloc a Ljubljana (Eslovènia) del 2 al 4 de desembre. El Fòrum és part d’un projecte més ampli en el que participen organitzacions culturals de França, Eslovènia, Montenegro, i també la Universitat de València. Podeu participar a través d'una enquesta.

test image

news-iconNotícia > Internacional

Obertes les inscripcions pel Fòrum Social Mundial (FSM) del 2011

El procés del FSM té la propera parada a Dakar, Senegal, 6 a 11 de febrer, a 4 hores de Barcelona, via Las Palmas. És una nova edició centralitzada, com va ser el 2001 a Porto Alegre (Brasil), la primera edició d'aquesta trobada de moviments socials d'arreu, o a altres ciutats posteriorment. També s'han fet edicions descentralitzades, locals o nacionals (com el Forum Social Català) o macroregionals (per exemple el Fòrum Social Europeu, o el de la Mediterrània -que va tenir lloc a Barcelona el 2005-). És un procés de xarxa i de proposta global d'alternatives per part de col·lectius socials plurals.

test image

news-iconNotícia > Ambiental

Global Eco Forum

Eco-union organitza la tercera edició del Global Eco Forum, amb la col·laboració d'entitats públiques i privades i la participació d'un grup d'experts catalans i de l'àmbit internacional en el camp de la sostenibilitat, la responsabilitat i l'ecoinnovació.

test image

news-iconNotícia > Jurídic

VI Fòrum "Els reptes del Tercer Sector davant de la crisi"

El VI Fòrum del Tercer Sector pretén reflexionar i debatre sobre les conseqüències de la crisi econòmica, així com els reptes i les maneres que des del Tercer Sector es pugin afrontar.

test image

news-iconNotícia > Internacional

12è Fòrum Unió Europea-ONG de drets humans

Com a part dels esdeveniments de la Presidència belga de la UE que s’acaba d’inaugurar, els dies 12 i 13 de juliol té lloc a Brussel.les el 12è Fòrum UE-ONG sobre drets humans. Aquest fòrum es centra en els instruments de drets humans de la UE i particularment en el Tractat de Lisboa.

test image

news-iconNotícia > Internacional

'Un altre món és possible, un altre Estats Units és necessari'. Conclou el II Fòrum Social USA

Aquest va ser el lema. Quan ens parlen del procés del Fòrum Social Mundial (FSM), pensem en Porto Alegre (Brasil), Nairobi (Kenya), Bombai (Índia), o en els processos regionals -o locals- (per exemple el FSCat o el FSMed). Se'ns pot fer difícil pensar que Estats Units, també té col·lectius i ONG que organitzen un Fòrum Social descentralitzat, previ al Fòrum Social Americà que tindrà lloc al setembre 2010 a Paraguai. I abans que el nou Fòrum Social Mundial centralitzat que té lloc a Dakar (Senegal), el gener de 2011.

test image

news-iconNotícia > Internacional

El procés del Fòrum Social Mundial arriba a Europa, de nou

Tenim a les portes, a més del Fòrum Social de les Amèriques, el Fòrum Social Europeu, que té lloc (amb inscripcions i propostes d'activitats obertes), de l'1 al 4 de juliol'10 a Istambul, Turquia. Els col·lectius socials es mouen, seguint el procés del Fòrum Social Mundial, cada cop més descentralitzat.

test image

news-iconNotícia > Internacional

Dins del procés del Fòrum Social Mundial. Comencen les inscripcions per al IV Fòrum Social Amèriques

S'intensifiquen els preparatius per al IV Fòrum Social Amèriques, que tindrà lloc a Asunción, Paraguai, del 11 al 15 d'agost pròxim.

test image

news-iconNotícia > Internacional

Girona: I Fòrum Mundial pels Drets Col·lectius dels Pobles

Els propers dies 23 a 26 d'abril el CIEMEN organitza el primer Fòrum Mundial pels Drets Col·lectius dels Pobles. En aquest fòrum, el CIEMEN, vol aplegar entre trenta i quaranta delegacions de nacions sense estat d'arreu del món per debatre sobre la vigència i les dimensions del dret a decidir.

test image

news-iconNotícia > Internacional

Promotors del FSCat (Fòrum Social Català) debaten sobre la continuïtat del Fòrum, aquest març

El Fòrum Social Català, dins del procés del Fòrum Social Mundial, estableix els objectius d'un grup de continuïtat, amb conclusions bàsiques com: Reforçar els moviments socials catalans; Mantenir una connexió amb el procés del FSM; Afavorir el debat entre els moviments; i treballar en la mesura del possible per reduir les febleses del FSCat (visibilització als mitjans, extensió territorial, impacte polític).

test image

news-iconNotícia > Internacional

Què ha significat el FSCat 2010, en vídeo online

Tanquem -pel moment, ja que es tracta d'un procés- el seguiment que hem fet del Fòrum Social Català'10; una edició del Fòrum Social Mundial que ha sigut, com altres anys, descentralitzat i que s'ha realitzat en nombroses viles i ciutats d'arreu del món. I ho fem amb un seguit de vídeos de Okupem les Ones, que es defineix com una televisió de moviments socials de Barcelona.

test image

news-iconNotícia > Internacional

Declaració de l’Assemblea de Moviments Socials de Catalunya (FSCat 2010) i properes accions

Durant les dues jornades del FSCat 2010 que va tenir lloc a la Universitat de Barcelona el dissabte i diumenge, 30 i 31 de gener, van assistir més de 3000 persones. Es van organitzar més de 100 seminaris i tallers, exposicions i altres activitats culturals amb un clar sentit reivindicatiu amb l'objectiu de "plantejar alternatives a l'actual crisi del sistema capitalista amb les seves múltiples vessants".

test image

news-iconNotícia > Internacional

Crida puntual de voluntariat "per un altre món possible"

Per tal d'aconseguir una bona coordinació i organització de tots els espais i donar un bon servei als participants els dies que se celebra el FSCat, els dies finals de gener'10, el FSCat (a Barcelona, UB) necessita voluntariat que ajudin a fer-ho possible. Segueixen les tasques a fer, i aquí pots tenir informació sobre què significa el FSCat.

test image

news-iconNotícia > Internacional

Recta final pel II Fòrum Social Català (FSCat), 25 a 31 de gener 2010: participació i alternatives

Enguany el Fòrum Social Mundial torna a ser descentralitzat després de la decisió del FSM-2009 a Belem (Brasil), i és en aquest context que s'ubica el FSCat. Barcelona (amb els 3 dies finals centralitzats a la seu Central de la Universitat de Barcelona), Girona, Sabadell, Sant Adrià del Besos, Badalona, Santa Coloma i Maresme són les extensions territorials del FSCat d'enguany, en la seva 2ª edició. Dies de ciutadania i alternatives.

test image

news-iconNotícia > Comunitari

Les caixes d’estalvi i el tercer sector: “El segle de la Igualtat”

Els dies 10 i 11 de Desembre es celebra a Madrid el Fòrum que aglutina diferents institucions del Tercer Sector juntament amb les caixes d’estalvi, amb l’objectiu de debatre aspectes del sector i analitzar-los.
test image

news-iconNotícia > Internacional

Noves notícies del Fòrum Social Català

Des del primer Fòrum Social Mundial, celebrat a Porto Alegre el 2001, passant pels Fòrums Socials Europeus i els Fòrums Socials locals, aquestes trobades d’activistes d’arreu del món s’han establert com una cita ineludible per debatre i teixir estratègies pel canvi social. Del darrer FSM que va tenir lloc a Belém el gener del 2009, en sorgeix la crida internacional per a la realització de diferents fòrums locals descentralitzats. S’hi va incidir en la necessitat de desenvolupar un procés de treball col·lectiu en sintonia amb l’evolució dels efectes de la crisi i les diverses respostes emergents. Informació prèvia a xarxanet.

test image

news-iconNotícia > Internacional

Crida de l’Assemblea de Moviments Socials (FSCat 2010)

La publiquem. “Seguint la crida del Fòrum Social Mundial, celebrat a Belem (Brasil) a començament de 2009, moviments socials de tota Catalunya ens trobarem el pròxim mes de gener de 2010 a Barcelona per celebrar el segon Fòrum Social Català, compartir experiències i lluites, analitzar les causes i conseqüències de la crisi, i elaborar col·lectivament alternatives al capitalisme, responsable d’aquesta crisi global.” Informació prèvia publicada a xarxanet.org: Crida a propostes. Cap al Fòrum Social Català (FSCat) 2010, 25-31 de gener (límit: 20 de novembre; límit de participació: fins i dins del FsCat).

test image

news-iconNotícia > Cultural

Vè Fòrum Auriga. Diàleg sobre la tradició grecoromana a Catalunya.

El Vè Fòrum Auriga dissertarà els dies 7 i 8 de novembre de 2009, a la Capital de la Cultura Catalana Figueres 2009, sobre les aportacions del món antic en temps de crisi.

test image

news-iconNotícia > Internacional

Crida a propostes. Cap al Fòrum Social Català (FSCat) 2010, 25-31 de gener

L'organització del Forum Social Català 2010 ja està en marxa i s'espera la vostra col·laboració. La proposta d'activitats i/o seminaris per aquest FSCat 2010 ja la podeu fer des de la web del FSCat abans del 20 de novembre.

test image

news-iconNotícia > Social

IV Fòrum FECEC: la realitat del dolor oncològic

En la seva 4a edició, el Fòrum FECEC continua amb la seva vocació de ser un punt de trobada entre els professionals especialitzats en oncologia i, els pacients i familiars, amb l’objectiu de debatre sobre diferents aspectes de la realitat actual del càncer.