Rieres

Xavier Martí és el president de l'Associació Hàbitats (imatge: Xavier Martí)

news-iconNotícia > Ambiental

Xavier Martí: "La millor manera perquè un espai natural es conservi és fer-ne partícip a la gent"

L'Associació Hàbitats mobilitza cada any milers de voluntaris i voluntàries pels rius i rieres de Catalunya, en el marc del Projecte Rius. Parlem amb Xavier Martí, president de l'Associació.

Voluntaris mesurant la riera de Vallcàrquera a El Figaró (imatge: Associació Hàbitats)

news-iconNotícia > Ambiental

“Cal renaturalitzar les riberes dels rius a Catalunya”

L’informe RiusCat 2014, realitzat per milers de voluntaris a través del Projecte Rius, conclou que el ritme de millora dels ecosistemes fluvials s’ha estancat en els darrers anys, mantenint-se en una qualitat ecològica moderada.

Projecte Rius 2013

news-iconNotícia > Ambiental

Més de 2300 voluntaris analitzen la salut dels rius i rieres de Catalunya

Cada cop es detecten menys punts negres durant les inspeccions fluvials, però segons l'Associació Hàbitats la millora no és prou significativa com per complir amb els objectius ambientals marcats per la directiva europea.

Informe RiusCat 2011

news-iconNotícia > Ambiental

El voluntariat ambiental, garant de la conservació dels rius

L'Informe RiusCat 2011, presentat per l'Associació Hàbitats el passat 16 de desembre, alerta de l'estancament de la qualitat dels rius a Cataluntya i reconeix els voluntaris "com a garant de la conservació dels ecosistemes fluvials davant la crisi institucional".

news-iconNotícia > Ambiental

Els rius catalans milloren però cal no baixar la guàrdia ni la custòdia

Segons l'"Informe Anual 2010. L'estat de salut dels rius i rieres de Catalunya", presentat recentment per l'Associació Hàbitats, els ecosistemes fluvials a Catalunya han millorat els últims deu anys, però cal seguir treballant per a la seva preservació.