Ii congres europeu del voluntariat

Mans entrellaçades

news-iconRecurs > Jurídic

Aspectes legals i documentals del voluntariat I (1 de 3)

El coneixement dels aspectes legals i documentals del voluntariat ha de permetre una millor gestió i coordinació dels voluntaris i dels projectes que es portin a terme des de les entitats.

Persones il·lustrant la comunicació. Font: P Shanks (Flickr)

news-iconNotícia > General

Les claus de la bona comunicació associativa

Es diu que una bona entitat ha d’estar a Facebook i Twitter, tenir una pàgina web... Però més que tot això, cal dissenyar una bona estratègia i planificar la comunicació per tal que defineixi les accions que l’entitat durà a terme per fer arribar la seva causa a més persones i aconseguir els seus objectius.

news-iconOpinió

Aquest no és el voluntariat que volem, no només!

Arnau Garcia reflexiona sobre els continguts del 2n Congrés Europeu del Voluntariat.

news-iconOpinió

Benvolgut expresident

Bernat Ferrer escriu una carta a un hipotètic president sortint d'una entitat.

Àgora d'experiències

news-iconNotícia > Informàtic

Les Àgores del II Congrés Europeu del Voluntariat

L'espai Àgora d'experiències va ser el lloc on, dintre del II Congrés Europeu del Voluntariat, vam donar a conèixer algunes de les accions que duem a terme a Xarxanet.

Usuaris de twitter que han participat al debat

news-iconNotícia > General

Més de 100 persones debaten sobre el II Congrés Europeu del Voluntariat a la xarxa

Les xarxes socials s'han fet un important ressó del II Congrés Europeu del Voluntariat. A twitter, la xarxa on més participació hi ha hagut, més de 100 persones han aportat idees, comentaris i propostes tot utilitzant el hashtag #eurovol2011.

Trobada del Marketplace

news-iconNotícia > General

Una cinquantena d’entitats i empreses participen al Marketplace

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) ha organitzat l’últim dia del II Congrés Europeu del Voluntariat el Marketplace, el primer acte d’aquestes característiques que se celebra a Catalunya.

Benvinguda al II Congrés Europeu del Voluntariat

news-iconNotícia > General

El II Congrés Europeu del Voluntariat en imatges

Des de xarxanet.org hem elaborat una galeria d'imatges de Flickr amb les fotografies destacades del II Congrés Europeu del Voluntariat.

Conferència plenària del II Congrés Europeu del Voluntariat

news-iconNotícia > General

Les conclusions del II Congrés Europeu del Voluntariat seran la base del segon PNAV

El World Trade Center de Barcelona acull la jornada més intensa del II Congrés Europeu del Voluntariat. Durant el matí s’ha desenvolupat la sessió plenària, en què s’ha debatut sobre els principals reptes del voluntariat.

Debat en un dels tallers del Congrés

news-iconNotícia > General

Intercanvi de reflexions i debat als tallers del II Congrés Europeu del Voluntariat

Durant la tarda, el II Congrés Europeu del Voluntariat s’ha concretat en diferents espais de treball on tots els assistents han pogut participar activament. Tant les àgores d’experiències com els tallers de treball han servit com a espais d’intercanvi de reflexions i debat entre les entitats i el voluntariat.

Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya. Font: Premsa Gencat

news-iconNotícia > General

Es dóna el tret de sortida al II Congrés Europeu del Voluntariat

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, destaca que “la societat catalana porta el voluntariat a l’ADN” en l’acte inaugural del II Congrés Europeu del Voluntariat, que es va celebrar ahir al Palau de la Generalitat de Catalunya.

Minyons de Terrassa al cim de la Castellassa

news-iconNotícia > General

Els 5 grans reptes del voluntariat català

Quins són els reptes del voluntariat? Per a respondre aquesta pregunta hem parlat amb 11 experts catalans i europeus en diferents àmbits del voluntariat.

Imatge de Lisístrata

news-iconNotícia > Comunitari

El voluntariat comunitari: entrevista amb Magalí Frappant integrant de IUSI Teatre

Ser voluntari comporta una gran diversitat d’àmbits d’actuació i implicacions. El voluntari social és potser el més reconegut però hi ha altres voluntariats que moltes vegades passen desapercebuts. El voluntari comunitari n’és un d’ells, persones que realitzen intervencions cíviques i comunitàries, promoció de la participació i de la vida associativa, dinamitzen el seu entorn sociocultural i faciliten canals d’integració de les persones a la vida social i comunitària.

Persones fent equilibris. Font: Cobca (Flickr)

news-iconNotícia > General

(TSR = PAR) Territoris i persones socialment i ambientalment responsables

Sergi Rovira reflexiona al bloc sobre els territoris i les persones socialment i ambientalment responsables. Per ell, la crisi ha fet que ens comencem a adonar que el model no funciona i que ens cal un altre. Per això, cal construir el nou model de societat que volem, aquella que "posi primer les persones i també l’entorn que les acull", afirma l'autor.

Llegeix el post al bloc de xarxanet.org

Juan Ángel Poyatos. Font: Emprenemjunts (Youtube)

news-iconNotícia > Internacional

Juan Ángel Poyatos: “La clave es poner el acento en lograr el mayor impacto posible en los beneficiarios”

¿Cuáles son los beneficios del voluntariado corporativo? ¿Qué aporta la RSC a las empresas, las entidades no lucrativas y la sociedad? Entrevistamos el subdirector de FUNDAR (Fundación de la Solidaridad y el Voluntariado), Juan Ángel Poyatos, para dar respuesta a estas preguntas y conocer mejor la relación que se establece entre empresas y organizaciones no lucrativas a través del voluntariado corporativo.

Juan Ángel Poyatos. Font: Emprenemjunts (Youtube)

news-iconNotícia > General

Juan Ángel Poyatos: “La clau del voluntariat corporatiu és aconseguir el major impacte en els beneficiaris”

Quins són els beneficis del voluntariat corporatiu? Què aporta la RSC a les empreses, les entitats no lucratives i la societat? Entrevistem el subdirector de FUNDAR (Fundación de la Solidaridad y el Voluntariado), Juan Ángel Poyatos, per donar resposta a aquestes preguntes i conèixer de més a prop la relació que s’estableix entre empreses i entitats a través del voluntariat corporatiu.

Voluntariat per la llengua

news-iconNotícia > Cultural

El Voluntariat per la llengua en el II Congrés Europeu del Voluntariat

Els dies 9, 10 i 11 de novembre se celebrarà a Barcelona el II Congrés Europeu del Voluntariat. Durant el Congrés, la Direcció General de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística faran difusió del programa Voluntariat per la llengua en diversos espais.

Classe. Font: Deutsch Lernenden in Glossop (Flickr)

news-iconNotícia > General

Ester García, gerent del Centre d’Estudis de l’Esplai: "Cal crear escenaris de previsió que permetin adaptar la formació"

Quin paper té la formació de les persones voluntàries actualment? Quins són els reptes de la formació del voluntariat? La gerent del Centre d’Estudis de l’Esplai, Ester García, ens explica en aquesta breu entrevista com percep ella la formació actual del voluntariat a Catalunya, alhora que ens explica quins són per ella els factors que porten una persona a fer voluntariat.

Noi fent voluntariat ambiental. Font: marioanima (Flickr)

news-iconNotícia > General

Reptes del voluntariat ambiental

El nou post del bloc, de Juanjo Butrón, fa un repàs als principals reptes del voluntariat ambiental. L'autor afirma en l'article que el voluntariat ambiental és "una eina amb un gran potencial, que demostra que la protecció ambiental és una causa col·lectiva i no només de l'administració o de les empreses". Per això, afegeix que les entitats "han d'assegurar un equilibri entre la militància activa i la gestió del voluntariat per millorar la seva actuació".

Llegeix el post al bloc de xarxanet.org

news-iconOpinió

Reptes del voluntariat ambiental

El voluntariat ambiental és una més que interessant iniciativa de conservació ambiental, de promoció de la sostenibilitat i que permet col·laborar de forma pràctica i sòlida en la resolució de molts problemes ambientals i l’augment dels coneixements ambientals en el si d’una entitat.

Voluntariat penitenciari

news-iconNotícia > Social

L'experiència del voluntariat en l'àmbit penitenciari

La Unió Europea va declarar l’any 2011 Any Europeu del Voluntariat. I un dels quatre eixos de treball d’aquest esdeveniment és la sensibilització de l’opinió pública sobre els valors del voluntariat i la seva tasca com a mitjà de promoció de la cohesió social i de solidaritat a la Unió Europea.

II Congrés Europeu del Voluntariat

news-iconNotícia > General

Arriba el II Congrés Europeu del Voluntariat

Aquesta setmana arriba el II Congrés Europeu del Voluntariat, la trobada de voluntaris i experts d'arreu d'Europa per debatre sobre el voluntariat i la seva important aportació a la societat.

Logotip Fundació Autònoma Solidària

news-iconNotícia > Projectes

"L'educació que es rep de la família i a l’escola juguen un paper fonamental en la construcció de valors"

Entrevista a Begoña Navarrete, Directora de la Fundació Autònoma Solidària, que ens parla dels factors que porten a una persona a fer-se voluntària, del paper del voluntariat en el món educatiu i de reptes del sector de les associacions i el voluntariat.

news-iconOpinió

Quin serà el paper del voluntariat els propers temps?

Capficats estan els occidentals tant pel món del núvol tan virtual de la comunicació com per la bombolla en la qual ens hem anat instal·lant, bombardejats per les pors al déu dels mercats, que omnipresent i arbitrari ens pot llençar a la misèria o la mort.

Esquema d'un TSR, del document "Territoris Socialment Responsables"

news-iconNotícia > Social

Territori Socialment Responsable, corresponsabilitat de tots els agents

Un dels tallers del Congrés Europeu del Voluntariat, que tindrà lloc del 9 a l'11 de novembre, girarà al voltant del projecte que es desenvolupa al barri del Raval de Barcelona per esdevenir un Territori Socialment Responsable. Saps, però, què és això de Territori Socialment Responsable? Aprofundim en aquest concepte!

Mans teclejant. Font: ginnerobot (Flickr)

news-iconNotícia > General

Voluntariat online, un nou model de voluntariat

Quina relació s'estableix actualment entre les entitats no lucratives i el voluntariat online? És una pràctica estesa a Catalunya? Dos experts en voluntariat virtual, Jaume Albaigès, autor del bloc TecnolONGia, i Ramon Bartomeus, Director de Recursos d’iWith.org, ens responen a aquestes i altres qüestions.

Boli i paper. Font: J. Paxon Reyes (Flickr)

news-iconNotícia > General

Benvolgut nou president

"Benvolgut nou president" és el títol del nou post al bloc de Bernat Ferrer, en què en format de carta l'autor ens permet saber què li escriuria un expresident a un nou president que comença el seu mandat en una associació.

Llegeix el post al bloc de xarxanet.org

news-iconOpinió

Benvolgut nou president

Bernat Ferrer escriu una carta a un hipotètic nou president d'una entitat.

Manuel García Carretero, president de la Plataforma Andaluza del Voluntariado

news-iconNotícia > General

"Diagnosticar i intervenir en situacions de necessitat no pot supeditar-se a interessos polítics o econòmics"

Manuel García, president de la Plataforma Andaluza del Voluntariado, ens explica en aquesta breu entrevista quins són els reptes actuals del voluntariat, per què és important promocionar el voluntariat i argumenta per què és important que les entitats mantinguin la independència.

Dos camins divergents. Font: mstephens7 (Flickr)

news-iconNotícia > General

Quin serà el paper del voluntariat els propers temps?

Enric Canet reflexiona al bloc de xarxanet.org sobre quin serà el paper del voluntariat els propers temps. L'autor ens remarca que la transformació social que promou el voluntariat només pot passar per la transformació de les estructures que generen marginació, exclusió i destrucció d'ecosistemes.

Llegeix el post al bloc de xarxanet.org

Mans. Font: Liliane__ (Flickr)

news-iconNotícia > General

La promoció del voluntariat des de la perspectiva local

Quina és la visió del voluntariat des de l’àmbit local? Com es treballa per promocionar-lo des dels municipis? Per donar resposta a aquestes preguntes, des de xarxanet.org hem parlat amb la responsable de l’Oficina de Voluntariat Social de Sant Cugat, Marta Canas, i la cap del Departament d’Acció Comunitària de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Marta Calero.

Xapes amb valors solidaris. Font: sakocreativa (Flickr)

news-iconNotícia > General

Quan la crisi exalça el voluntari

En el seu nou post al bloc, titul·lat "Quan la crisi exalça al voluntari", Oriol Illa ens explica que necessitem recuperar els valors propis del voluntariat, que hem menystingut durant temps. Per l'autor ser voluntari vol dir "no haver deixat mai d’entendre, comprendre i comprometre’s amb l’entorn que ens envolta" en els bons i en els mals moments.

Llegeix el post al bloc de xarxanet.org

news-iconOpinió

M’imagino... Una història d’amor entre el voluntariat i les TIC

Quin futur li espera al voluntariat en l'àmbit de les noves tecnologies?

Noi pensant. Font: @boetter (Flickr)

news-iconNotícia > General

Per un voluntariat independent, popular, actiu, sobri i arrelat al país

Carles Armengol ens explica en el seu nou post al bloc de xarxanet.org, "Per un voluntariat independent, popular, actiu, sobri i arrelat al país" que la crisi pot ser una bona ocasió per repensar el voluntariat i el model de desenvolupament del voluntariat que hem anat practicant en els darrers anys i, així, retrobar les virtuts del model català del voluntariat.

Llegeix el post al bloc de xarxanet.org

news-iconOpinió

Quan la crisi exalça el voluntari

Enguany se celebra l’Any Europeu del Voluntariat. Al conjunt d’Europa es calcula que més de 100 milions de persones estan compromeses amb activitats de voluntariat i que a Catalunya en són quasi 600.000.

Globus de còmic. Font: laurie.mcgregor (Flickr)

news-iconNotícia > General

M’imagino... Una història d’amor entre el voluntariat i les TIC

Jaume Albaigès aprofita la taula del II Congrés Europeu del Voluntariat en què es parlarà de "Què passarà i què hauria de passar en el món del voluntariat en els propers 5 anys?" per imaginar la relació que podria establir-se entre l'acció voluntària i les TIC.

Llegeix el post al bloc de xarxanet.org

Voluntaris del Gran Recapte d'Aliments. Font: Fundació Banc dels Aliments

news-iconNotícia > General

El voluntariat en imatges

Seguint la dita “una imatge val més que mil paraules” des de xarxanet.org hem elaborat un recull de vídeos sobre voluntariat. Tots ells ens mostren la important aportació de les persones voluntàries a la millora i la transformació de la societat i, alhora, com és d’important la implicació i la participació per aconseguir canviar les coses.

Proceso de comunicación. Fuente: P Shanks (Flickr)

news-iconNotícia > General

Claves de la buena comunicación asociativa

Muchas veces hemos oído decir que una buena entidad tiene que estar en Facebook y Twitter, tener una página web, un buen plan de comunicación interna, saber cómo interaccionar con los medios de comunicación… Pero más que todo eso, es necesario diseñar una buena estrategia de comunicación, que defina las acciones que convendría que la entidad llevara a cabo para hacer llegar su causa a más personas y conseguir más objetivos. El sector no lucrativo está empezando a comprender la necesidad de comunicar, pero aún queda mucho camino por hacer.