Fundació Jaume Bofill

Programa Etcètera de l'Ajuntament de Granollers que forma part de la iniciativa EDUCACIÓ360

news-iconNotícia > Comunitari

Neix l’aliança 'EDUCACIÓ360. Educació a temps complet'

La Federació de Moviments de Renovació Pedagògica, la Fundació Jaume Bofill i la Diputació de Barcelona engeguen aquesta iniciativa per integrar totes les oportunitats educatives a Catalunya.

L'Estructura de Drets Humans es va crear el novembre passat

news-iconNotícia > Jurídic

Una desena d’entitats integren el consell assessor de l’Estructura de Drets Humans

Irídia, Dincat i Amnistia són algunes de les organitzacions del nou ens, que farà incidència política en l’àmbit dels drets humans.

Pissarra i missatge alumne

news-iconNotícia > Projectes

Beques efectives per evitar l’abandonament escolar prematur

El debat mostrarà diversos models d’implantació d’aquests ajuts a través del punt de vista de tres persones expertes.

Reunions amb les famílies. Font: AMPA Vall de Palau

news-iconNotícia > Projectes

Com millorar les reunions amb les famílies?

El seminari en línia permetrà conèixer estratègies per fer reunions de nivell que ajudin a implicar les famílies i compartir el projecte de centre.

Fundació Jaume Bofill.

news-iconNotícia > Projectes

La innovació educativa contra les desigualtats

L’OCDE, la Fundació Jaume Bofill i el CIDOB us conviden a debatre i analitzar com la innovació educativa pot ser motor per a la millora de l’aprenentatge i la superació de les desigualtats educatives.

Curs de català organitzat per l'AMPA Vall de Palau. Font: Flickr de l'AMPA

news-iconNotícia > Comunitari

El potencial de les famílies per millorar l'escola

El 97% dels centres escolars catalans compten amb una associació de pares i mares d'alumnes i cada cop es fa més palpable que la participació i implicació de les famílies a l'escola enriqueix l'educació.

Presentació de l'estudi sobre Nous lideratges al CCCB. Foto: Joan Moyà Köhler

news-iconNotícia > Comunitari

5 perfils de lideratge entre els joves catalans

Un estudi de l’IGOP i la Fundació Bofill que es va presentar ahir a Barcelona analitza com els joves implicats en causes socials i polítiques entenen el lideratge actualment.

Una nena i una voluntària del programa LECXIT. Imatge de la web de LECXIT

news-iconNotícia > Comunitari

LECXIT busca voluntaris per ajudar els infants amb la lectura

Des de fa uns anys aquest projecte de voluntariat ajuda a millorar la comprensió lectora dels infants. Per al nou curs, calen voluntaris al districte de Ciutat Vella de Barcelona i al municipi del Prat de Llobregat.

Imatge de la Jornada Educació Avui de la Fundació Jaume Bofill

news-iconNotícia > Comunitari

La Fundació Jaume Bofill porta a debat l'educació

La reflexió i el debat seran els protagonistes de les II Jornades Educació Avui organitzades per la Fundació Jaume Bofill els dies 19 i 20 de febrer.

Imatge: Fundació Jaume Bofill

news-iconNotícia > Internacional

"Liderar per aprendre": Congrés Internacional de Lideratge per a l'Aprenentatge

Un espai, gratuït i obert a tothom, d'anàlisi entorn al lideratge en espais d'aprenentatge formal i no formal: des de la teoria a les experiències, i diàleg entre la recerca i la pràctica.

Grup d'estudi

news-iconNotícia > Internacional

Perspectives internacionals d'educació

Es presenten a Barcelona els resultats d'una enquesta internacional de l'OCDE sobre competències de la població adulta. Per indicar tendències, necessitats i reptes en el desenvolupament d'habilitats.

Voluntària i nen participant a LECXIT

news-iconNotícia > Comunitari

Fes-te voluntari/ària de LECXIT!

El programa de millora de la comprensió lectora LECXIT busca persones voluntàries disposades a invertir unes hores a la setmana a realitzar una activitat de lectura amb alumnes de primària.

Convocatòria de beca d'investigació en educació a l'OCDE 2013-2014

news-iconNotícia > Internacional

Convocatòria de beca d'investigació en educació a l'OCDE 2013-2014

La Fundació Jaume Bofill, en col·laboració amb l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), obre una convocatòria de beca adreçada a investigadors que vulguin fer una estada a la Direcció d'Educació de l'OCDE, institució de referència en recerca comparada a nivell internacional amb seu a París.

Imatge de pinces d'estendre, metàfora de la desigualtat

news-iconNotícia > Comunitari

Com som? Material didàctic per comprendre la societat catalana

Conèixer les desigualtat socials i comprendre la societat catalana actual. Amb aquest objectiu la Fundació Jaume Bofill posa a disposició d’escoles, instituts i entitats educatives material didàctic interactiu.

Projecte d'Aprenentatge Servei a Mataró. Font: apsmataro.blogspot.com.es

news-iconNotícia > Projectes

Aprenentatge Servei: compromís i inclusió social

ECAS organitza, en col·laboració amb la Fundació Jaume Bofill i el Centre Promotor d’Aprenentatge Servei, un acte on s’abordarà com aquesta proposta educativa pot ajudar a millorar la situació d'una comunitat concreta i de les persones que el conformen.

Trobada organitzada per l'AMPA de l'escola Pau Vila de Sant Feliu de Llobregat.

news-iconNotícia > Comunitari

“Famílies amb veu” reivindica el paper de pares i mares en l’educació

La Fundació Jaume Bofill i les principals federacions d’AMPA de Catalunya han posat en marxa un projecte per impulsar el protagonisme de les famílies en els canvis i millores educatius.

Dona gran en una parada

news-iconNotícia > Comunitari

Dona, més de 49 i sense estudis? Alt risc de vulnerabilitat social!

La desigualtat social a Catalunya s’ha disparat des de 2008 com a conseqüència de la crisi econòmica i el 38% dels catalans ha empobrit. Però les dones, majors de 49 i sense estudis superiors són el sector més vulnerable a perdre estatus i renda, tal i com es desprèn del darrer estudi presentat per la Fundació Bofill.

Jordi Porta, en una imatge recent. Foto: Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

news-iconNotícia > Comunitari

Jordi Porta serà investit doctor “honoris causa” per la UAB

La Universitat Autònoma de Barcelona ha decidit investir doctor “honoris causa” Jordi Porta, president d'Unescocat, expresident d'Òmnium Cultural i de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i exdirector de la Fundació Jaume Bofill. Filòsof de formació, Porta ha fet aportacions significatives a les ciències socials i ha estat vinculat a multitud d’organitzacions de la societat civil.

Dona víctima de la pobresa. Font: Teo's photo (flickr.com)

news-iconNotícia > Social

Recerca acadèmica per combatre la pobresa estructural

Diversos acadèmics vinculats al món de la sociologia i el treball social van instar al govern a basar les polítiques públiques en les recerques acadèmiques, les quals proposen solucions i marquen les possibles línies d'acció per erradicar la pobresa estructural a Catalunya.

Convocatòria de beca d'investigació educativa a l'OCDE 2013

news-iconNotícia > Internacional

Convocatòria de beca d'investigació educativa a l'OCDE 2013

La Fundació Jaume Bofill, en col·laboració amb l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), obre una nova edició de la convocatòria de beca adreçada a investigadors i investigadores que vulguin fer una estada a la Direcció d'Educació de l'OCDE, institució de referència en recerca comparada a nivell internacional i amb seu a París.

Infant i voluntària del programa LECXIT a l'Escola Milà i Fontanals

news-iconNotícia > Social

LECXIT busca voluntaris per promoure la lectura

200 alumnes de 4t de primària de 10 escoles catalanes van participar el curs passat en el programa LECXIT de millora de la comprensió lectora. Aquest nou curs hi participaran encara més centres, per a la qual cosa són indispensables persones voluntàries que vulguin acompanyar els infants en la seva estona de lectura. T'hi apuntes?

Voluntària i alumna del programa LECXIT a l'Escola Milà i Fontanals

news-iconNotícia > Social

LECXIT, voluntariat per ajudar els infants a gaudir de la lectura

La competència lectora és bàsica perquè els i les alumnes avancin correctament en els seus estudis. Amb l'objectiu d'incrementar l'èxit educatiu mitjançant la millora de la comprensió lectora dels infants, durant aquest curs s'ha posat en marxa el projecte LECXIT, el qual no podria desenvolupar-se sense la participació de desenes de persones voluntàries.

Imatge: Red2021

news-iconNotícia > Internacional

La immigració a les aules, debat a Tarragona

La gestió de la diversitat cultural i l'exclusió educativa són els temes d'un debat organitzat per la Fundació Jaume Bofill, la Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia de la Universitat Rovira i Virgili i els Moviments de Renovació Pedagògica del Baix Llobregat i del Garraf. L'acte és el 24 d'abril a Tarragona.

Imatge del vídeo de la presentació de l'estudi de la Fundació Jaume Bofill

news-iconNotícia > Comunitari

Catalunya no és una societat tancada, rígida i classista

L’estudi “Educació i mobilitat social a Catalunya”, presentat per la Fundació Jaume Bofill, desmenteix alguns dels tòpics sobre la societat catalana. Els materials sobre aquest estudi i les seves conclusions ja es poden consultar.

Cartell programa LECXIT

news-iconNotícia > Projectes

Vols col·laborar en el foment de la lectura a l'educació secundària?

Comparteix amb els alumnes de 4rt de primària un espai de conversa i lectura que els ajudaran a consolidar els seus aprenentatges i a incrementar les seves competències lectores.

news-iconNotícia > Internacional

Com es pot millorar el fracàs escolar de l’alumnat nouvingut?

Tot i els esforços dels últims anys en l’acollida de l'alumnat immigrant, i l’especial atenció a la diversitat cultural, els resultats educatius d'aquest alumnat segueixen sent bàsicament baixos. Aquesta situació respon a força factors, però quins d’aquests factors es poden combatre des dels centres?

news-iconNotícia > Internacional

"Tot un món", ara també als centres educatius

TV3 i la Fundació Jaume Bofill han editat una carpeta amb els continguts de "Tot un món" que es distribuirà per centres d'ensenyament catalans. També està disponible a Internet.

news-iconNotícia > Internacional

TIC y Educación: Más allá del Ordenador en la Aula

El próximo 29 de junio tiene lugar en Can Bordoi (Llinars del Vallès, provincia de Barcelona, el Seminario TIC y Educación: Más allá del Ordenador en la Aula, organizado por la Fundación Jaume Bofill.