Països en vies de desenvolupament

Fotografia de Mario Cuevas

news-iconNotícia > Internacional

Mario Cuenca: "Fer voluntariat repercuteix en la nostra identitat personal i social"

En Mario Cuenca de l'ONG Voluntariado ens parla de la necessitat de conscienciar-nos sobre la cultura del voluntariat en el context de la nostra social actual i els avantatges de dur a terme una tasca voluntària internacional.

Nena feint servir una tablet

news-iconNotícia > Informàtic

L'escletxa digital disminueix o augmenta?

Més del 50% de la població mundial utilitza Internet. Què passa, però, amb l'altra meitat de la població? Quins són els països i col·lectius que ho tenen més difícil?

Segell Fairtrade. Font: Wikipedia

news-iconNotícia > Internacional

30 anys de Comerç Just a l'Estat espanyol

L'evolució d'aquesta alternativa sostenible d'intercanvi de béns s'ha consolidat i avui dia compta amb prop de 140 botigues.

Begoña Simal

news-iconNotícia > Internacional

Begoña Simal: "tenim la percepció que els problemes dels països empobrits són molt distants a la realitat nostra"

Begonya Simal forma part de VOLS i fa més de 14 anys que treballa per millorar les condicions de vida de les persones desafavorides des del camp de l'educació, va començar com a voluntària al terreny i també ha sigut voluntària local.

Fotograma del curtmetratge "Em deus 3.000 entrepans"

news-iconNotícia > Internacional

Un curtmetratge denuncia el bullying i el deute extern

Quina relació hi pot haver entre l'assetjament escolar i el deute extern? El curtmetratge "Em deus 3.000 entrepans" fa aquest paral·lelisme i denuncia l'abús de poder tant en un com en l'altre.

Una de les imatges de l'informe d'UNICEF

news-iconNotícia > Internacional

Els països empobrits destinen més diners a l'educació dels més rics

Un informe d'UNICEF assenyala que als països més pobres el 46% del pressupost d'educació va destinat al 10% més instruït i benestant.

Tots plegats. Imatge amb llicència CC BY-NC-ND 2.0 de Pollobarba (a Flickr)

news-iconNotícia > Internacional

Camp de solidaritat, voluntariat internacional, cooperació... descobreix les diferències

Durant els mesos d'estiu molts joves viatgen a països del Sud en clau de solidaritat. És important, però, diferenciar entre les maneres de fer-ho i ser conscients que participar a un camp de solidaritat o una brigada internacional no és el mateix que ser cooperant. La Fundació Hazloposible ha realitzat uns vídeos tot explicant aquestes diferències.

L'estudi de l'escletxa digital en el génere femení de Intel

news-iconNotícia > Informàtic

Dones escalant l'escletxa digital

Dolors Reig publica al seu bloc una valoració sobre un estudi realitzat per Intel sobre l'escletxa digital i gènere en els països en fase de desenvolupament. L'estudi presenta unes dades molt preocupants.

Imatge logotip Fair Trade

news-iconNotícia > Econòmic

Els petits productors dels països del sud rebran microcrèdits a llarg termini

Incofin, Fairtrade International i la Fundació Grameen, s’uneixen per crear un fons i atorgar préstecs a llarg termini per donar resposta a la demanda dels petits productors dels països en vies de desenvolupament.

Portada del tríptic de les brigades solidàries Càmera en mà

news-iconNotícia > Internacional

Camps de solidaritat, sensibilització en primera persona

Vols passar un estiu diferent col·laborant en un projecte de desenvolupament, prenent consciència de les desigualtats i fomentant la transformació social? La participació als camps de solidaritat comença molt abans de viatjar; ara és, doncs, un bon moment per informar-te'n i començar a preparar el teu estiu solidari!

Dona camperola guatemalenca participant en una formació. Autor: Pablo Tosco

news-iconNotícia > Internacional

Pel dret de les dones a l’accés i control de la terra

Intermón Oxfam denuncia que les dones produeixen la majoria d'aliments, però en canvi no tenen accés a la terra. Avui, Dia Internacional de les Dones, aquesta ONG reivindica que l’accés i control de les dones a la terra i a d’altres recursos naturals augmentaria la productivitat agrícola, la salut familiar, la nutrició i l’educació.

test image

news-iconNotícia > Projectes

Programa de Desenvolupament Socioeconòmic 2011-2012

Des del passat 29 d’abril, les ONGD ja poden presentar les seves propostes d’intervenció a la convocatòria de subvencions en l’àmbit de la Cooperació Internacional de l’ Obra Social “la Caixa”.

test image

news-iconNotícia > Econòmic

El Cobrador del Sud

L’ONG InspirAction ha creat 'El Cobrador del Sud', un superheroi justicier, proper i divertit, que perseguirà les grans multinacionals que evadeixen els impostos fiscals als països pobres on operen.

test image

news-iconNotícia > Internacional

Anàlisi de la il·legitimitat del deute del Sud amb l'Estat espanyol

L'Observatori del Deute en la Globalització (ODG) publica, en el desè aniversari de la Consulta Social per l'Abolició del Deute Extern, un informe sobre l'estat del deute que reclama l'Estat espanyol als països empobrits.