Instituts

Logo diàleg

news-iconEsdeveniment > Curs

Com enfocar temes controvertits a l'escola i a l'institut

Curs per impulsar el diàleg a l'aula de forma empàtica, d'apreci a la diversitat, i segura.

news-iconNotícia > Comunitari

'Quan jo tenia por', un documental sobre l'assetjament als instituts des d'una perspectiva jove

A partir de la seva realització, vuit adolescents que participen a la Fundació Cívica Oreneta de Badia del Vallès han pogut apropar-se al món del cinema i reflexionar sobre la temàtica del 'bulling'.

Alumnes a classe. Fotograma del documental

news-iconNotícia > Formació

"Curiosos, cooperatius, lliures", innovació educativa als instituts

Aquest documental és una reflexió sobre l'educació que volen als centres educatius de secundària alumnes, professors i professores, així com algunes persones expertes.

Una imatge que apareix al vídeo

news-iconNotícia > Comunitari

SETEM explica en un nou vídeo el seu projecte educatiu sobre consum responsable

La delegació de Catalunya d'aquesta ONG mostra de manera molt gràfica el seu projecte d'Aprenentatge Servei que vol introduir també l’economia social i solidària a les aules dels instituts.

XII Premi de Recerca per a la Pau

news-iconNotícia > General

La Universitat de Barcelona convoca el XII Premi de Recerca per a la Pau

Fins al 31 de març, es poden fer arribar a la Fundació Solidaritat UB treballs de recerca de batxillerat (realitzats durant el curs 2016-2017) que tractin alguna qüestió relacionada amb la cultura de pau.

Imatge de difusió de l'exposició

news-iconNotícia > Internacional

Solidaritat UB exposa als instituts treballs sobre la guerra a Síria

Mostra treballs de recerca fets per estudiants de batxillerat al voltant d’aquesta temàtica i propostes d'estudi que es poden fer en aquest camp.

news-iconNotícia > Social

Activitats gratuïtes per a centres escolars de tipus C, D i CAEP

L'entitat Miloca endega aquest any el Projecte consCIÈNCIA't que ofereix una activitat d'educació ambiental gratuïtament a centres escolars de tipus C, D i CAEP.

news-iconNotícia > Cultural

ONG i col·lectius, esteu convidades a ser "Amigues" del Concurs dels Contesdelmon.org!

Una de les grans novetats de la quarta edició del “Concurs de podcast – Contes del Món” és promoure la relació entre els centre educatius participants i ONG. Optativament les escoles i instituts dels Països Catalans, i les comunitats catalanes que viuen a l'exterior, poden triar treballar els seus contes amb l'assessorament d'organitzacions sense ànim de lucre que tenen llaços de cooperació amb diferents pobles de la Terra, en especial amb països en vies de desenvolupament segons l'Índex de Desenvolupament Humà (IDH). Com per exemple ja han fet l'Escola Pedagogium Cos de Sant Boi de Llobregat i la Fundació Contes pel Món.

Alumnes fent manualitats - imatge de Clarissa Rodrígues González

news-iconNotícia > Comunitari

Tornar a classe: 30.000 alumnes més per 3.000 professors menys

El curs escolar ha començat amb canvis tant en l’estructura de les aules, en les assignatures impartides, com en el cost per les famílies. La comunitat educativa preveu un curs marcat per les mobilitzacions i la FaPaC alerta que el pes de les retallades no farà possible mantenir la normalitat.