Ue

Logotip del projecte Enabling European e-Participation

news-iconNotícia > Informàtic

Jornada per donar a conèixer les eines d'e-participació europea

Vols conèixer les eines de participació online que tens a l'abast per incidir en la política europea? El 7 de maig, Barcelona acollirà una jornada sobre l'e-participació.

Imatge de l'Any Europeu del Desenvolupament 2015

news-iconNotícia > Internacional

El 2015 és l'Any Europeu del Desenvolupament

Com cada any, tant la Unió Europea com les Nacions Unides han donat a conèixer els temes on centraran l'interès durant el 2015. La primera ho farà en el desenvolupament i l'ONU en la llum.

Infant dibuixant el mapa d'Europa. Font: Facebook de la Comissió Europea

news-iconNotícia > Projectes

L’estratègia 2020 i els projectes europeus

Europa 2020 és l'estratègia de creixement de la Unió Europea per a la pròxima dècada i suposa un món de possibilitats per a les entitats del Tercer Sector.

Imatge de banderes europees. Font: Comissió Europea

news-iconNotícia > Projectes

Pedro Aguilera: "Els projectes europeus requereixen paciència, professionalitat, coneixement i una bona xarxa de contactes"

Embarcar-se en l'aventura dels projectes europeus no és una tasca senzilla i, per això, és fonamental conèixer quins són els elements clau que ens poden ajudar a tenir-hi èxit.

Imatge del concurs Shining Stars of Europe II

news-iconNotícia > Internacional

Explica el teu desig per a Europa en un vídeo!

Quins són els teus desitjos per a Europa? La Comissió Europea et convida a plasmar-los en un vídeo curt i participar a la segona edició del concurs "Shining Stars of Europe".

Logotip del projecte Forward

news-iconNotícia > Projectes

Una metodologia per a la inclusió i l'apoderament de dones migrades

La Fundació Surt presenta una metodologia innovadora per a la identificació, desenvolupament i reconeixement de les competències adquirides per les dones migrades.

Dia d'Europa 2013

news-iconNotícia > Internacional

Els drets de la ciutadania, eixos del Dia d'Europa

Barcelona celebra el Dia d'Europa amb un debat i una exposició sobre la construcció europea i els drets de la ciutadania. Aquesta commemoració se celebra el 9 de maig, tot recordant el Pla Schuman (1950), que va donar origen a la primera de les Comunitats Europees, la CECA.

Concurs Europeu d'Innovació Social 2013

news-iconNotícia > Projectes

Es busquen solucions innovadores per crear oportunitats de treball

La innovació que és bona per a la societat i, a més, millora la capacitat d'aquesta per actuar és com entén la Comissió Europea la innovació social. Així, a través del Concurs Europeu d'Innovació Social 2013 convida la ciutadania a proposar solucions innovadores per crear noves oportunitats de treball i millorar les que ja existeixen.

Educació no formal. Imatge amb llicència CC BY-NC-SA 2.0 de youthforum a Flickr

news-iconNotícia > Formació

La Unió Europea reconeix l'aprenentatge informal i no formal

Amb l'objectiu de facilitar la inserció laboral dels joves i de les persones amb baixa qualificació formal, els ministres d'educació de la Unió Europea van acordar, el passat 26 de novembre, el reconeixement de les competències adquirides fora de l'educació formal. Preveuen que per a l'any 2018 l'aprenentatge informal i no formal seran reconeguts a l'àmbit educatiu i professional.

Adhesiu del Dia Europeu de les Llengües

news-iconNotícia > Internacional

Dia Europeu de les Llengües a favor del multilingüisme

La destresa lingüística és una necessitat i un dret de tota la ciutadania. Aquest és un dels principals missatges del Dia Europeu de les Llengües, que se celebra el 26 de setembre, per iniciativa del Consell d'Europa.

Imatge de la portada de "Informe de la ciutadania de la UE" de 2010

news-iconNotícia > Internacional

Denuncia les barreres invisibles dins l'Unió Europea

La Comissió Europea ens recorda que com a ciutadanes i ciutadans europeus tenim drets específics i que hi podem dir la nostra. Amb l'objectiu de donar veu a la ciutadania, ha obert una consulta pública sobre les dificultats per moure's d'un país a altre i per conèixer com és l'Europa que somiem per al 2020.

Parada de mercat

news-iconNotícia > Jurídic

Es publica la resolució que regula la distribució d'aliments dins del Pla 2012 d'ajuda alimentària

El passat 2 d’abril es va publicar al BOE la resolució del dia 26 de març de 2012, del Fons Espanyol de Garantia Agrària, per la què s’estableix el procediment de designació i requisits que han de complir les organitzacions encarregades de la distribució d’aliments en el marc del Pla 2012 d’ajuda alimentària a les persones més necessitades de la Unió Europea.

El Centre Delàs, una de les entitats signants del comunicat

news-iconNotícia > Internacional

ONG europees denuncien mancances en el nou informe de la UE sobre exportacions d'armes

La denuncia es refereix al “13è Informe anual sobre control d'exportaccions de tecnologia i equips militars”, que ofereix dades del 2010. Les ONG dubten de la fiabilitat de les dades i del compromís de la UE per tal que el control de les exportacions sigui efectiu.

Postal de la campanya Where are you(th) going?

news-iconNotícia > Internacional

Organitzacions juvenils europees demanen més inversió en la joventut

El Fòrum de la Joventut Europea (European Youth Forum) fa una crida a joves i organitzacions juvenils per reivindicar la importància d'unes bones polítiques europees de joventut i exigir més inversió en educació no formal i en el treball jove, tot recordant que la joventut hauria de ser una prioritat política i financera per a Europa.

Bandera d'Europa

news-iconNotícia > Internacional

El tercer sector social a Europa, analitzat

El 14 de novembre la Fundación Luis Vives ha presentat a Madrid la publicació “Modelos europeos en la evolución del Tercer Sector Social”, que mostra la situació d'aquest sector a països com Itàlia, Regne Unit, França i Alemanya, així com reptes del sector a l'Estat espanyol.

Premi de periodisme de la UE: Junts contra la discriminació

news-iconNotícia > Internacional

Junts contra la discriminació, concurs per a periodistes

La Comissió Europea vol premiar els/les periodistes que contribueixen a la promoció de la lluita contra la discriminació i el foment de la diversitat a la Unió Europea. Per això, ha llançat el Premi de periodisme de la UE: Junts contra la discriminació.

test image

news-iconNotícia > Internacional

Els ajuts alimentaris disminueixen a la UE

Les ONG beneficiàries del Programa Europeu d'Ajuda Alimentària (PEAD) han vist com els estocs d'ajut humanitari en qüestió alimentària perillen, en el seu camí cap a les persones i famílies que usen aquests estocs d'aliments. La crisi també arriba al sector.

Persona sense llar.Font: Parlament Europeu, ©BELGA/Belpress

news-iconNotícia > Social

Persones sense llar: què hi té a dir la UE?

El passat dimecres 14 de setembre, els eurodiputats van votar una resolució que exigeix una major iniciativa des de l’àmbit europeu.

test image

news-iconNotícia > Ambiental

Aliança pels taurons

L'entitat Submón, membre de la coalició Shark Alliance, dóna suport i convida a participar en una campanya de pressió per protegir els taurons a Europa.

test image

news-iconNotícia > Comunitari

Alarma: Fam a la vista

Una sentència del tribunal d'Estrasburg retalla en un 75 per cent els fons de la UE per comprar aliments per a les famílies sense recursos per a l'any 2012. Els Bancs d'Aliments, Càrites, Creu Roja i, fins i tot, la pròpia UE, ja cerquen alternatives pel que pot suposar un dur cop a l'ajuda humanitària dins les nostres pròpies fronteres.

test image

news-iconNotícia > Econòmic

Ultimàtum a Espanya per aplicar la directiva europea de solvència bancària

La Comissió Europea amenaça 6 països, entre els quals s’hi compta Espanya, amb una denúncia al Tribunal de Justícia de la UE si no compleixen la directiva de solvència bancària.

test image

news-iconNotícia > Cultural

Concurs de vídeos sobre la diversitat a Europa

EuroparlTV, la televisió per Internet del Parlament Europeu convoca un concurs de vídeos virals sobre la diversitat a Europa.

test image

news-iconNotícia > Social

Europa es mou contra l’atur juvenil

La Comissió de Cultura i Educació del Parlament Europeu presenta una sèrie de mesures per millorar l'educació i l'ocupació del jovent europeu.

test image

news-iconNotícia > Ambiental

Setmana europea de l'energia sostenible 2011

Entre els dies 11 i 15 d’abril es celebra la Setmana de l’energia sostenible de la Unió Europea, amb la participació de 30.000 persones de 43 països.

test image

news-iconNotícia > Social

Marc polític de la UE per combatre la violència de gènere

El Parlament Europeu reclama una carta europea de serveis mínims que incloguin l’assistència psicològica urgent i gratuïta, l’assessorament jurídic i la creació d’una xarxa de centres d’acollida.

test image

news-iconNotícia > Internacional

Serial conflicts of interest on EFSA's management board

The European Food Safety Authority (EFSA) is responsible for assessing and communicating food safety in the European Union, for everything from C(GMOs) to pesticides. However EFSA has recently been criticised because its scientific assessments of new GM crops and pesticides rely almost exclusively on corporate research data.

test image

news-iconNotícia > Social

La UE, contra l'abandonament escolar

Reduir l’abandonament escolar és un dels 5 objectius mesurables que es marcava l’Estratègia 2020.

test image

news-iconNotícia > Internacional

Metges sense Fronteres demana a la UE que faciliti l'accés a medicaments genèrics de l'Índia

“Alemanya, Regne Unit i França estan pressionant en perjudici de la Llei índia de Patents i en contra de la salut pública i dels medicaments genèrics essencials”, afirmen des de Metges sense Fronteres (MSF). Pots donar suport en línia a la Campanya de MSF.

test image

news-iconNotícia > Projectes

Suport europeu a les activitats de les ONG o altres organitzacions

La UE dóna recolzament a les entitats sense ànim de lucre que contemplin la dimensió europea dins les seves activitats a través del Programa específic “Drets fonamentals i Ciutadania” (2007- 2013).

test image

news-iconNotícia > Internacional

Beques Leonardo, inscripció oberta. Una experiència laboral a l'estranger

La Fundación Luis Vives ha obert el termini d'inscripció per sol·licituds, per seguir formació i treballar en una ONG europea. Finalitza el 19 de setembre... Però, què són les beques Leonardo?

test image

news-iconNotícia > Internacional

Sigues periodista de l'Any Europeu del Voluntariat!

La Unió Europea ha designat el 2011 com l'Any Europeu del Voluntariat, per tal de reconèixer als milions de persones voluntàries que hi ha a la UE el seu treball de cada dia. Per això, vol seleccionar a persones que es dediquin al periodisme - una per cada Estat membre - per a què voluntariament, comuniquin i informin sobre les històries del voluntariat.

test image

news-iconNotícia > Internacional

12è Fòrum Unió Europea-ONG de drets humans

Com a part dels esdeveniments de la Presidència belga de la UE que s’acaba d’inaugurar, els dies 12 i 13 de juliol té lloc a Brussel.les el 12è Fòrum UE-ONG sobre drets humans. Aquest fòrum es centra en els instruments de drets humans de la UE i particularment en el Tractat de Lisboa.

test image

news-iconNotícia > Internacional

Pobresa Zero-Actua ara!, una campanya de Caritas Europa demanant compromís a tots els agents socials

Es tracta d'una crida a signar en línia un manifest amb una sèrie de punts i propostes que Caritas vol fer arribar als polítics europeus, manifestant també la necessitat de consens entre els diferents agents socials, per a accions que afrontin l'augment de l'exclusió social.

test image

news-iconNotícia > Internacional

Presidència Europea, ONG i lluita contra la pobresa

Durant el primer semestre de 2010, Espanya assumeix la Presidència del Consell de Ministres de la UE. Aquest és un moment important per a reforçar el compromís institucional per a assolir els objectius de l'Any Europeu de Lluita contra la Pobresa i l'Exclusió. Indiquem uns punts concrets als quals les entitats d'acció social podeu estar atentes.

test image

news-iconNotícia > Internacional

2010, l'Any Europeu de Lluita contra la Pobresa i l'Exclusió

La Comissió Europea ha designat 2010 com Any Europeu de Lluita contra la Pobresa i l'Exclusió Social. L'objectiu de la campanya, que compta amb una dotació de 17 milions d'euros, és reafirmar el compromís de la UE d'incidir en l'eradicació de la pobresa.

test image

news-iconNotícia > Internacional

Premi Juvenil Europeu Carlomagno 2010. Participa!

El Parlament Europeu i la Fundació del Premi Internacional Carlomagno de Aquisgran conviden als joves de tots els Estats membres de la UE a participar en un concurs sobre el desenvolupament de la UE, la integració i els temes relacionats amb la identitat europea.