Pensions

news-iconNotícia > Comunitari

El moviment veïnal estableix les seves prioritats per al 2018

Les 476 associacions de veïns i veïnes i les 22 federacions sòcies de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) debatran sobre pensions, habitatge i lluita antiracista en la seva 33a assemblea general.

La gent gran és un col·lectiu que necessitat suport per part de la societat

news-iconNotícia > Social

Càritas alerta sobre la soledat i les baixes pensions de les persones grans

L'entitat apunta que aquestes circumstàncies impedeixen que una bona part d'aquest grup d'edat tingui una vida digna i fa algunes reivindicacions per millorar la seva situació.

L'Agència de Protecció Social pretén centralitzar totes les prestacions i recursos socials de Catalunya

news-iconNotícia > Jurídic

El Parlament aprova l’Agència de Protecció Social

Aquesta llei pretén ser l’embrió de la seguretat social catalana.

Imatge pensionista. Font: web Pixabay

news-iconNotícia > Econòmic

Les pensions pujaran un 0,25% el 2016

El Govern espanyol pujarà a partir de gener de 2016 les pensions contributives un 0,25%. Això suposarà que els pensionistes que cobrin 1.000 euros, veuran augmentat la seva pensió 2,5 euros al mes.

news-iconNotícia > Social

En preparació una Llei catalana de seguretat social

CiU, ERC i la CUP insten el govern a presentar un esborrany de la llei abans de l'1 d'agost.

Amics de la Gent Gran

news-iconNotícia > Social

L'actual crisi ha comportat grans canvis socioeconòmics a la gent gran


Amics de la Gent Gran ha organitzat pel proper 13 de novembre la jornada "Gent gran i crisi: pensions, habitatge, dependència i soledat. Impactes i reaccions".

Gent gran fent turisme.

news-iconNotícia > Comunitari

FATEC: 30 anys actius i participatius

La Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya (FATEC) aglutina des de fa 30 anys les associacions de persones grans del país i s’ha convertit en una entitat de referència.

Un avi en un banc, imatge de Paco Solís

news-iconNotícia > Comunitari

Apadrineu un avi!

La residència d’avis de Torre Llauder de Mataró recupera la campanya d’apadrinament d’avis i àvies que fa nou anys els va permetre mantenir obert el centre. La situació de crisi que afecta també el tercer sector fa que necessitin de nou ajuda dels “padrins i padrines”.

Taula parada, autora Olga Díez

news-iconNotícia > Comunitari

Compartim taula?

Destinada a cobrir les necessitats alimentàries de 1.000 persones grans al dia, la campanya “Compartint taula”, vol distribuir més de 260.000 àpats gratuïts arreu de Catalunya a través de residències i centres de dia adscrits al ACRA. És una iniciativa impulsada des del Departament de Benestar i Família en col·laboració amb diferents entitats privades.

news-iconNotícia > Econòmic

El Congrés aprova la jubilació als 67 anys

El Congrés ha aprovat la llei de modernització del sistema de la Seguretat Social i el retard de jubilació fins als 67 anys.

news-iconNotícia > Social

Podries viure amb 574 € al mes?

Un col·lectiu de vídues denuncia la situació en què es troben moltes dones que cobren el 52% de la pensió que percebia en vida la seva parella.

news-iconNotícia > Jurídic

Aprovat el projecte de llei de reforma del sistema de pensions

Segons el projecte, la reforma de la Seguretat Social entrarà en vigor l'1 de gener de l’any 2013 i s'aplicarà de forma gradual en un període transitori de 15 anys, que culminarà l'any 2027.

news-iconNotícia > Social

Les assemblees populars convoquen mobilitzacions contra la retallada de les pensions

Assemblees i plataformes socials i populars d'arreu del territori català organitzen accions contra la retallada de les pensions durant aquesta setmana. Concentracions, cassolades, cercaviles... tindran lloc a diferents municipis catalans i culminaran dissabte 22 de gener amb una manifestació unitària a Barcelona.

news-iconNotícia > Jurídic

S’aprova el Decret 123/2010 de 7 de setembre, del Fons de garantia de pensions i prestacions.

Són moltes les entitats que, dins el teixit associatiu, lluiten per a la defensa de les dones, la familia o la infància. Per aquest motiu és especialment important la regulació d’un fons de garantia per tal de fer front a les diferents situacions de risc i exclusió social en què es poden trobar les families davant l’impagament de pensions i prestacions alimentàries i compensatòries. Per això cal destacar el Decret 123/2010 de 7 de setembre, del Fons de garantia de pensions i prestacions, publicat al DOGC número 5711, de 9 de setembre.