Llei

El projecte fa referència a serveis d'atenció i acompanyament a gent gran i gestió de residències, entre molts altres.

news-iconNotícia > Jurídic

El Govern català dona llum verda al projecte de Llei de Contractes de Serveis a les persones

El document prioritza els criteris de qualitat i continuïtat sobre els econòmics a l’hora de seleccionar les entitats i empreses contractades.

Imatge il·lustrativa

news-iconNotícia > Social

Entitats catalanes exigeixen la retirada de la reforma de la llei d’interrupció voluntària de l’embaràs

En el marc de la celebració del Dia Europeu de la Salut Sexual i Reproductiva, les entitats SIDA STUDI i el Centre Jove d’Anticoncepcio i Sexualitat (CJAS)...

news-iconNotícia > Projectes

El Tribunal Constitucional suspèn el decret català sobre pobresa energètica

El TC ha admès a tramit el recurs interposat pel Govern Espanyol i suspèn temporalment el decret llei català per un termini màxim de cinc mesos. La Generalitat té ara quinze dies per presentar al·legacions.

Imatge balança, llibres i martell de lletrat

news-iconNotícia > Econòmic

Les entitats socials podran gaudir de la nova llei de mecenatge el pròxim exercici fiscal

El passat dimecres 16 de maig la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va aprovar a la Comissió delegada d’assumptes culturals dels Congrés l’esborrany de l’anomenada llei de participació social i de mecenatge amb l’objectiu de reglamentar el mecenatge en els diferents àmbits d'actuació.

SOPA, PIPA i ara CISPA. Fotografia realitzada per Ben Werdmuller

news-iconNotícia > Informàtic

CISPA, un nou plat de SOPA americana

CISPA, de moment, és un projecte de llei del Congrés dels Estats Units d'Amèrica. Tot i ser fora de l'àmbit català, cal recordar que molts proveïdors i xarxes socials tenen el seu allotjament en servidors nord-americans.

news-iconNotícia > Jurídic

Iniciativa Legislativa Popular per garantir la igualtat d'oportunitats en l'educació

La FaPac ha presentat al Parlament de Catalunya una petició d’iniciativa legislativa popular per garantir la igualtat d’oportunitats en el sistema educatiu català.

test image

news-iconNotícia > Comunitari

Entrada en vigor de la nova llei antitabac

Des del 2 de gener d’enguany ha entrat en vigor la nova Llei Antitabac amb una normativa clara: està prohibit fumar en espais públics tancats com bars, restaurants i sales d’oci nocturn. Però, també ho està en alguns espais a l’aire lliure com parcs infantils o accessos als centres sanitaris.

test image

news-iconNotícia > Comunitari

Jornada “La Llei dels Drets i les Oportunitats en la Infància i l’Adolescència: un nou marc de protecció dins el sistema català de serveis socials"

L’Escola de Postgrau de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona i la Secretaria d'Infància i Adolescència (Departament d'Acció Social i Ciutadania) organitza aquesta jornada amb l’objectiu principal d’analitzar els canvis i reptes de la Llei dels Drets i les Oportunitats en la Infància i l'Adolescència (LDOIA) i les des de la perspectiva jurídica i de gestió pública, incorporant la visió de les principals institucions o administracions implicades (Administració de la Generalitat, Administració Local, Fiscalia i Poder Judicial).

test image

news-iconNotícia > Comunitari

El Parlament aprova la Llei de Polítiques de Joventut de Catalunya, que fixa l'emancipació juvenil com a prioritat.

Un dels aspectes més destacats de la Llei és la creació de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil, que ja s’ha començat a materialitzar amb les Oficines Joves desplegades per tot el territori. Actualment ja funcionen 12 Oficines Joves, que agrupen tots els serveis per a l'emancipació, i es preveu obrir-ne 4 més aquest any.

test image

news-iconNotícia > Jurídic

Canvi territorial de l'Àrea Metropolitana de Barcelona

Aprovada per unanimitat la Llei de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que recupera una estructura que es va suprimir l'any 1987. La mesura pretén millorar l'eficiència i l'eficàcia de les administracions que actuen en el territori metropolità, en matèries com ara urbanisme, mobilitat, aigües, residus, infraestructures i cohesió social i territorial.

test image

news-iconNotícia > Comunitari

Es presenta l'avantprojecte de llei contra la discriminació del col·lectiu Gai, Lesbià, Transsexual i Bisexual (LGTB)

El passat 28 de juny, Dia Internacional de l'orgull Gai, Lesbià, Transexual i Bisexual, la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila va afirmar que aquest projecte de llei, presentat el 17 de juny per a eradicar l'homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia pot situar a Catalunya com a país capdavanter en les polítiques de gènere.

test image

news-iconNotícia > Jurídic

S’aprova pel Congrès de la nova Llei d'Estrangeria

Seguint el procediment normal d’aprovació d’una llei, el Congrés com última instància ha aprovat la nova Llei d’estrangeria amb 180 vots a favor, 163 en contra i tres abstencions, desprès de l’aprovació del text per part del senat.

test image

news-iconNotícia > Jurídic

Continua el tràmit de reforma de la llei d'auditories

La reclamada reforma de la llei d’auditories continua el tràmit legislatiu i, després de l’aprovació del Consell de Ministres, ara el Projecte es troba en seu parlamentària.
test image

news-iconRecurs > Jurídic

La desgravació dels donatius i donacions efectuats a entitats sense afany de lucre.

No totes les entitats sense afany de lucre destinatàries de donatius i donacions generen dret a deducció en la declaració personal de la persona física o jurídica que realitza el donatiu o la donació. Caldrà tenir presents certs aspectes.