Política

Participants de l'Escola d'Esplac 2014

news-iconNotícia > Comunitari

Educació i política, eixos de l'Escola d'Esplac 2018

L'edició 2018 de l'Escola d'Esplac tindrà lloc el 24 i 25 de febrer. Persones relacionades amb l'associacionisme educatiu hi compartiran debats i experiències sobre el valor polític de l'educació.

Una nena porta flors a l'escola Ramon Llull de Barcelona

news-iconNotícia > Social

5 recursos per explicar als infants què passa a Catalunya aquests dies

Davant els fets ocorreguts aquestes darreres setmanes a Catalunya, i culminant en la situació de violència desmesurada durant la celebració del Referèndum, ens plantegem què hem d’explicar als infants i com ho hem de fer.

Grup de joves treballant en equip

news-iconNotícia > Social

El projecte JoveEU dóna veu als joves i les joves

Es centra en el diàleg entre joves i els responsables polítics i socials de cara a tenir en compte la seva opinió en la presa de decisions que els hi afecten.

Imatge il·lustratiu de l'eina Polética.org

news-iconNotícia > Comunitari

Neix Poletika.org, una eina per controlar el discurs dels polítics

Poletika.org és una eina pensada per vigilar els compromisos dels polítics i els seus programes electorals. Més de 150 organitzacions participen al projecte.

Els hereus del franquisme segueixen tenint poder. Foto: Núvol.com.

news-iconNotícia > Comunitari

Els líders franquistes que segueixen manant, al nou llibre del Grup Barnils

"El franquisme que no marxa", escrit per Lluc Salellas, repassa amb noms i cognoms els líders franquistes que van seguir manant a la Transició i com els fills i néts del règim segueixen ocupant llocs de poder.

news-iconOpinió

De jove, anava a escoltar mítings i mireu què em va passar...

Quan era estudiant de Ciències Polítiques tenia el costum de passejar-me pels mítings electorals de diferents partits. Una vegada en pocs dies de diferència vaig assistir a dos mítings protagonitzats per dos líders de renom.

Imatge d'una sessió de mentoria

news-iconNotícia > General

El talent directiu a la política

L’Institut de Formació Política per a Dones ofereix el proper 13 de setembre una sessió de mentoring que comptarà amb la presència de Neus Munté, consellera de Benestar Social i Família, i de Montserrat Gatell, presidenta de l’Institut Català de les Dones.

man jumping into the water. Font: african fi (Stock.xchng)

news-iconNotícia > Projectes

Subjectivitat i política

La Fundació Congrés Català de Salut Mental realitza el 15 de desembre una jornada on abordarà l’impacte de la crisi en la vida, la consciència col·lectiva i individual, i en la salut mental.

Lliurament de la Creu de Sant Jordi a Rosa Maria Carrasco. Foto: Generalitat

news-iconNotícia > Comunitari

Creu de Sant Jordi per a l'associacionisme educatiu i el lideratge femení

El govern ha guardonat Rosa Maria Carrasco, dirigent històrica del Guiatge i dona pionera de la política, per la seva contribució decisiva a l’evolució i consolidació d’aquest moviment educatiu al nostre país i per haver impulsat el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya.

Imatge d'un vídeo de la campanya Mistos Electorals

news-iconNotícia > Comunitari

Campanya de seguiment i denúncia del discurs racista en la política

Durant la campanya electoral per a les eleccions generals del 20 de novembre, SOS Racisme Catalunya posa en marxa una nova edició dels Mistos Electorals, càpsules de vídeo que denuncien el discurs racista dels partits polítics, la intoxicació mediàtica i la demagògia vers la població immigrada i altres col·lectius minoritaris.

Logotip de la Fundació per la Pau.

news-iconNotícia > Internacional

Propostes de pau per a les eleccions del 20N

És ja un saludable costum que des del tercer sector es facin propostes als partits polítics quan hi ha eleccions. La Fundació per la Pau també ho fa.

test image

news-iconNotícia > Comunitari

SOS Racisme busca persones i entitats per fer d'observadores antiracistes

SOS Racisme necessita col·laboradors i col·laboradores que parin orelles per detectar i denunciar discursos racistes i xenòfobs. L'objectiu és organitzar un "Observatori del discurs racista" i enfortir la lluita contra el discurs de l'odi.

test image

news-iconNotícia > Informàtic

Què es piula des del Congrés dels Diputats?

Aquesta aplicació interactiva ens permet seguir en directe les darreres piulades dels diputats i diputades del Congrés.

test image

news-iconNotícia > Social

Manifest contra l'augment del racisme i la xenofòbia en la política catalana

El passat dimarts 9 de novembre, representants d'una dotzena d'entitats van lliurar al president del Parlament, Ernest Benach el ‘Manifest contra l’augment del racisme i la xenofòbia en la política catalana’.

test image

news-iconNotícia > Comunitari

VI Trobada Internacional de Teatre i Educació

"Pot el teatre canviar la política?" La sisena edició de la Trobada de Teatre i Educació, organitzada pel Forn de Teatre Pa'tothom, girarà al voltant d'aquesta pregunta. Abordarà la discriminació i la violència de gènere amb el propòsit de sensibilitzar i fins i tot engrescar a fer propostes de llei.

test image

news-iconNotícia > General

Referèndum sobre la independència de Catalunya. Quan no tots els camins porten a Roma

AMb aquest títol, Pep Martí escriu l'últim post al bloc de xarxanet, on planteja un seguit de consideracions respecte la Llei de consultes populars per via de referèndum.

Llegeix el post sencer al bloc de xarxanet.org

test image

news-iconNotícia > Comunitari

Associacions de drets humans signen un manifest de denúncia contra el clima xenòfob en el debat polític

l'Associació Pro Drets Humans d'Andalusia (APDHA) i l'Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) denuncien les mesures i declaracions polítiques que estan apareixent en els mitjans de comunicació i que culpabilitzen a les persones immigrants de les conseqüències de la crisi econòmica.